Оваа серија е базирана на вистанска приказна. Во оваа нова индиска серија се работи за малата Нанди која како мала станува сопруга, а на тоа се противи нејзината учителка... Пишете што мислите за новата индиска серија!!!!!
МАЛЕЧКАТА НЕВЕСТА Јa загледав малку првата епизода, од тогаш наваму девојчево кога и да пуштам, само плаче. Навистина глупави обичаи, на 8 години ја омажија :/ Сепак сметам дека е убаво да се гледа, бидејки можат да се научат многу нешта за туѓите култури , што мене лично многу ме интересира, но ете, немам многу време да ја следам
Малечката невеста(Balika Vadhu)[Сител] А знаете дека ананди ги сменила обичаите,а како ќе видиме подоцна..
Малечката невеста Мене ми е убава оваа серија.Многу мило ми е малоно.И си го гледам и секогаш сум во неизвесност и појма немам што ќе се случува во иднина.
Малечката невеста(Balika Vadhu)[Сител] И јас ја следам, но вчера не ја гледав. Ај ако сака некој да ми каже што се случи?
Малечката невеста Драга маја8,гледам си ме спомнала таму во некоја тема: Треба со закон да го забранат овој филм ,толку банална и глупава серија [/quote] Девојкава очигледно не ја ни гледа серијата, од кај знае дека е глупава? Никогаш не би се осудила да кажам такво нешто за ФИЛМ, СЕРИЈА, КНИГА, ПРЕТСТАВА... неможе да се критикува дело кое не е погледнато... (појаснување: коментарот е за серија МАЛЕЧКАТА НЕВЕСТА - не ја следам, но знам дека и од неа може да се научи нешто, пред се , да се запознае туѓата култура Значи вака да ти појаснам,филмот е ствар на вкусови,мене воопшто не ми се допаѓа,ни содржина нит па ме интересираат нивните обичаи да ги мажат на 8 год ма дај молим те,индиските обичаи ги гледав од бандини.А ако тебе ти се свиѓа гледај си го немам против,само ми пречи тоа што ми го даваш постот за пример.Темата е Малечката невеста и секој има право да пишува што сака во таа тема,дали пофалби,дали критики.Јас погледнав две епизоди и воопшто не ми се допадна содржината и затоа го искритикував. п.с.Извинтете ако сум офф топик.
Малечката невеста Ми се допаѓа серијата и речиси редовно ја следам иако сум втора смена на училиште пак успевам некако да ја фатам. Незнам зошто разбуди толку револт кај македонската публика? Фактот што е малку поинаква и во некои граници реална ја прави и поинтересна. Инаку, сум против турскиве серии. Искрено од 1001 Ноќ па наваму само тоа даваат по телевизииве. Очигледно е дека немаме пари да купиме некоја поквалитетна емисија од која навистина ќе се види нешто...А не само солзи и трагедии. Прво на ред беа шпанските па турскиве, и на крај индискиве...Како да сме во Либан мајката
Малечката невеста(Balika Vadhu)[Сител] Мене искрено ми е смешна ептен серијава, на комедија не се смеам повеќе одколку на ова, глеам коа неам шо да праам и коа нема нишо на тв, ептен е смешна серијава.
Малечката невеста(Balika Vadhu)[Сител] Ајде и јас нешто да кажам за филмов. Мене овој филм ми се допаѓа премногу, имам бидено во Индија обичаите што со прикажани во филмот се стари обичаи, но некои се уште ги применуваат.... Мислам дека е во ред што вакви филмови се даваат (за оној кој го интересираат обичаите на другите народи). Значи како индиските обичаи никаде не се применуваат ни слични многу се интересни, па и филмот е интересен бидеќи се работи врз вистински настан. Ананди за некое време ќе порасне голема во филмот и ќе биде уште поинтересен....
Малечката невеста(Balika Vadhu)[Сител] И во следната епизода од Малечката Невеста ќе гледате : http://www.youtube.com/watch?v=qS7nqwGt4-I Колку се соживувам, страшна работа
Малечката невеста(Balika Vadhu)[Сител] Глупости. Ако сакам да гледам обичаи, ќе гледам документарна емисија или квалитетна серија. Не вакви глупости.
Малечката невеста(Balika Vadhu)[Сител] филмов не го гледав се до минатата недела..бев на гости кај баба ми и дека таа ги гледа сите турски серии си направи таа кафе јас какао и си седнавме да ја гледаме невестава..сите плачат јас комедија си правам и баба почна да се смее абе циркузи ...кога можев јас комедија од a walk to remember да направам тогаш за ова што станува збор си се изнасмеавме , невестата доплачи дека и влегло трнче во прстето после фино се смеевме 3те !
Малечката невеста(Balika Vadhu)[Сител] Мене ме нервира мајката на Сугна што ништо не и врака на Дадиса. Не ми се верува колку сите и се плашат бе И неможам да се изначудам колку чудни обичаи имаат индијциве... Поради тоа ја гледам кога имам време. Баш ми е интересна. А тоа што плачат - има причина, не знаете какви све маки си имаат луѓето, среќа што не живееме во такво општество.
Малечката невеста(Balika Vadhu)[Сител] Индија и се е можно. Баба ми ептен многу ја гледа, мислам дека на некоја епизода ќе го скрши телевизорот во револт од тоа што и се случува на невестата. Јас не ја гледам, не ми се допаѓа. Банална ми е, доста беше Бандини и солзите нивни, сега уште нови да гледам...No Way!!!!!!!!
Малечката невеста(Balika Vadhu)[Сител] Леле и ова ќе биде иста приказна со бандини. Малава невеста ќе порасне, а може и ќе дочекаме да остарее
Малечката невеста(Balika Vadhu)[Сител] Гледам кога ќе фатам, ретко значи. И мене ми е смешна посебно Ананди и овој Џагдисија абе цепки се