Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Малечката невеста (Balika Vadhu) [Сител]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од dragan4eDR, 23 ноември 2010.

1. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Треба Нобелова награда за оние кои не пропуштиле епизода од индисково срање.
    Уппс..серија де. :D

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Не смејте ми се кога ќе го прочитате ова, ок? :tmi:
    Јас ја имам изгледано целава серија, добро де, не баш цела туку при крај сум (НЕ ЈА ГЛЕДАВ НА СИТЕЛ!) :D
    Ама на Сител веќе претераа, јас се зачудив сега пред некој ден кога видов дека уште ја рекламираат :lol:
    Од времето на Бандини игра серијава на сител еееј!! |(

Можи сега една Нобелова награда ? :$

На dragan4eDR му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Cо здравје да си ја чуваш :lol: :lol: :lol:

Прикачени фајлови:

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Еве јас нема да ти се смеам, пошто и јас ја гледам кога ќе имам време. :tmi: А ти сега затоа што си понапред од мене ај раскажи ми на кратко што ќе биде :D љубопитна сум. Во ЛП или тука, сеедно...

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Оваа серија како да нема крај :!: Јас во почетокот ја гледав,ми беше интересна,ама ја мајнав веќе :D
    Од кога е почната,а уште не завршила :!: :?:

6. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390

Џагдиш ќе се заљуби во една девојка која ќе ја запознае на факултет. Таа се претставува како Гаури, а всушност е Гудија (ако паметиш кога бабата сакаше во детството да го ожени со неа затоа што мислеше дека на Ананди не и функционира добро мозокот). Тој ќе се претставува како Џагат и ќе сокрие дека е женет и дека живее во Џаитсар или како и да се викаше тоа селото. Кога беше неговиот роденден, Ананди отиде со торта во Мумбај за да го изненади, ама тој ја претстави како негова роднина. Кога останаа сами и кажуваше дека повеќе не ја сакал, дека сосема различно размислувале, дека тој се откажал од неа па и таа треба да се откаже од него. Ама не и кажа дека ја сака Гаури. Ананди се врати дома ама на никој не кажа што се случило. Набргу потоа се разболи, Баирон го викна Џагдиш да дојде и да и помогне на Ананди. Ама и на Гаури и се слоши и Џагдиш измисли дека немало повеќе карти за авион и неможел да оди. После некое време Џагдиш имаше одмор од студиите и отиде дома му. Таму дојдоа новинари за Ананди и и даваа награди нешто, затоа што поминала со најдобар просек во цел град, дури и подобар од оној на Џагдиш. Баба и се налути бидејки не и кажала дека ќе ги полага испитите, а Џагдиш го искористи тоа за пред сите да ја накриви Ананди дека била лажга. Ананди тогаш ја кажа вистината пред сите, кажа што се случило во Мумбај. После некое време кога Џагдиш се врати во Мумбај, и Баирон отиде таму. Разбра дека Џагдиш живее со друга девојка и дека планира да се жени. Се најде со него и му рече дека за него тој е мртов и дека повеќе не сака да оди во нивната куќа. Ананди кога слушна дека Џагдиш сака друга се разболи. За да најде нова цел во животот баба и и дозволи да учи и да стане доктор, подобар и од Џагдиш. После некое време и Гаури дозна дека Џагдиш веќе е оженет. Му се налути многу ама овој и кажа дека никогаш не ја сакал Ананди, дека бил присилен да се жени со неа во детството и дека тогаш не знаел што значи тоа брак. Така се смирија и се венчаа. Гаури побара да одат во неговата куќа за да побараат благослов од постарите. Џагдиш отпрвин на тоа се противеше, ама најпосле се сложи. И така отидоа во неговата куќа. Бабата кога слушна дека таа девојка е всушност Гудија, падна во несвест и за малку што не умре, ама Џагдиш и Гаури ја излечија. Таа им дозволи да останат уште неколку дена со намера да ги раздели и Џагдиш да ја свати грешката што ја направил. Еден ден селаните ги видоа Џагдиш и Гаури како се прегрнуваат и отидоа во куќата на Калијани за да и кажат што прави нејзиниот внук и таа девојка (тие мислеа дека е ќерка на некоја роднина од Калијани и дека студирала заедно со Џагдиш, ништо повеќе). Гаури се нанервира и им кажа дека таа е всушност жена на Џагдиш. Така цело село дозна за тоа и сите ги мразеа, ги гледаа со презир. Сите членови од семејството ги потсеќаа дека нивниот брак не е важечки и дека само Ананди е единствената жена на Џагдиш. Секогаш ги потсеќаа дека Ананди прими куршум во челото за да го спаси Џагдиш. Овие двајца неможеа повеќе да трпат навредување и повторно заминаа во Мумбај. Набргу беше празникот кога сестрата на братот требаше да му врзи белегзија на раката, а тој да и даде подарок. Сугна и Шијам отидоа во куќата на Калијани за да го прослават празникот. Џагдиш се надеваше дека ќе му стигне белегзија од Сугна преку пошта, ама не стигна. Тогаш ја побара Сугна преку телефон. Таа му крена и го остави телефонот уклучен за да слуша демек колку се среќни во куќата и без него и како Сугна наместо на него и врзува белегзија на Ананди, затоа што ја смета за сопствена сестра. Овој се нервираше и плачеше на телефон.

До толку сум стигната со гледање. Ако нешто пропуштив или сум заборавила прости, толку ме служи памтењето :lol:

На Danilela и dragan4eDR им се допаѓа ова.
  7. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Браво за тие што ја гледате..Ја пооодвратни серии од индиските у живот немам гледано..Инале ја претераа шо толку долго ја даваат :swear:

8. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148

Претераниии се идискиве,...Се сложувам!

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Мораше да надополнам, па сега кого го интересира нека си отвори :lol:

Гаури и Џагдиш ќе имаат дете и моментално се во големата куќа. На Ананди ја удри кола. Џагдиш се погрижи за неа, ја крена и ја однесе во куќата. Гаури се нервираше. Варун по малку ги помрднува нозете и наскоро ќе биде сосема излечен и ќе може да оди. Болницата која беше изградена за Џагдиш сега му припаѓа на неговиот другар, Лал Синг.

На Danilela и dragan4eDR им се допаѓа ова.
  10. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Оваа сигурно ен е завршена,а? |( |(

11. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Лелелелел сител претераа вејке нека ја давааат по еден час и мош ке ја завршат наскоро....оти вејке досади....

12. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Да не ве разочарувам ама серијава има уште многу многу епизоди, јас чат пат ја гледам на пинк пошто таму се премногу понапред со епизодите...Има уште многу да се случува...

13. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    На ТВ „малечката невеста“, ти дремиш на компјутер, па се слуша некаква музика ко од најстрашниот хорор. Фрлаш поглед кон телевизорот, кога оно, Ананди истурила чаша вода. :rofl:
    И сите липаат :!: .

Уште не е завршена така? Знам мајка ми ја гледаше, па престана, многу била долга :D . Ја претераа со серииве бре.

На sweet-star, PeaceLoveBasketball, macigv и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Уште е малечака невестата!? :?: Па, зар не порасна веќе. Здодевни се овие индискиве. Кога ќе почнат не можат да завршат по 1000 епизоди имаат. |(

На LilPrettyGirl12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Па оваа има 930 епизоди. :@

16. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Досега се снимени 1100 епизоди, се снима и уште не се знае крајот.
    Кај нас се до 650.

17. LilPrettyGirl12

LilPrettyGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    поглупава серија од оваа, амин!
    само цвикаат, и се кријаат зад шамиите

На macigv му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Поглупа АМИН.
    Нит се чуло,нит се видело серија да има 1000 епизоди [​IMG]
    А пак овааа има 1100+

19. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Не ја гледам серијава,ама стварно претераа.Зарем има некој живци да ја гледа од почеток до крај? :^) !Па уште кај нас по пола саат реклами,да забораиш што си гледал.ццц
    Луда работа :)

20. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    1100+??????????????????????
    Па што им е на ненормалниве бре? :^) :^) :^) :^) :^) :^)