Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    25.261
    Да ја размрдам темава со по некоја сликичка од моите омилени...

Ова сценава со Хана и Кејлеб под туш ми е една од омилените. :inlove:
    Абе омилен пар ми се дефинитивно!

На второ место ми се:

Ариа и Езра ми се тотално небитни.
    Исто и Емили & Кој и да е...

На kitty.lover му/ѝ се допаѓа ова.
  2. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Веќе подолго време ја пратам серијава и секоја епизода со нетрпение ја очекувам.
    Премногу ми се допаѓа, сакам конечно да дознаам која е А, вистинската А. :)

Иначе омилени ми се Хана и Кејлоб. А одма зад нив и Ариа и Езра. :l:

3. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Колкку само ме изнервира МЕлиса....
    со ситуацијата кога им кажуваше на Спенсер и на Мајка и зош на никој ништо не кажала и како се појавила во фустанот на Црниот Лебед.... и после ко стана да оди во својата собе некако имаше подла насмевка ...
    мислам дека Клаеб има некоја врска со она забраната на посета на МОНА ...секако е ХАКЕР ...
    и се повеке мислам дека има некој удел во А тимот секој може да направи фотошоп со сликите кои ги доби Хана....

Она што ми се допадна или да кажам како позитивно ми беше разговорот на ЕЛА и на мајка и на ХАНА...
    БРАВО за советот кој го доби... дефинитивно ЕЛА е царица според мене...

4. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Една теорија што ме замисли
    I’m just letting you know… The twin thory is REAL. It’s from the book but they did it in the show. Maybe it’s not A, but it’s who killed Ali for sure. Why? I found a clue in a flashback of Jason talking to Ali in her room. It’s totally a proof. Here it is:
    This is a french sentence(and it’s my first language ahah), it seems to be a bad translation of something but still it’s french. It says: ” C’est le double du rire et de doubler le sourire, et double la peine si vous êtes bénis avec des jumeaux. ” It translates: ” This is double the laughter and smiles to double, and double the trouble if you’re blessed with twins. ” and watch up there! There’s a picture of Jason with two pictures of Ali.. So, in fact a picture of Ali and a picture of Courtney. For the ones who never heard or never understood the twin theory.
    From the book it goes like this (and there’s spoilers, if you never heard about the story).

Courtney, Ali’s twin, was psychologically troubled and wanted to be Alison. She hated her and tried to drown her in their swimming pool where they lived in Connecticut. The Dilaurentis family moved to Rosewood and Courtney was placed in a mental institute. They pretend to have only 2 children: Jason and Alison. Courtney was comming home on weekends but was force to stay in the house. After 3 years the institute where she was has been closed. Courtney came home a weekend before they send her to a new place. She stole her sister ‘A’ (For Alison)’s ring and went out. Her mother believed she was the real Ali… Courtney DiLaurentis was now Alison DiLaurentis. Their parents send the real Ali to the institute and Ali(Courtney) got intentionnaly in a fight with her best friends because she needed to change her friends if she didnt want them to see she wasnt Ali. Here came Aria, Spencer, Emily and Hanna: Ali’s new friends.

The real Alison Dilaurentis killed the one we knew as Ali.

Не знам колку е точно али стварно над тоа француската поговорка се гледаат слики од двете Али, т.е. Али и Кортни.

На interesna, Hipster и Chocolate.me им се допаѓа ова.
  5. MiniMouse7391

MiniMouse7391 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    30
    ^Теоријава точна е дефинитивно :!:

6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    25.261
    Значи, телото од убиената девојка што сите мислат дека е Алисон е всушност Кортни? А вистинската Алисон е жива во лудница, така? Или не? :?:

7. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Па така би требало да е :tmi:

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Ама нема логика пошо иако се идентични близначки (како шо е во книгата) сепак имат различна ДНК. А по најдено мртво тело, секогаш се проверва ДНК па после се врши обдукција.....Ама од Rosewood PD можи се да се очекува така да НИШТО ЧУДНО
    И јас сепак мислам дека...
    Приказните на Џена и Алисон, од книгата, се заменети меѓу себе во серијата -> т.е. Џена е таја која шо има близначка, а не Алисон.

9. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Само се надевам и се молам Кејлоб да нема никаква врска со А. :(

10. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Колку сезони има серијава, првата сезона ја изгледав, сега 2рата ја гледам, по ова што го пишувате баѓи заостанувам ама ќе надокнадам за брзо. Баш ме заинтересира кој е блек сван и тоа со А, кога ќе се отркие конечно кој е А.
    Најубава ми е Хана и со Кејлоб ми се најубав пар.
    Па Ариа и Езра, па Спенсер и Тоби и Емили ми е грдо што е геј, ама тоа е.
    Мелиса исто ми е многу убава, сестра и на Спенсер.

11. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Сега се до 3 -та сезона 4 -та епизода

12. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Па нема да биде нешто многу интересно ако испанде вака.Поинтересно ќе беше да им се избаци Алисон од некоја страна и да им рече I`m alive bitches :devil: хаха
    Вака Алисон кога ќе се појави фактички Ариа,Спенсер,Емили и Хана не ја ни познаваат.Мислам ја гледале низ Rosewood,ама никогаш не се дружеле со неа :|

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  13. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Од која страна ги наоѓате теориите?
    Преинтересни се, мора нешто во нив да има вистина.

14. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    Така ќе се случи сигурно како што имаш напишани sweet-cherry. Јас мислев дека нема да ги следат книгите, но ете во мината сезона се разоткри Мона, како и во книгите. :)

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    http://www.tumblr.com/tagged/a-theories
    на овај таг гледај :)

На The.Complicated му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ^ Само ли мене ми се предосадни теорииве?
    Оладете малку, серијава е многу повеќе од тоа да се напињаме и нон стоп да истражуваме за некоја ридикулозна теорија |(
    Мене ми се смешни зашто често се контрадикторни, еднаш едно се тврди за два дека нова теорија осамнува на таблер, и сите во неа веруваат.
    Ги скролам кога ќе ми се појават на даш, више ми се смачи.
    И голем дел од нив се покажаа како неточни, пример со мајка и на Хана дека е лебетка а сите беа милион посто дека е така.
    П.с гледав некои слики на нет од Емили во приватниот живот, човече бомба е

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Panki.Friik

Panki.Friik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    12
    Прочитав една од теориите ама неможам да ја најдам за да ви ја пратам да ја прочитате а може и вие ке ја најдете. Беше ко демек Тhe Big A is Aria, кога почнува епизодата она праи шш со прстот и у првата сезона првата епизода коа ариа ке дое у rosewood почнуваат да им стигаат пораки од А.

Според мене нема шанси и не е логично.. Али незнам ке видиме.:?

18. MiniMouse7391

MiniMouse7391 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    30
    A Theories;

It’s only more recently ive started to think he’s part of the A team, the first season i think he was just genuinely in love with Hanna.

Lucas Gottesman

-Ali bullied Lucas and none of the girls stuck up for him. The doll Ali got said ‘now its my turn to torture you’.
    -He trashed Ali’s memorial.
    -In 2x13 ‘The First Secret’ Lucas says that Ali will ‘get whats coming to her’ i don’t know if this suggests he’s A or its just an empty threat. And also the creepy mask. You see the masked person throught the episode, when it attacks Ali in the house, It was suppose to be Noel but Noel never left the party then the mask walks up behind Ali and says ‘bitch’ when he walks away and takes his mask off it is Lucas, then the camera goes around the party and there is about 4 or 5 people dressed in the same mask (the A team) you see someone in the woods with the mask on right at the end they take it off but you dont see who it is, I believe that is the main A, They wouldn’t have shown Lucas take the mask off if it was him.
    -He knows about A, when Caleb confronted him in the classroom and Caleb said he knew Mona was A, Lucas told him ‘thats the tip of the iceburg, lots more under the surface’ so he’s definitely in the A team. Oh yeh and in this scene there is an A above Lucas’ head on the black board when Caleb walks in, subtle hint?
    -He was visiting Mona.
    -A likes to take photo’s… Lucas is good at photography (so are quite a few characters) but he does all the pictures for the yearbook. and he’s good with computers.
    -He was with Jenna and the Black swan(Melissa) at the masquerade ball.
    -The lake (let the water hold me down) - he creeped everyone out and made himself look really suspicious but the all he wanted to tell Hanna was that he had an online gambling addiction? really? then when Hanna pushes him in. I think Noel and Mona got him out the lake cause they’re also on the A team. (thats why they were wet)
    :^)

Прикачени фајлови:

19. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    25.261
    Мене пак ми е ептен занимливо кога смислувам и читам теории, тоа ми го прави гледањето поинтересно. А ако навлезеш ептен, секој станува сомнителен и има шанси да биде А.

Видете ги "Хана и Тоби" :D

20. Pixyy

Pixyy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    28
    луѓе серијава е прекрасна немам зборовиии ептен интересна е со тој А.. :D