1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали огласи за домашни миленичиња

Дискусија во 'Дом' започната од Lilit, 5 јуни 2011.

1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Ги вртев темите за миленичиња и не можев да најдам посоодветна тема за да прашам па се решив овде. Се решив да си земам кученце и во дилема сум дали самојед или хаска. Доколку некој има чувано и од двете раси би сакала да чујам мислење, во однос на споредба за побрзо да се одучам што да земам.
    Исто така доколку продава некој хаски или самоједи нека ми пише ЛП може да се договориме нешто.

2. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    За каква споредба прашуваш?За одгледување,карактерот на кучето или..?
    И да,и јас сум во потрага по самојад,ми вети една девојка од Скопје за кученце,ќе имало ново легло деновиве,може веќе има и малечки,значи за еден месец ќе ми го донесе,кучето е чистокрвно со педгре 170 евра,а ако не си од Скопје,во околината е транспортот за 10 евра.Можеш да ми пишеш ЛП за подетално да те информирам и да ти дадам број.

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Секоја споредба беше добредојдена, ама сепак се одлучив за хаска. Поубави ми се хаските. Инаку воедно прашувам доколку некој знае каде да најдам целосно бела хаска со плави очи, пишете ми.

4. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Па кога би била на твое место секако би избрала самојад.Веќе и избрав самојад,ама не се ни двоумев.
    Еве зошто.Прво самојадот ми е некако поубав и помил,постојано ,,насмеано,, куче,како што велат.
    Да не должам со постот и да ти кажувам детално за карактерот и хигиената околу двете раси,можеш сама да читнеш на нет.
    Еве ти линк и за самојад и хаска.
    http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%98%D0%B5%D0%B4_(%D0%BA%D 1%83%D1%87%D0%B5)
    http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%BA%D0%B8

5. Brennan15

Brennan15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    27
    Мала исправка, СамојЕд. :D
    Мој совет до сите што купуваат куче, не гледајте цена. Тоа животинче ќе ви биде пријател во наредните 13-14 години. Размислете убаво, изберете здраво кученце од добро легло, не гледајте кое е поевтино, гледајте да е здраво и квалитетно, и покрај тоа што го бирате за миленик. Барајте кучето да има педигре (кое е единствениот доказ дека вашето куче е расно), да биде прочистено и вакцинирано, и родителите да имаат здравствени тестови на генетските болести на кои подлежи таа раса. За тие што бараат куче од 100 евра : Првичните трошоци за кучето ќе ви бидат дупло повеќе, размислете убаво пред да земете миленик, доколку не можете да платите поголема сума за кучето што го купувате, нема да можете да платите ни за останатите трошоци како храна, играчки, поводници, козметика, вакцини и слично, сума сумарум, само основните трошоци ќе бидат 100-150 евра, а каде се понатамошните. Кучето според мене е рамноправен член на семејството, и секако трошоците се големи.

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Искрено да ти кажам познавам луѓе кои си присвоиле кученца од УЛИЦА....
    без предигре без да купат и без да дадат ни паричка и имаат ДРУГАР кои е жив и здрав повеке од 12 години и немаат никакви проблеми !!!
    А познавам и такви кои имаат куче со педигре и кои цело време се по болници и имаат ГЕНЕТСКИ пореметувања за кои нема ЛЕК!!!
    Така да дефинитивно неможеш да знаеш и тоа кое го кажуваш не е баш доказз за ЗДРАВО.
    Јас сум против луѓе кои чуваат било какви легла само за пари и се надевам дека ке се измисли нешто да се заштитат!!! или ограничат тие зделки !

На anuskaNESTLE, CoverGirl10, Philippa и 2 други им се допаѓа ова.
  7. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Самојад,самојед,ма све исто.Ич не ми е важно името,нити расата,туку тоа што ги обожавам зошто се како поларни мечиња.И само да кажам дека се согласувам со фиги,точно.Педигрето и книшката не се показател дека кучето е здраво и чистокрвно.Колку е лесно да извадиш лажно педигре и да го дадеш за 250 евра па луѓето да мислат здраво,право чистокрвно.Ништо не е сигурно,верувај не можеш да знаеш.Е сега нормално,дека треба трошоци,треба.Апсолутно,ама и од улица да присвоиш милениче треба.Прво,секој месец,најмалку ти треба 200 денари за храна.Потоа,ветеринарните прегледи,па шампони,ремчиња,козметика и што уште не.Да ги исклучиме заболувањата.Јас секако подеднакво би се грижела и за миленик од улица или од 250 евра,ама ете,можам да си дозволам таков ,,луксуз,,(кое јас не го сметам за луксуз,нити ми треба да се прцкам со него пред соседите,туку зошто ете се заљубив во таа раса и ми се посебно мили).

8. Brennan15

Brennan15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    27
    Точно, но потенцирав, не само вакцина и прочистување, туку и родителите да имаат некои здравствени тестови на кои подлежи таа раса, како снимки на колкови и лактови за дисплазија, тестови на очи и слично, зборам за расно куче ако некој планира да земе. А пред се информирањето пред да земеш куче, може да покаже дали е тоа тоа. figgiMk, зборам за расните кучиња. Зборам за тие што сакаат расно куче за 100 евра, ама РАСНО. Ако сакаш расно, ќе платиш. Сите сакаат миленик расно куче за 100 евра, па после ќе се заинтересираат и за изложби, и за парење. Така се се уништува. Наместо да бараат расно за 100 евра, ете може да си вдомат кученце од улица, од Вардариште па тие пари да ги наменат за храна и трошоците за кученцето, без разлика дали е расно или не, тоа заслужува добар живот. Тоа сепак е најдобар избор. Во Америка има закони. Секое куче е кастрирано/стерилизирано, без разлика дали е расно или не. Парат само одгледувачите што се подолго време во одгојот и кои МОРААТ да направат здравствени тестови на кучињата пред да влезат во приплод. И одгледувачите смеат да парат САМО доколку сакаат да задржат кученце од леглото за понатамошен одгој и изложби, а не ради реда. И се си функционира одлично, нема кучиња на улиците. За љубовта нема грешка - секое куче сака безусловно, тука расите не играат никаква улога. За тие што бараат миленик, според мене вдомено кученце од улица е подобар избор од "расно" кученце за 100 евра. А за одгледувачите..Има и вистински одгледувачи, има и фармери т.е. штанцари. Разликите се во тоа што вистинските заслужуваат да се викаат одгледувачи.

9. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Aко некој сака да вдоми домашен миленик фино лепо на фејсбук за секој град има организација за заштита на правата на животните и таму секогаш има по некое милениче на подарок.Дури и од други градови организираат превоз! ;)

На figgiMK, sunfemina и eleni23 им се допаѓа ова.
  10. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Феминки да не знаете некој што има легло на Малтезери? Заинтересирана сум да набавам, па ако имате некои информации ве молам да споделите :)

11. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Се продава Златно ретриверче, машко, ќе биде беличко на мајка му :))
    Заинтересираните нека пишат во порака за детали.

Се бара некој што навистина ќе го чува!

12. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.318
    Допаѓања:
    28.935
    Не се мои ама срценца се...
    Четири мачиња бараат дом. Сеуште се малецки и не можат самостојно да јадат но за некоја недела ќе се спремни за вдомување. Доколку некој сака да си вдоми некое нека си “резервира“. Сите се машки 2 ќе бидат целосно жолти 1 жолто-бело и 1 бело со црни точки. Контакт 078220287

На slavica999, sunfemina и kikkki им се допаѓа ова.
  13. ana.n18

ana.n18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    56
    Овие три преслатки мачиња се подаруваат . Жолтото маче е машко, а црното и шареното се женски.
    Црното и жолтото се стари скоро 2 месеци , а шареното е 1.5 месец. Многу се мили, чувани се во домашни услови. Ако има некој заинтересиран да ги вдоми нека ми пише ЛП или нека се јави на 070-276-337 :*

Прикачени фајлови:

• DSCI0139.JPG
      DSCI0139.JPG
      Големина на фајлот:
      257,4 KB
      Прегледи:
      470
    • DSCI0140.JPG
      DSCI0140.JPG
      Големина на фајлот:
      218,5 KB
      Прегледи:
      470
    • DSCI0144.JPG
      DSCI0144.JPG
      Големина на фајлот:
      298,8 KB
      Прегледи:
      470
    На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    17.654
    ја продавам Хана, ако има заинтересирани -пишете ми за повеќе податоци :)

Прикачени фајлови:

• Hana.jpg
      Hana.jpg
      Големина на фајлот:
      225,5 KB
      Прегледи:
      449
    • 5.jpg
      5.jpg
      Големина на фајлот:
      222,1 KB
      Прегледи:
      449
    • 2.jpg
      2.jpg
      Големина на фајлот:
      213,4 KB
      Прегледи:
      449
  15. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
  16. Brennan15

Brennan15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    27
    Се продава женка златен ретривер стара 50 дена, спремна за превземање. Од квалитетно легло, со педигре. Цената е поволна. Повеќе информации во порака.

17. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Здраво :) Сакам да вдомам некое убаво куче, дали има некој што подарува? Нека стави слика по можност :)

18. Deniel23

Deniel23 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    6
    Девојчиња, продавам две преубави малечки пинчови, родени на 23 јуни...едното женско, едното машко. Многу се напредни, паметни и мили :) цената е по договор, најбитно е да ги земе некој што навистина ќе ги сака, како јас нивната мајка :) :) :) ако сте заинтересирани, плиз пишете ми ЛП :) поздравче и убав ден

Прикачени фајлови:

19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Ајде да небидам нападна,ама на неколку пати ти постирав линк од Анима Мунди.
    Имаш голем избор на кученца,повеќето се нерасни,ама се начекува и понекое расно.
    Можеш да договориш за превоз,или пак нека го пренесат со такси,може ќе испадне скапо,ама кога немаш можност,тоа ти е единствено решение.
    https://www.facebook.com/AnimaMundiMacedonia
    Отвори си,разгледај,па контактирај со сопственикот на кученцето што ќе го одбереш,може ќе се договорите.

20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Има многу страници за вдомување на кучиња и мачиња, каде доколку не сте во можност да купите куче а сакате да чувате можете да си набавите бесплатно.

https://www.facebook.com/AnimaMundiMacedonia

https://www.facebook.com/pages/SPAS-ZA- ... 9817651321

https://www.facebook.com/pages/AAPZ-Aso ... 6044387060

https://www.facebook.com/VDOMI.MILENIK

https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D ... 9419630562

Лајкнете си ги страниве и постојано на почетна ќе ви излегуваат слики од кученца што во моментот се за вдомување.

Еве некои кои моментално бараат домче, може некој ќе види слика и ќе го вдоми па да направам некое добро дело.