Мали огласи за домашни миленичиња

Discussion in 'Дом' started by Lilit, Jun 5, 2011.

1. Kissed

Kissed Истакнат член

Кученцата од расата SHIH-TZU се вистински салонски миленици и преставници на нивната раса, идеални миленици за дома, расата ја карактеризира нејзиниот карактер и изглед. Верни се на семејството во кое живеат и се премногу интелегентна раса која навистина Ви ја препорачуваме како еден салонски миленик. Оваа раса е антиалергиска, идеална за чување во стан, и покрај должината на нивното воопшто не се митари, лесно се прилагодува со други животни. Одличен е за со деца.
    Кученцата се родени 20.08.2013 2-женски 1-машко, се подигаат на 12 недели (3 месеци), прочистени од внатрешни паразити, со примени 2 вакцини и ревакцина, здравствена книшка, родовник (педигре) и работна книшка. За почеткок со кученцата добивате и 1кг храна, цуцла за вода, играчки и едно пакетче пелени.
    Татко: CH Kissed by my love
    Мајка: JCH Lucy
    За продажба останато уште едно кученце Купер

Attached Files:

2. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

3. turbulentno

turbulentno Активен член

Би сакала на подарок кученце со голем раст од сибирски раси секако може и мешанче само да не е преголема разликата може и шарпланинец

4. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Сакам да прашам дали случајно има некој/а женско лабрадор за парење :inlove:
    Марли мој збесна. Секојдневно сексуално ми ја напаѓа ногата, така да почнав да барам чаре :rofl:

Марли е лабрадор, најсакан на светот, лично за него немам педигре оти го зедов од Струмица ми го донесоја тука, и наводно требало да се извади од таму само педигре неможи од тука прашав. А тогаш немав можност да одам до Струмица па и со малечко кученце... Како и да е имам педигре од двата негови родители, има книшка со сите вакцини.. Чист е, енергичен, сонце мое најмило :inlove:

Ако има некоја лабрадорка за мажење :P хаха нека ме контактира некој, оти слушнав дека на зима требало да се спарат за ко ќе се стопли да стигнат кученцата :inlove:
    Еве слика :D

Attached Files:

5. kikkki

kikkki Популарен член

Пиши оглас,оти на фемина кога ќе најдеш куче/ка за парење,на сред лето знег ќе падне.
    Не е дека немаме кучкари,ама малку се.
    И да,да знаеш само дека не ќе можеш на малите да им извадиш педигре,од причина што таткото нема педигре,ако не ти е тешко појди и извади му педигре,па пред да го париш однеси го само да земеш оценка на некоја изложба,за да можеш да го париш со женка со педигре и за да можеш на малите да им извадиш.

s1a1n1d1r1a1 likes this.
  6. Miss.Bass

Miss.Bass Популарен член

Дали некој има на подарување џуџест пинч или знае некој што може да ми помогне ?

7. Chupe

Chupe Популарен член

Продавам кутриња од расата Lagotto Romagnolo. Родени се на 14 ноември 2013 година, од женка Мина и мажјак Лео, кои имаат највисоки оценки од Кинолошки сојуз на Македонија и награди од изложби.
    Лагото е вистински пријател на семејството кое го чува, мирољубиво куче, толерантно, погодно е за во околина на деца бидејќи е хипоалергетик, не се митари, не мириса, има прекрасен карактер и е вистински пријател.
    Спаѓа во групата на работливи кучиња, бидејќи е пронаоѓач на тартуфи(печурки кои раснат 15см под земја). Таткото Лео веќе е докажан тартуфар. Кучињата се прекрасни уникатни и преубави, кој сака куче за да му го разубави животот нема да погреши.
    Нема да погрешите доколку го имате како свој пријател.

Attached Files:

kikkki likes this.
  8. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

9. Papillon.Papi

А, заборавив да напоменам. Најдено е во Скопје/Центар. Не ми се верува дека едно улично куче може бакви рабпти да прави, па сигурно некој пред тоа го чувал и го истренирал.
    Кастриран е и можеби Вардариште го фатиле и сега сопствениците незнаат каде е.

10. Puflice

Puflice Истакнат член

Давам на подарок машко мешанче од Ши цу,мајка и непознат татко,старо е два месеци.Може да се земе од Радовиш или од Скопје.Ако има некој заинтересиран во ЛП. Бацки!

Attached Files:

11. zozefina.t

zozefina.t Нов член

Ова прекрасно 6 месечно маченце бара нов дом. Мачето обожава луѓе и секогаш е расположено за галење или играње. Чувано е само во домашни услови, избањато и прочистено од паразити. За жал неможам повеќе да го чувам ;( и барам нов топол дом за неа. Доколку некој е заинтересиран, или знае некој да е заинтересиран ве молам пишете ми лична порака.

Attached Files:

Lella likes this.
  12. poenta

poenta Форумски идол

Дали знаете како се движи цената на куче од расата германски овчар?Сакам да биде неколку месеци стар,отприлика 5-6

13. Papillon.Papi

Па, ако се постари, 50 евра најмалку најмногу 250 евра се.

14. poenta

poenta Форумски идол

Ти благодарам :)

Papillon.Papi likes this.
  15. hurrem

hurrem Истакнат член

Me interesira dali nekoj znae kade mozam da najdam kucence od rasta Boo?

16. Papillon.Papi

Верувај, нема да го најдеш ако му го сакаш надворешниот изглед, а не карактерот..
    Значи, куче Боо не постои. Боо е име, не раса. А, расата на Боо е померанец што значи како мали, померанците немаат добар фриз како на Боо. Можеш да купиш од реклама5 или пазар. Очекувај дека ќе бидат од 200 до 400 ЕВРА.

17. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Може ли да ми кажете која раса е оваа кутре?

Attached Files:

18. Papillon.Papi

Toа е малтезер. Јас не би ти го препорачала да го земеш зошто многу се нервираат кога ги креваш во раце. Јас сум пробала да го погалам, но мразат туѓинци и се приврзуваат за една личност.

Butterfly15 likes this.
  19. kikkki

kikkki Популарен член

Сум среќавала кучиња малтезери,и баш биле пријатни.
    Како може да се стресни кучиња кога ги креваш,кога сите ги носеле најчесто во рака?Ако имаш видено некој од славните кои имаат малтезер,го носат во раце секаде со нив.
    Инаку батерфлај,еве ти линк можеш убаво да си прочиташ и за карактеристики и за нега и одржување на кучето.
    Многу е мило со деца,салонско куче,предноста е што е мало и може да се чува дома без никакви проблеми,за митарењето исто како и сите миленици,ама со редовно четкање може да се намалат значително влакната по дома(со отрстанување на мртвите влакна,се избегнува да бидат на креветите,теписите и подот,ќе бидат на четката секако доколку избереш квалитетна).
    Воглавно е тоа,и да има долг век,знаеш и самата,колку е помала расата толку подолго живее,помалку го терети срцето.Не е многу осетливо на зима,во споредба со еве чивавата или пинчерот,ама сепак во најстудените денови ќе има потреба барем од едно шалче или џемпер.

20. Papillon.Papi

Реков се приврзуваат за една личност и несакаат да бидат во друштво на туѓинци, а најмалку во нивните раце. Братучедот на баба ми има, лојален е, не викам не, но секој што поминувазше беше убаво искрарн (лаен) од негова страна.