Мала разлика помеѓу децата

Дискусија во 'Дете' започната од Bella*, 1 март 2021.

1. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    322
    Моите се 16 месеци разлика сега користам кенгур и количка ама ќе мора да направам промена , се мислев за варијанта две летни колички и да набавам конектор за количките, сепак ми треба варијанта за сама кога ги шетам, а тоа е најчесто, со маж ми само во недела ги шетаме заедно , останатите денови сум сама. Стварно не знам што е попаметно. Во моментов големото има 20 месеци и уште бара количка, игра додека игра и после седнува во количка и сака да се вози да разгледува. Ама не знам колку ќе му трае оваа фаза дали вреди да фрлам пари за две колички или евентуално количка за близнаци. Со количката за близнаци ми е страв да не се прекачува кај брат му :) јас и моите дилеми :)

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Јас го доев постарото 5 месеци од бременоста. Веќе кога влегов во шестиот месец решив да го одбијам оти ми пречеше стомакот и плус многу ме болеше (брадавиците ми стануваа сѐ поосетливи).

...
    Јас исто се мислев за дали да земам дупла количка, ама поминав без неа. Долго време го носев малото во раце или кенгур (среќа слабо ми е отсекогаш, па полесна ми беше таа варијанта), а поголемото во количка. Понекогаш се менуваа, обично ако заспиеше помалото.

Кога потпораснаа малку, малото беше претежно во количка, а поголемото застануваше на осовината на задните тркала и така ги возев двајцата.

На mace89, mal.ecka, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Зак од Андромеда

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    322
    Мене ми е проблем што поголемо си ја бара количката некогаш заспива додека се вози, затоа и барам опција ќе видиме што ќе правам. Некои ми викаат до 5 години ќе користиш количка ако е стварно така ќе ми треба.

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Зарем? Не ми се верува мене, не сум видела толку големо дете да се вози во количка, скоро прваче е тоа. Обично на 2 години веќе се растрчани.
    А да му земеш трицикл со рачка на поголемото? Многу се лесни тие за управување ама пак не знам како ќе се снаоѓаш. А сум гледала во парк, на самата количка ставен транспортер, не знам како оди тоа.

images (1).jpeg

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    5.745
    На некои модели на колички може да се монтираат 2 седишта или седиште и транспортер. Порано гледав модел во bebehome но сега не сум го сретнала на залиха. Другарка има таков модел на Joie но купен е во странство, не сум го сретнала кај нас.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.873
    Допаѓања:
    36.603
    Да земеш нешто вакво?

На mace89, dromka и Tiny Love им се допаѓа ова.
  7. Зак од Андромеда

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    322
    Бев во бебехоме ги немаат веќе тие модели единствено за близнаци.

8. Зак од Андромеда

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    322
    Ова е ок ама за кратка релација, нема да може да си прилегне.

9. Зак од Андромеда

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    322
    Тешко ќе биде за буткање со една рака количка со друга точаче,тоа само ако имаш помош па секој да битка нешто. Во наша држава речиси нема ништо корисно за вака деца со мала разлика.

На zuto и Jana06 им се допаѓа ова.
  10. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Моите се 14 месеци разлика. Додека беше мало бебе, гледав дестинации јата да е пократка за да не се измори големото, обично во малото. Потоа кога можеше бебето да го ставам во кенгур, почнав бебето во кенгур, а големата во количка, ако и се спиеше на малата, големата одеше, а бебето во количка. Потоа кога веќе неможев во кенгур да ја носам големата одеше а малата во количка,па кога големата ќе се измореше и двете ми беа во количка, големата позади седеше и ја гушкаше на малата која седеше напред. Обично за прошетки бирав време кога не им беше за спиење. Искрено јас бидејќи сама ги шетав немаше како две колички да носам. Моите и двете уште мали престанаа да се во количка, некаде до 2, 2 ипол години.

На mal.ecka, Tiny Love и Cecko85 им се допаѓа ова.
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Син ми е 18м количка не користиме од 12м кога и му купивме трицикл. Еве сега веќе ништо не користиме :D не сака едвај дали 15м другото се е да трча наоколу...
    Неколку дена веќе така излегуваме без количка без точак...

На mal.ecka, Jana06 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Само ние ли користевме количка 5 години и тоа максимално? Душата ѝ ја извадивме. И сигурно уште ќе ја користевме да не ни се скршеше на пола :D

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Мирно дете имате :D
    Кога ги гледам како седат во колички па мајкиве кафе пијат низ парк си ги возат за мене тоа е луксуз :rofl: се би дала 15мин да поседи мирен да го возам да испијам кафе ми изгледа нереално еднаш дури и сонував :rofl:
    Со мм се мењаме прво ја пијам кафе на клупа па он. Хиперактивно дете...си се пожалив (facepalm)
    Па уште да имав бебе сега, капа ви симнувам како постигнувате. Јас едно па сама не излегувам да го шетам ко што е крупен а ја слаба ме соборува надвор.

На Autumn Love, CareTee, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Зак од Андромеда

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    322
    Мојот е 20 месеци и не сум сигурна на што се должи тоа што ја бара количката, дали навистина се уморува или дека гледа дека бебето ја користи, во последно време додека дремам на лулашки го вадам бебето од кенгур и го ставам во количка, поголемиот игра додека игра и доаѓа покажува дека треба да го тргнам бебето да се качи неговото височество :), отстранува се што е поврзано со бебето, кебенце, цуцла, се качува сам и трга да се вози. Сомнително ми е затоа што пред да почнам да го ставам бебето во количка не му текнуваше на неа, се качуваше после 2 саати трчање како бесен, на сила, а сега е сосема друга приказна, затоа и се мислам дали ми треба уште една количка и што да правам, ако купам да не изгуби интерес и да ми се џабе фрлени пари, бебево има полни 4 месеци и накај 7 кила што значи уште малце ќе можам да го носам во кенгур. Се е супер само додека пркнат :)

На Tiny Love, Milkiway и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Абе две се, мрзливи се за пешачење и се караа меѓу себе кој да седи во количка. Кога се скрши ми се стежи и ми олесна во исто време. Јас на количка ги возев двајцата, плус ја товарав со сѐ и сешто. После тоа јас се товарав :D

На mal.ecka, Tiny Love, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.825
    Допаѓања:
    18.651
    Такво си е детето. Синко пример се вози во количка ако сме по улици и под услов да му е се ново. Едно време фативме рута и почна да му здосадува за брзо и сакаше да станува. Сега по различни улици го шетам и се вози. Во парк нема шанси да седне, си разбрал дека таму се трча.

На Tiny Love и Milkiway им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Сигурно е малку љубоморен ќе ја купиш џабе.
    Така е после па полесно е кога ќе се поголеми.

На Зак од Андромеда му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Мајки ќе ве замолам за совет кога ќе се породам поголемото дете ќе ми биде две годинки . Пред да останам повторно бремена сакав тогаш да го пуштам во градинка но сега не знам како ми е најпаметно. Првиот месец со бебето секако нема да оди но се прашував дали да почекам неколку месеци да не му дојде како шок многу новини . Би благодарам однапред.:inlove:

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Ако не планираш неколку месеци да оди тогаш не почнувај воопштп сега. Адаптацијата е предолга ќе се напнуваш и плус таман ќе се адаптира пауза ќе му напрајш. Јас би или го праќам како што треба или да седи дома.

20. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.099
    Моето одеше во градинка редовно пред да се породам и кога се породив си продолжи да иде како претходно. НЕ направив пауза воопшто, освен кога бил болен. Исто разлика се и моите.