^ А карамелот колку време го подготвуваше? Затоа што нели она става апаратче за температура мерење, и јас сакав да ги правам но незнам колку време да ја пржам карамелата Несакам да ми остане многу течна или пак да ми се стврдне.
Мх,мх,сега и јас сакам да си направам овакво. Ама никако не ја разбирам девојкава кога ја кажува грамажата на состојките,ако не те мрзи ќе ми напишеш ли колку шеќер,млеко... И шо става кај 22 минута,во тоа белиот сад? Гледам става јајца,шеќер и шо е тоа третото што го става,тоа белото?
И јас се мислев за тоа ама ставив на оган и по мое си мешав и чекав, точно не знам да ти кажам колку време, ама на тивок оган стави и од око процени дали ти е доволно густо и цврста, нема да ја утнеш сигурно.
ЦИА еве ти го рецептот, ако нешто не ти е јасно пиши ми пак Незнам на што мислиш вака Е ми текна сега, јас ставив слатка павлака http://www.bbc.co.uk/food/recipes/chocolate_mousse_with_19253
CIA ако мислиш на cornflower (22:40 min) тоа е пченкарно брашно, а ако мислиш на тоа белото што го додава кога го прави чоколадниот крем, тоа е хопла (whipping-cream). Mims фала за линкот со рецептот :]
Колку е слатка,добро се снашла во тој мал простор,гледајќи ја неа сфатив дека кујната ми е пренатрупана со чинии и тенџериња што реално ретко ги користам сите,само мал број од нив, и се нервирам што немам простор...а таа што да каже? Има нешто во британците и нивната страст за готвење,Рејчел не е исклучок,и можам да кажам дека одлично се снаоѓа,ептен е харизматична,и за кратко време стана многу популарна. И така сум опседната со рецепти и готвење во последно време,уште ова ми требаше Со колкава сласт си пробува,посебно тие десертите....уф!!! *Многу убаво и стои црвениот кармин мамата!!!! И завидувам.