Кутрињaтa не смеaт дa јa нaпуштaт мaјкa им пред 2 месеци. Нaјпoжелнo е дa oдaт вo нoвите дoмoви нa 3 месеци. Дoкaжaнo е декa кутрињaтa штo се oдвoиле oд мaјкa им пред 2 месеци се склoни нa aнксиoзнoст при рaзделбa и aгресијa кoн други кучињa. Кутре oд 1 месец не мoже дa биде издресирaнo и вaкцинирaнo. Дресурaтa зa вршење нуждa и oснoвни трикoви пoчнувa oд 2 месеци, пa се дo 6 месеци, oднoснo 1 гoдинa (зaвиснo oд кутретo). Нaјгoлемиoт дел oд дресурaтa е дoлжнoст нa сoпственикoт. Вaкцините пoчнувaaт oд 1 месец, пa се дo 4 месеци (петoвaлентните и вaкцинaтa прoтив беснилo). Зa вaкцините е дoлжен oдгледувaчoт (бaрем зa вaкцинaцијa и ревaкцинaцијa нa 1 и 2 месеци). "Ретривер" е еднa секцијa вo кoјa спaѓaaт злaтниoт ретривер, лaбрaдoр ретривер, тoлер, чесaпик беј ретривер итн... Ретривер не е рaсa. И "клучнoтo прaшaње", дaли сaкaш дa вдoмиш oд здружение, или дa купиш oд oдгледувaч? Oднoснo дaли ти е битнa рaсaтa и пoтеклoтo нa кутретo?
Брат ми за брзо ќе пуни 4 годинки и веќе со недели ми бара маченце, ако знаете некој од Куманово, пишете порака.
Jas podaruvam dve mali macemca stari dva meseca zenski se preubavi,od skopje sum..ako sakate macence pisete mi dvete se beli so sivo pisete mi za slika ne saka da se prikaci tuka
Se prodava zensko preslatko kucence Jack Russel, staro dva meseci. Jas si go krstiv Roze, a vie kako sakate ))) Jack Russel e kucenceto na filmot maska )) Pisete koj e zainteresiran, ke se dogovorime za cena. Preslatko e
Подарувам четири мачиња, три црнкасти, едно повеќе на бело. Од Битола сум. Белото не е фан на сликање, но ќе се обидам да направам некоја слика и од неа.
Се вдомуваат мама Бела и малата Мими. Питоми, весели и со стекнати хигиенски навики. За повеќе информации во лп.
Здраво да ве прашам да не продава некој машко џек расел малечко. Премногу имам страв од кучиња па затоа сакам од малечко да го чувам и да го сакам
Џекот е големо куче во мало пакување. Премногу енергија имаат, буквално до крст на Водно и назад да истрчаат нема да се изморат. Знам одгледувачница за џек расели, ако си сигурна дека ја сакаш расава и имаш доволно време и општо познавање на истата ќе ти пратам контакт по ЛП.
се вдомува ова преслатко маче месец ипол или два незнам точно,со стекнати хигиенски навики , весело многу сака да си игра, женско е,за повеке информации во лп.
Се вдомува Адам, Мачор стар 8 месеци. прочистен од болви. Се вдомува кај љубители на мачиња во стан или куќа со двор. Научен е со луѓе, сака љубов. Многу е културен и мирен. 075/232-138
Барам расно маченце за домашни услови ви гарантирам дека ќе биде најсакано и чувано, има ли некој што подарува или продава
Подарувам мешанче од шарпланинец, машко, старо не повеќе од 2 месеци. Многу е мило, како мало меченце Информации и слики само на вистински заинтересерани во ЛП. @ivimis Машко ангорче скрос сиво имаш на располагање доколку сеуште не си вдомила. Пиши ми за контакт. @Tedyyy Женско лабрадорче старо 1 и пол месец, прочистено од надворешни и внатрешни паразити.