Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Едвај чекаааааааааааааам, многу се интересни :D

2. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    4.566
    Ќе има и 3-та сезона

Pretty Little Liars is currently mid-way through its second season, with the first part having aired last summer and the remaining twelve episodes set to air this coming January. Fans of the ABC Family drama can rejoice, not only because the series will be back in just over a month, but also because it’s been renewed for a third season.

Deadline posted the news, stating that ABC Family has picked up the drama for twenty-four episodes, which matches the shows second season, not counting the Halloween episode that aired last October. As the site points out, Pretty Little Liars is one of ABC Family’s top three shows, so the renewal isn’t exactly hugely surprising news.

The other two shows that fall into what ABC Family’s president Michael Riley refers to as the network’s “triple-threat” are Switched at Birth and The Secret Life of the American Teenager. Needless to say, teen drama is proving to be very beneficial to the cable network.

Season 3 of Pretty Little Liars is set to premiere Summer 2012. Meanwhile, the second part of Season 2 premieres January 2nd.

3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    25.490
    Ја изгледав епизодава по втор пат и нема ништо посебно што нема во другите епизоди, стандард конфузно, ништо конкретно. Колку што успеав да забележам, не знам за вас.
    Уф, едвај чекам да се дознае, едвај!

4. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Во книгите, приказната завршува вака.
    Се дознава дека првото А е Мона, но потоа таа умира и улогата на А ја зема вистинската Алисон, близначаката на таа Алисон што умре ( Кортни е нејзиното вистинско име ). Тие во 7мо одд ги сменале местата, и Кортни всушност станала другарка со Ариа, Спенсер, Хана и Емили, додека нејзината сестра, вистинската Алисон, ја заменува во ментална болница. Потоа, Алисон ( вистинската ) доаѓа во Роусвуд, ја убива Кортни и го зема нејзиниот дневник ( во кој таа ги има напишано сите тајни )..И таа ја игра улогата на А после Мона.

5. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Ауу новата епизода ТОП, се по драматично и по мистериозно станва.... Едвај чекам новата да излези да видам шо ќе се доиздешава.
    Father/Daughter dance- Awkward ! :|
    Ешли и Вилден - Ојте легнете си ! :devil:
    Ешли и Ела- Шо се пикате кај шо не треба, па да треба да ве мислам после дали А ке ве убие или не..? :(
    Мелиса- creepy, и после то шо го рече татко му на Спенсер, дека ангажира приватен детектив за убиството на Али оти мислеше дека Мелиса има врска...НЕЗНАМ ШО ДА МИСЛАМ ! Ама сепак би било премногу очигледно ако е таја
    Плавиот на крајот- Ауу дете, па кој си бре ти сега? А и толку ќорлав си да немојш Алисон ова де Вивиен и Ариа да ги разликуваш по физички изглед? :?:
    Мајк- Душа мала, на сестра му сака да му поможи :clap: :inlove:
    Мона- Малце сцени имаше, али во една слушна поќе од шо требаше..ко незнат оние мутавите да пазат шо зборат арно му се прај ! |(
    Бајрон- Човече дефинитивно претера...Во врска е со Езра и сега шо? Барем е во ВРСКА и НЕМА АФЕРА како тебе ! :@

Уште 3 до крај ;( После Јуни ке се чека...

6. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Имате промо гледано од следната епизода? Ако има давајте :) И можи да ми кажите книгите како се викаат и кај да ги најдам? :)

7. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Јас видов дека ги има во книжарница три,ама на англиски.Pretty Little Liars си се викаат.

8. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Случајност или не ?
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

9. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    "Ella Montgomery: Marlene tweeted that Ella (Holly Marie Combs) will definitely be on Season 3. Unless she's only showing up in flashbacks, this is one parent who is safe from "A"'s wrath, at least this season." и така сите гласини кој самите продуценти и актери ги пуштија дека Ела ке умри СЕ ДЕЛУМНО ДЕМАНТИРАНИ !

Thank god ! :) :clap:

П.С. Шо мислите кој е “-А“ ?

10. The.Complicated

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Уште колку епизоди останаа?
    Лукас нема шанси да е, може само да му помага:
    Јас мислам дека или е Мона или е Кортни, сестра и на Алисон.

11. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Уште 2 епизоди. На 12 март: S2 E24 "If These Dolls Could Talk" и на 19 март: S2 E25 "unmAsked"

12. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Таа Мајата е некако вмешана или така ми се чини?
    Сега Џена бидејќи ја спасија сигурно ќе стане добра со девојките па ќе каже нешто .

Крајно интересни епизоди

13. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Ех, од каде па сега оваа Кортни. Ни се појавила во серијава, ни ништо. Би било навистина разочарувачки да е некој кој се појавил еднаш или воопшто не се појавил во серијата.

Инаку, само што ја догледав новава епизода. И мака ми е искрено веќе да мислам кој е -А :D Ќе си чекам. Уште малку остана. Кај и да е ќе се дознае.

14. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Баш тоа што ме тераат да се сомневам во сите, ми ја прави серијава интересна (освен убавите глумци де) :)
    Не знам зошто мислам на Мона и Мелиса, па после 5 мин си велам да не е Врен и Мелиса хаха триста комбинации направив, дури и Мелиса и Езра ...Мислам дека мора еден машки лик да е вмешан, пошто Али се плеткала и со постари, а женски лик заради тоа што украла дечко на некој :) хахауууууф ајде уште две епизоди. Ем сакам да видам кој е, ем не сакам да заврчи сезонава :!:

15. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Некако не му верувам на овој новиот лик од минатото на АЛИ ,,,,
    што мислите вие???
    и деф ме нервира ЕЗРА колку се прави паметен :swear: :fubar: :swear:

16. The.Complicated

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Се мислам дека ќе има и трета сезона. Како да има повеќе тајни кои треба да се разоткријат..

17. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Ќе има 3 сезона со 24 епизоди која ќе почне да се прикажува веќе во јуни :)

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Може ќе се појави уште некој А. Или Б :)

Стварно ми е многу мило што ќе има трета сезона, ептен ќе ми фалеше серијава ако завршеше сега

19. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Мислам дека открив кој е “-А“.... Али не сум 100% зато шо уште два-тројца ми го матат умот, али 90% сум убедена дека:
    “-А“ е Мона. Еве зошто:
    1. Спенсер, Ариа, Емили и Хана никогаш не се сомневаа во Мона.
    2. Во интервју Шеј (Емили) и Луси (Ариа) кажаја дека идентитетот на -А тешко ке му падни на една од девојчињата.
    3. Во книгата три личности се -А, продуцентите најавија дека -А нема да биди ист како во книгата - само не кажаја кој -А.
    4. Во првата епизода кога Ариа доби порака од -А на сред час, сите се свртија и гледаја во неа освен Мона, која шо гледаше под клупата.
    5. Мона напрај огромна трансформација од nerdy во it girl, ама зошто од кога умре Алисон?
    6. Уште кога Алисон беше жива, Мона работеше во училишната канцеларија на копјутер- шо му дава лесен пристап до секакви информации за учениците и професорите, а и плус издава тајна дека: поседува добри компјутерски способности (исто како -А).
    7. Мона е манипулатор на векот, а исто така и -А.
    8. Во 1х10 Мона рече дека „доби“ порака од -А за липосукцијата на Хана, а сите знајме дека -А не се занимава со лаги и глупости.
    9. Хана ја удри кола на забавата на Мона.
    10. Кога Мона ојде да ја посети Хана во болница рече: “if i hadn’t uninvited you to my party then you wouldn’t have felt so desperate that you had to sneak around the edges and get hit by that car” - како знаеше Мона дека Хана беше во шумата, кога единствено Емили,Спенсер и Ариа беа таму?
    11. Исто така при истата посета вика “I almost feel quilty” - За шо? Шо ја прегази Хана со колата?
    12. Во епизодата за Ноќта на вештерките, Мона рече дека Алисон ке дознај која е наскоро. Шо значи дека Мона нешто планираше.
    13. Во истата епизода се гледа дека Мона и Џена беа другарки. Шо значи дека Н.А.Т клубот и -А се поврзани преку Мона и Џена, а то го потврдва и барањето на снимките од страна на -А.
    14. Во 1х18 Ариа на грешка на сред час му вика на г. Фиц, Езра, пред целиот клас. Сите се малце шокирани освен Мона. Знаеше од предходно или случајна незаинтересираност?
    15. Во флешбек Мона вика по Ариа и Алисон да застанат и да ја почекат, али тие му бегаат и налетуват на татко и на Ариа и Меридет во колата. Тогаш Алисон рече "Hey, isn't that your dad's car?" , а сега пред неколку епизоди кога Мона и Хана налетаја на Ешли и Вилден во колата Мона рече „Hey, isn't that your mum?". Коинциденција, не ми се верва ! Ама постој веројатност дека ги следела Алисон и Ариа па видела и слушнала се...
    16. Во епизодата за Ноќта на вештерките -А му прати кукла на Алисон со порака "Dying to know who I am? You'll find out..". На забавата Али ја прашва Мона дали ја познава -А, а Мона одговара "No. But you will".
    17. Мона го искина писмото од Кејлеб, за Хана, и никогаш не и кажа дека пишал писмо. Зошто? Па, претпоставувам дека хакер како него многу би му ја отежнал работата, а можел и да ја разоткрие.
    18. Само Ариа,Спенсер, Емили и Мона знаеа дека Кејлеб се крие во подрумот кај Хана. А исто така знаеше и -А.
    19. Секогаш кога Мона добива пораки од -А, предходно е заиграна во телефонот. Па претпоставувам дека сама си ги праќа...
    20. Муабетите на Мона, се доста слични (по форма и зборој и значења) со оние на пораките од -А.
    21. Во 2х19 Мона ја прашва Емили шо да носи на дочекот за пливачката екипа. Во 2х20 на дочекот ја нема за жива, а истовремено Герет влегва и му го плени лаптопот на Кејлеб а девојчињата добиваат порака од -А.
    22. -А ги подметна истите документи шо ги отвори Мона, на лаптопот на Кејлеб.
    23. Мона од bitch се претвори во „најдобрата другарка“ на девојчињата: ја тешеше Спенсер, ја врати Емили во екипата, не го даде досието за кражбите на Хана (кое шо Вилден требаше да го уништи) - You know what they say, keep your friends close but your enemies closer !
    24. Мона му дава стар телефон на Хана, кој оди на нејзина сметка. Шо ке му е на Мона стар телефон? И од каде -А би го нашол бројот на Хана, кога е на сметка на Мона, освен ако самата Мона не му го дала..?
    25. На забавата која шо ја организира Мона во чест на враќањето на Хана дома, од болница. Моменти пред да бидат украдени, украдените пари, на мајка и на Хана. Спенсер му вика на Алекс дека мора да оди до WC и дека ке се сретнат пак надвор. Кога излегва Спенсер надвор му вика на Алекс дека Мона многу се задржа во WC и дека то е причината шо закасна. А во сцената од кога Спенсер заминва да оди во WC ја гледаме Мона како разговара со двајца дечковци, близу до влезот на кујната (т.е. блиску до каде што беа скриени парите)...
    26. Алисон и Ариа беа единствените кој што знаеа за аферата помеѓу Бајрон и Меридет, и никогаш никоја ништо не спомна. А исто така знаеше и -А, и му го пиша писмото на мајка и на Ариа... Единствен чоек кој шо беше во близина тогаш беше Мона, и таја е единствената личност која шо има можност да знаеше за аферата, надвор од тие 4 лице шо ги спомнав горе.

Знам дека е малце долго, али е доста јака теорија поддржана со факти :). Иначе другите „кандидати“ на “-А“ листата кај мене се: Вероника Хејстингс (Мајка и на Спенсер), Езра Фиц и Џејсон Дилорентес :).

На Glossy-girl, figgiMK, d.Darla и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Убаво ова што си го напишала. Али невозможно е сама да си прати порака. :) Јас исто имам документ во компјутер и пишувам случки од секоја епизода, али се ми асоцира на некој од фамилијата на Спенцер или Езра. :)

На Maca-BT му/ѝ се допаѓа ова.