Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    25.488
    Еве интересни претпоставки за Езра, некои не го мрзело, па анализирал.

I used to think the show had bad/lazy writing. But when I re-watched the first 10 episodes again, it all made perfect sense. And it was all kind of way too obvious that Ezra is A

There's been many posts before with clues about Ezra being A, so I'm not going to repeat everything. I'll just mention the big stuff.

- Ezra was at Ali's funeral. Why? We all know she had a thing for older guys. She reveals in a flashback that Noel wasn't her type, she liked her guys "seasoned."

- Ezra was right beside the girls in his classroom whenever their names were called to the office and they received the "Dead Girls Walking" text. Ezra was also at the school when the girls took their SAT's and got texts from A. Ezra says he "just came back" later in the episode, but he could've easily been there the whole time. Every other text from A could've EASILY been sent by Ezra. Rewatch the episodes. It's there. You'll notice.

- The fortune teller says one of Spencer's friends is in great trouble. There's evil in him. Obviously talking about Aria.

- Ezra's poem. At the bar, he reads his poem aloud. It ends with "And in an instant, her life is undone. Everything she'd known disappeared, drifting into the summer sky." Alison died in the summer. Sounds to me like Ezra is using her death as a metaphor.

- Ezra's typewriter. The fortune cookie messages and Ella's letter were written with it. The camera also focuses a lot on the typewriter.

- Aria is never targeted or hurt by A. Only time was when A wanted Hanna to reveal Ezra and Aria's relationship, but that's probably what Ezra wanted.

- Aria gets most of the "A" texts on her phone. While at Camp Mona, Aria got a text from A. Seconds later, she gets a text from EZRA. Ezra could've easily had his phone and the "A" phone as he texted Aria.

- Why did A paint the town sign? I always wondered. It made sense. Ezra left town right after homecoming (the girls received NO texts from A while he was gone). Ezra probably painted one less number on the sign, because he wanted to leave Rosewood forever. Why would he do that? Who cares? He's a weird psycho.

- Why is Hanna the main target? THIS ALWAYS BUGGED ME. But I figured it out. Hanna made Aria go out with Noel. Ezra is ANGRY when he sees Noel kiss Aria in the cafeteria. He's clearly mad/jealous. "A" suddenly then puts a poetry book in Aria's locker, which has a poem by EZRA FITZ called "B-26" and surprise, it's about Aria. Aria SMILES after Noel tells her about the poem. Aria goes to talk to Ezra. He CLEARLY put the poem in her locker to try and win her back. There's a POST IT on the book. Who uses those? TEACHERS. After Aria walks out of the classroom, Ezra THROWS THE BOOK. He's obviously building up anger inside. Meanwhile, after Ezra sees Noel kiss Aria, Mona suddenly gets a text from "A" saying Hanna got liposuction. Way to show her, Ezra Fitz. Start rumors about her. She hooked Aria up with Noel. Jealousy wins.

- Ezra has anger issues. He argues with students in class. He throws books. Etc. There's little things he does. Pay more attention. You'll notice them. It's obvious this guy is letting his anger build up, but we get glimpses of it sporadically.

- Why did Ezra hit Hanna with the car? What jealous, psychopath wouldn't? Hanna broke him and Aria up temporarily, and she also CALLED Aria as they were making out in the car, ruining their makeout session after they had just gotten back together. Ezra had to ask Aria to forgive him, TWICE, and Hanna's phone call ruined it. Of course, Aria's cell was face up so Ezra could've easily seen "Hanna calling" along with her picture. Whenever Hanna gets to the parking lot, Aria's with the other girls, meaning she had time to find them. So Ezra had time to get a new car and hit into Hanna with it.

I'm going to continue watching season 1, but I'm sure Ezra being A will be much more obvious. I demand you to watch season 1 over with Ezra in mind. He's A. There's no doubt about it.

Everyone else isn't around enough to be A. As for Toby and Jenna, they're just the characters the writers try to make look guilty way too many times but end up innocent.

На maja8 и Maca-BT им се допаѓа ова.
  2. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Алал да му е на тој шо го напиша ова, и јас седнав да ги прегледвам оти ми беше вкрај досадно, и сите коцки се вклопват ! :) А и си најдов и друг сомнителен лик...
    Мое мислење е дека сега помалце го дават Езра, со цел да не се до нагласи сомнителноста.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  3. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    уау она ептен анализирано, ама не морало до толку проучување :) уште малку остана до крајот, има поголеми работи штп укажуваат на него и без деталите :)сакам да е тој, има фаца за сајко !

4. Cookiemonster

Cookiemonster Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    70
    Вчера излезе новата епизода баш сега ќе ја гледам кој сака линк ама не е за download туку има само streaming нека пиши приватна

5. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Само шо ја догледаф новата.... Претерано е добра, и доста работи се дешават.
    И + сега двајца нови осомничени за А имам
    Маја и Дерен Вилден (Детективо,случајот за убиството на Али шо го води)

6. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Браво за тој што го напишал ова. Али ви текнува ли во првата епизода кога се запознаа со новиот професор Езра, на Ариа и стаса порака од А. Езра држеше шол во раката, што нема шанси он да ја пратил.

А и кога им напиша некој на колата I see you. Они беа заедно. Јас мислам дека е А, бидејќи тој што го напишал тоа, ми даде многу до знаење. Јас не ни го приметувам него многу.

:devil:

7. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    ЛЕЛЕ ама ме НАПНА Ханаааааа... ај што не можеше пасвордот да и текне, ама Спенсер и вика CONTROL A, оваа вика - I'm thinking! :@ :@ :@

8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    25.488
    Ама тоа I see you го напиша Ноел, си кажа од после тоа дека бил он, дека ги видел и го пишал тоа.
    А за пораката што и стигнала на Ариа во првата епизода не мора да значи ништо, може А се двајца, Езра и уште некој. :)

На d.Darla му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Кога ги прочитав претпоставките за Езра што ги има оставено Менди, почнав да се сомневам него. Помислив дека би можел да е тој во еден момент, во првата сезона, ама после вниманието ми го одзедоа други ликови. Точно, А сигурно не е само една личност, но главен тука би можел да е Езра.

Но!
    Во последнава епизода (само што ја догледав), кога татко и на Ариа го прочита писмото одма се посомневав на Езра, но потоа видовте ли каква зачудена фаца направи кога го виде во ресторанот? И не е прв пат ова, повеќе пати кога се нашол во ваква ситуација изреагирал на овој начин.

Не знам, многу се измешани работиве и едвај чекам да се дознае. Но, сакам да продолжи серијава, а како што разбрав ќе има и трета сезона.

Can't wait.

10. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Сигурна сум дека не е ЕЗРА оној кој секако е А...според мене по А се неколку луге или група и искрено кажано во мојава глава се се зголемува тоа бројот на А лица ... ххеххехе
    Алисон има мн смртни непријатели , има мн мнн повредени души од неа..

Некако за постов со ЕЛА мислам дека нема како да се зближат повеке Ариа и Езра,,,,може да биде пак Бајрон со таа љубовницата-асистент која му беше?! Сепак Бајрон е против Езра...

Плус за додаток би рекла дека мене ми е најсомнителна МОна, ПОлицаецот , Џена, и Тоби ( овој последниов е поради фактот дека скоро со секоја од девојкиве има некое минато и знае мнн , ама мнн мнн детали за тоа, а верувам дека Али имала особено интерес од него )

сакам да го најдат ДНЕВНИКОТ на АЛи за да видиме што се таа има пишано во него !!!!!!Знам дека има нешто таквоо - секако ова УСА пипол се мнн по тоа нешто ..

11. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Ама пак не мора да значи дека А не е Езра само заради тоа што кога го виде во ресторанот избега. И онака Ариа претходно веќе му ја пушти пораката да не ја чека. ЗНачи пример ако Езра е А, тогаш уште полошо ако само Езра се појави сам во ресторанот...ЗНачи не тврдам дека е Езра, само мислам дека сепак постои можност да е тој :)
    А за сцената со Хана и Спенсер значи не знам, ептен реална ми беше. Многу создадоа тензија и вистинска напнатост, не како одглумена.БАш онака кога брзаш нешто, се збунуваш и на најпрости работи не ти текнува :) Барем од мое искуство.
    Се на се, една од најдобрите епизоди сезонава, цело време ми беше напната и со Ариа и типот Холден или како се викаше и со Кејлеб со женскиве :)
    А на Герет леле како ми доаѓа да му плеснам една :devil: :D

12. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    А да, за Ноел заборавив. Ама дека е некој друг освен Езра ...
    Јас мислам дека Езра сака да се оддалечи од Ариа, и затоа го има ставено писмото кај татко и. После демек се исплашил.. Сомнителен ми е Герет, и дека Џена прогледала. Нели требаше да се прави операција ..
    :!:

13. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    25.488
    Мене искрено СИТЕ ми се сомнителни на некој начин.

Едно време и Ариа ми беше, кога во една епизода таа старата жена што им ги имаше направено алките,на крај на А. му/и се обрати со зборовите дека има чудни очи, а на почеток на истата епизода, Хана на Ариа и го рече тоа.

После, тоа дрвото каде што пишуваше Алисон + Иан, на крај А. го запали во камин, а камин единствено има кај Спенсер дома, па сомнителни ми се сите од нејзиното семејство.

Секој ден имам различно мислење.

14. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Луѓе. Ги вртев од почеток епизодите, во 22 епизода, ја даваат Џена со Али, зборуваат за тоа видеото во кое Џена е интимна со Тоби. Во кадар даваат машина за куцање. А после тоа, го даваат Герет со Џена.

15. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ееее сега ако стварно испадне дека е Езра нема да ми биде интересно :)

16. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    па досега во темава на многумина се сомнаваме, кој и да испадне, можно е да не не изнанди, бидејќи претходно сме се сомневале. ЗНачи треба сега некој на крај памет што ен ни паднал :) :)
    Туку, што мислите, како ќе се открие кој/а е А? На толку сплетки, на крајот
    можно е да му платат на оној и да кажи кој е :)

17. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Најчудни очи од сите има Алисон, специфични очи има, јас мислам дека жената и се обраќала на неа, а тоа што Хана ѝ кажала на Ариа дека има чудни очи е намерно од продуцентите режирано само да не збунат нас гледачите.

Исто и во онаа сцена кога А се сретна со психологот на девојките, кога таа замина, келнерката ѝ се обрати на личноста во црно со: „Сакате ли уште едно кафе убави очиња“. Значи А е некој со убави, а специфични очи, тоа е Алисон.

Моја претпоставка гарант ќе испадне како во книгата но заедно Алисон ќе биде некој кој нас ќе не изненади, односно кој најмалку очекуваме да биде... или играта на Алисон ќе ја продолжи некој на кој ние не се надеваме.

Ние на Алисон куќата не сме ја целосно разгледале за да знаеме дали они имаат камин или не, јас незнам некоја сцена каде целосно е прикажана нејзината куќа, но и да е така, А упаѓа во сечија куќа и прави што сака, се сеќаваш како А упадна во куќата на Емили ѝ го избриша цел хард диск од компјутерот, упадна и кај Езра и кај Хана итн. нема крај.

18. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    25.488
    ^
    факт е дека очите на А. ги форсираат од некоја причина. Зошто? Којзнае.
    Колку повеќе зборувам за серијава толку повеќе ликови ми се сомнителни.
    А со оглед на тоа што ќе има 3та сезона, не верувам дека за брзо време ќе се дознае нешто. :doh:

19. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Ајде уште 5 епизоди и ке видиме кој е А ! :)

20. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Еве го промото за 21 епизода за тие што се радознали :)
    http://www.youtube.com/watch?v=4VenRPMh_N0