Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    25.297
    Ако верувате серијава ја гледам од навика, епизода за епизода, а за се што се има случено во изминатите сезони не знам да одговорам на ниту едно прашање... Ниту кој беше убиецот на Иан, или Герет, за она со Бетани пак да не зборуваме, од што е се хаос не се сеќавам на апсолутно ниту една информација...
    Да ме праша некој на кратко да му ја раскажам серијава, не знам од каде да почнам и што да кажам.
    :x

На calliope, Victorian, rhcpfan и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Не се салам овие до максимум..
    Шо не ќе измислат уште, Спенсер пука од љубомора за Хана и Кејлеб се изнасмеав да можеше цело вино на екс ќе го испие :rofl:, Мажот и на Алисон во ова епизода се покажа баш срцка, иак одо претходните одвратна фаца имаше, баш ме интересира шо имат испланирано, едвај ја чекам следната епизода.

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  3. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Многу се израдував што Џесика се врати.Без разлика дали на сон или не хаха мене ми фалеше во серијата.Ептен лудача беше :D:D Баш би било добро да е таа со близначката,евентуално да ја има убиено во флешбек и сега да го бара убиецот на Шарлот.Но не верувам дека ова ќе се случи..Се согласувам со тебе @Adi888 за некое чудо Елиот прилично изненади.Ај што ги споија Кејлеб и Спенсер го преживев тоа ама оваа непотребна драма што ја ствараат меѓу Хана и Спенсер е сосема без врска.Им го уништуваат пријателството и сега очи ќе си вадат..Демек нивното пријателство беше најважно,а сега детски се однесуваат значи немам коментар.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Колку ја сакав серијава во почетокот, колку се нервирав кога беа оние периоди меѓу сезони, колку пати сум ги изгледала епизодите, ама последнава сезонаааа... лошо. Веќе неколку сезони наназад ја упропастуваа, премногу нови ликови, премногу мешаници, сите ликови поминаа на редот да бидат А. Ми изгледа како да не сакаат да се откажат. Никогаш не сум ги прочитала книгите, затоа што нели правена е серијата според книги ама тоа што го имам слушано за книгите, мислам дека би било подобро да ги следеле целосно, подобра серија ќе испаднеше.

Поздрав.

5. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Џена се враќа во финалето

6. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Во канадското промо видов една што ми личеше на неа,се гледаше во ретровизор но во исто време ми заличе на Алисон со кафеава коса- Вивиан.

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Алисон е.Ако ја забележиш подобро ќе видиш,Џена има поспецифични очи.

Инаку ова со Џесика мислам дека не беше сон,барем така ми гледаше.Истото се случуваше и со Алисон кога им се појавуваше на девојкиве како на сон,а всушност не беше сон.
    А и најавувано беше дека ќе се појави некој,нели епизодава беше "Did you miss me",па не мислам дека се мислеше на нечие враќање во сон.
    И прочитав некои претпоставки дека таа е близначката или има близначка според еден твит од Марлин што го имаше дадено.

Следната епизода ми гледа интересна,конечно да мрднат од место.Сите овие епизоди се`едно исто се вртеше,ништо посебно не се случуваше па редно е.

Последна измена: 12 март 2016
    На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  8. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Дали ова значи дека Иан се враќа од мртвите ? |((facepalm)
    Не се нормални ако го вратат него...

9. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Или... можеби таа со црната коса не е Алисон, туку нејзината близначка?! :^) Што би правела инаку Алисон маскирајќи се?

10. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Да, и јас помислив на тоа, Вивиен Даркблум, а и Марлене кажа дека ја имаме само еднаш видено претходно. Погодете кој е тоа? Вивиен.

11. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
  12. navyforever

navyforever Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    784
    Почна да не ми функционира мозокот. Сеа Алисон се мрдна или за инат беше ова да можат да наместат. Шо ќе биде со Хана зашооо вакаа.. Незнам шо се дешава. Мило ми беше за Ариа и Езра, Хана и Кејлеб чекав нешо да биде со Тоби и Спенсер ама ништо.

Ја мислам вака, Мери е сестра близначка на мајка и на Алисон, имала син т.е Сиси, Џесика ја посвојила дур Мери била во Радли. И сеа нели Алисон ја виде мајка и, али Џесика беше со кафена коса, а на крајот Џесика ја даваат со црна. Значи на крајот на епизодата тоа е Мери. Сиси е братучетка на Алисон а на Џејсон полу братучетка. И докторов т.е мажот на Алисон ја сакал Сиси. И на крај збори со британски акцент, некои сличности со Врен? ... Искрено ме изненади епизодава, поинтересна ми беше отколку коа дознававме кој е -А.

Последна измена: 16 март 2016
  13. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Не, не се нормални жими се!

Сеуште се трудам да ги сфатам врскиве Сиси-Чарли-Шарлот.Ама кој е кој...
    И не сфатив баш, зошто Мери ја мрази Алисон и сака да и наштети?

Многу се израдував за Ариа и Езра, и за Хана и Кејлеб иако веќе откако се лигави со Спенсер ми е одвратен.

Според мене со оваа епизода требаше да разјаснат повеќе работи и да завршат тука. Без следна сезона.Зошто пак ептен ќе ги искомплицираат работите и ќе тера вака којзнае до каде.

14. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Mене па баш ми беше без врска епизодата,ужас...
    Се нафрлано во 40 минути буквално лом и успеаја да ги уништат ликовите,браво за тоа..Во еден дел од епизодата Спенсер и Кејлеб таму на крај ајде со Хана..Нетипично за Хана и Кејлеб да изневеруваат,без разлика на се бакнежот не беше потребен бидејќи и двајцата се во врска,колку и да им се силни чувствата.За Ариа немам коментар,и таа заборави дека има дечко од лошо има и полошо еве..Имам чувство дека вака направија со паровите за да ги задоволат фановите,без разлика што нередот не им е среден. Сега уште повеќе драма ќе има со пријателствата,нели најважно нешто беа во серијата..-.-Не знам мене овој неред буквално на ништо не ми личи,барем паровите не беа такви сега и нив комплетно ги упропастија.Уште фалеше нешто со Тоби и Спенсер да се случи,без разлика што два муабета немаа сврзано пола сезона.Но зошто барам логика во ПЛЛ...
    Значи Алисон не е луда,со намера ја сместија во лудница Мери и Ролинс.Сега испаѓа Мери е мајка на Чарлс-Сиси и логично си бара одмазда за ќерка си.Мислам дека ова беше хинт кој е убер А,еден од нив двајца.Се ми беше премногу очигледно и ништо не ме изненади не знам зошто.И Џесика е дефинитивно мртва.Значи Џесика ја има посвоено Сиси и веројатно таа знаела отпосле која е нејзината вистинска мајка бидејќи презимето не верувам дека е случајност.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. navyforever

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    784
    Значи, Чарлс ДиЛорентис-Џесика ДиЛорентис/Сиси Дрејк-Мери Дрејк
    Не сваќам стварно. Пак нема никаква логика, зашто Чарлс зошто Сиси? Незнам стварно шо се дешава. Не ја разбирам жената шо го смислила све ова. Треба нешто конкретно да биде објаснето зошо јас стварно не ги разбирам работиве. Постои ли Чарлс? Стварно ли бил машко, па потоа станува женско. Неможам да сватам дали исти се Чарлс и Сиси. Ако некој има некој линк нешто да ми прати да прочитам да ми се разјасни. Не ми функционира мозокот веќе за серијава..

16. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Чарлс бил посвоен од Џесика и Кенет. Мери Дрејк е близначка на Џесика. Чарлс/Сиси/ Шарлот се една личност. Била посвоена кога Мери Дрејк била во Радли. Не знам што не е јасно овде. Елиот бил во врска со Сиси Дрејк, па сега и се одмаздува на Али за смртта на Шарлот/Сиси/ Чарлс како сакате наречете го.
    Сакаат да ја отстранат Алисон и со тоа успеаја. Нели, на Али и се причинуваше дека го гледа Вилден кој всушност е Елиот.

На navyforever му/ѝ се допаѓа ова.
  17. navyforever

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    784
    Ме бунеше тоа шо има 50 имиња. Сепак фала ти :)

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Не разбирам некој дел, како Елиот ја сакал Шарлот ко таја дури беше жива не беа заедно, овие не ги имаја покажано ни еднаш во сезоните? А всушност испаѓа дека Ова Мери била на болница, и овие ја посвоиле Шарлот, демек нив му припаднала?
    Аууу ломови ми е во главата, шо ќе биди после ова? Јас мислам има уште некој со нив?
    А со Хана шо се деси? Ауу хаотично, конечно да мрднат од место, интересна епизода како и да е :D

19. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Само последните 3 секунди се издешаваа работите, другото се некои сексови, лапања (кој со кој стигне) :D и на крајот БАМ! Мажот на Алисон испадна клучна улога а уствари го имаше само пола сезона и нигде порано, тетка нејзина која воедно се вика исто ко мајка му на Тоби (Мерион, исто лежена во Радли (?)), Шарлот/Сиси нелогична клучна улога од порано, ни Џени ни Мелиси ни Вренови - ништо. Сигурна сум дека Марлин ги има заборавено случките од порано дека воопшто не се поврзани со овие сега, само повеќе прашања отвара наместо да ги реши неодговорените.

20. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    E како може Елиот да и се одмаздува на Алисон за смрта на Сиси кога тие двајца се гледале уште пред Сиси да умре?
    Штом се гледал со Алисон додека Сиси била жива тогаш кога успеал да се гледа и со неа?
    (facepalm)
    Во оваа епизода наместо да добиеме повеќе одговори добивме уште толку нови прашања. Браво Марлин. :clap:

Последна измена: 16 март 2016