Мали гради !!!

Дискусија во 'Канта' започната од baby.90, 20 февруари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Имам 20 год и имам мноооогу мали гради. Многу ми смета, би сакала да носам градник барем 80-85. Кога купувам купаки за на плажа барам со потпунки :( Многу ми смета тоа, имам супер тело и висина ама градите...
    сакам да направам пластична операција и да ги зголемам ама сум голем коркач, немам толкава храброст.
    Некој да не знае што може да ми помогне, да се обидам барем, пред да одам на другата варијанта.

2. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Прво- малите гради не се здравствен проблем! Може да се естетски, психолошки (ако така го доживуваш), ама здравствен |( .
    Второ- освен естетска операција, нема друго чаре. Јас последно што прочитав дека (мислам) во Австрија прават зголемување на гради со вбризгување масно ткиво од телото на пациентот во градите. Значи, еве, не се силикони, туѓо тело во организмот, туку нешто поприродно. Ама таму. За тука кај нас, не верувам дека ја има оваа опција.
    Трето-не знам што значи за тебе мали гради (мислам дека е субјективно), ама најважно е да се прифатиш сама себе. Ќе видиш, доаѓа и тоа со годините :) .
    И на крај, мислам дека не е препорачливо естетски операции на гради ако имаш намера да раѓаш деца и да доиш пред да завршиш со тоа.

3. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Многу девојки се неинформирани околу градниците и броевите. Значи бројот 75-80-85-90 е уствари обемот под градите. Колку си послаба, помал е обемот. Претпоставувам дека носиш 75ка. Другата димензија, буквата е длабочината на корпите и таа е поголема како што се поголеми градите А-Б-Ц-Д-Е итн. Ако имаш многу мали гради значи дека си корпа А. Велиш дека сакаш да носиш 80-85 што нема врска со големината на градите. Можеш да се здебелиш 10кг со што ке ти се зголеми обемот ама не значи дека и градите ке ти пораснат, пак би била 85А. Со зголемување на градите се зголемува само длабочината на корпите, значи сакаш да носиш 75Ц или 75Д.
    Дури и со пластична операција во некои случаи неможе да се направи многу бидејки све зависи од тоа колку кожа имаш, со ставање на импланти таа треба да се растргне нели. Лично не ти препорачувам хирушки зафат. Како за на плажа има по интернетов силиконски додатоци кои се вметнуваат во градникот, еве погледни го сајтов:
    http://siliconebra.net/silicone-enhancer.html

4. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Da mislam da imam mnooogu deca i zatoa ke zaboravam na taa opcija :(
    Kako i da e fala vi premnogu!!!

5. eny

eny Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Lele i jas imam mali gradi i samo baram nesto niz net da vidam kako da imam pogolemi.. Inace postojat kako sto znam caevi za rast na gradi mislam deka gi ima vo edna prodavnica vo biser ali ne sum bila da prasam zs sram mi e :( A inace toa e znam se do konstitucija na covekot i jas sum visoka so normalna tezina 165 so 50 kg se e super ali imam mali gradi...
    [mod-kirilica:2bgtg4w4][/mod-kirilica:2bgtg4w4]

6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    феминки, и јас имам мали гради :$
    ко помала носев потпонки, оти се срамев, ама после ми потпораснаа
    висока сум 164 со 55 и сега не ми е проблем оти научив како да си ги големам градите визуелно
    (на секој градник се двизат од страна прерамките, и изгледаат градите поголеми)

и немој да се изложуваш на ризици како силикони и други глупости оти тоа е пред се опасност од кое се добива рак на дојките :!:

7. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Јас сум висока 1775 со 55 кг и премн ми смета што имам мн мали гради. Кажете барем до кога растат градите, да продолжам да се надевам :D :D :D
    Постојано носам градници push-up и неможам да замислам да немам на мене градник.
    Би пробала се само барем мааалку да ми пораснат и да ми се поголеми градите.

8. vidoe

vidoe Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    eden mal sovet od masko, edna drugarka sto ima ogromni gradi go imala istiot vas problem,mene mi rece deka so jadenje na kivi rasnat gradi, e sega neznam koj period od mesecniot ciklus ova ima najak efekt.pozz

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.783
    Допаѓања:
    162.985
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.