Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Дефинитивно мислам дека Езра има врска со -А или со то “кој го украде телото на Алисон?“. И сум 100% убедена дека Џејсон чекот го напиша за Езра (50.000$ за тој шо ке кажи кај е телото на Алисон) - оти пари за толку стар и скап апарат, чоек шо немојш леб да си купи, преку ноќ НЕМОЖИ да најди.

2. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    Значи сите се убедени дека Езра е новиот член од А тимот, хм.. Па баш и не сакав!

"A THEORY.
    I think I found another member of A Team.
    Ezra could be a member for many reasons and I know he’s the last person you would think since he loves Aria and all. But that’s what the writer wants the last person you would of thought.
    Ok my reasons why:
    The vintage camera Ezra bought for Aria which the photographer said was very expensive. A teacher salary could not afford.
    So how he could of gotten the money? Simple the episode before there’s was 50k reward if you knew anything about Ali’s disappearance.
    He got a little jumpy when Aria opened her present.
    And how did he know to come to the photographer place right when Lucas attacked Aria?"

NEWSFLASH: Caleb се враќа во осмата епизода од сезонава, yey to that!

HIGHLIGHT:
    Spencer: Every time you baby squirrel Ezra, you’re taking away his nuts.
    Aria: You did not just say that
    .

А, јас само си стојам вака:

3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.243
    Мене новава сезона ми е досадна.
    Ко да сакаат да кажат и откријат нешто, ама ми се чини само се натрупуваат се повеќе и повеќе информации, и веќе крај им нема. А ништо не објаснуваат, дел барем.

:yawn:

4. itgirl

itgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    69
    Мислам дека Езра би бил совршен за да биде дел од тимот А.
    Во него никој не би се посомневал, тој е убав, добар кон луѓето, а тука е и Џеки која е како некој вид на доказ од минатото.

Сигурна сум дека тој е изнајмен за да работи во тимот, а не дека самиот е А. Сепак, ќе видиме. Ако така мислиме може многу луѓе да се А.

5. lil13

lil13 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    и јас сум сигурна за Езра..за жал оти многу го сакам

6. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Да, можеби... затоа што многу чудно се однесува во новава епизода, па и во предходните.
    Ја немам догледано епизодава, почнав, ја има на филмовизија инаку, ама денски ќе ја гледам утре. :D

7. Panki.Friik

Panki.Friik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    12
    Абе луѓе која карта ја дрзеше мона во лудницата на една од крајот на претходните епозоди,зашо прочитав дека во картите Тарот 13-та е картата на смртта. :?

8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.243
    Не беше тарот карта, туку обична карта, кралица срце.
    Веројатно беше некој знак дека на чело на А тимот е женско.

9. Panki.Friik

Panki.Friik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    12
  10. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Ништо посебно не ми беше епизодава, ни малку creepy.

Сигурна сум дека има некоја поврзаност со мајката на Герет, А и Џена. Незнам што би можел да биде планот на А поврзан со мајка му на Герет, ништо не ми паѓа на памет. Знаеме дека Џена и Герет се познаваат, а и Џена го предаде, па можеби сака да му се искупи и му овозможува една ноќ надвор од затворот, да спроведат некој план. Април Роуз сигурно е нешто поврзан со А или пак е типот/ката на кого Џејсон му даде 50.000 долари.

Незнам Емили со кого ми е подобар пар. Некако ми се допаѓа Пејџ како лик, добра е, а и слатка е. Самара се надевам ќе ја вратат, мислам најдобро ми беше со неа. Плава, згодна, а и ја вадеше од збрки. Мислам дека на Џена и се допаѓа Емили, зашто би ја гледала онака на почетокот, а и нели како што вели сакала да и помогне, ноќта со гробиштата и телото. Џена ми е убава како лик, добро е што направија да прогледа. Убаво се облекува, но некако ми е иронична и незнам што сака.

Мислам, мислам и некако знам дека Џена ќе има нешто со Нејт, братучедот на Маја. Многу ми е сомнителна во врска со него, 1 ден го знаеше и го покани на роденденот. Слатко се гледаат некако, а и типот незнам зашто го внесоа, ептен ми е грд некако.

Многу чудно беше тоа во црквата кога Хана го најде палтото, изгледа Емили го има соблечено во колата на Џена или каде и да била, па го донеле тука. Не е ова случајност, ќе испадне нешто со оваа, 100% сум сигурна. Добро е што Хана го купи и и го даде на Емили, нека го запалат или whatever.

Езра,да, навистина многу чудно се однесуваше. Прво со скапата камера, која многу ми се допаѓа. Не верувам да е поврзан со Џејсон, нели кажа дека ја добил работата за која аплицирал, сигурно е добро платен и може да си дозволи таква камера. Се сакаат луѓето, нека си уживаат во љубовта. Ако испадне дека Езра е некако поврзан со А, ептен ќе стане поинтересна, но нема да биде се исто.

Овој детективов, секаде се меша, прво кај Мона, сега кај Герет, па со куќата на езеро на Спенцер. Многу чудно, мислам дека тој е дел од тимот на А. Може има некој скриен мотив, па сака да им наштети на девојките. Ама кога и рече на Спенцер " you used to be a better liar " со отворена уста стоев. Знае нешто типот, 100%. А со куќата на езерото на Спенцер, мислам дека Герет нешто има со тоа или пак таму е телото на Алисон.

Дефинитивно ми се потврди дека Лукас е дел од тимот на А. Што би барале тие апчиња во неговата ташна ако тој и нема нешто направено на Емили со тие. Зашто само на Емили ? Зашто не на другите ? Незнам што се мати, ама станува сомнително.

Сликички во споилер, само некои кои ми се допаѓаат, а и тие што ја немаат гледано да ги запознаам малку со новава епизода.

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

http://www.rickey.org/pretty-little-lia ... -of-the-a/

11. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Ја мислам дека Лукас е дел од А тимот, оти по моја логика таму спаѓаат сите што Алисон ги малтретирала. Ако се сеќавате имаше еден дел во втора сезона мислам, кога Лукас и кажува на Мона дека Алисон ке си го добие тоа што го заслужува (ова беше сцена од минатото, кога Алисон била жива).

12. Glossy-girl

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    ^ И јас мислам дека Џена ќе биде со Нeјт, ама поубави ми се со Емили, аман пак оваа, многу глупо лезбејка, после толку убави машки.
    Чоклит ми, мене многу ми е убав Нeјт, срцка, изгледа до вкус е, па ја си ги сакам црнците. :$ :inlove:
    [​IMG] Се чудам само како ти е грд, лепотан е. :)

Лукас плус го растура грбот на Алисон, чудно се однесува, и што барале апчињата во опремата на Лукас? Се претпоставува дека апчињата се од А , така да Лукас ми е сомнителен многу исто така.

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ^ До вкус ќе да е.
    Воопшто не ми е убав, а и некако грдо го облекуваат. Со таа розовата кошула кога се појави, ух, грозно. Не ми прилегаше.

Сликички.

14. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.243
    Има две варијанти за крајот, според мене, кои се доволно драматични, се друго би било досадно.
    Прва, Алисон да е жива, или тоа глупостите со близначката.
    Второ, да е вмешана една од девојките, најверојатно Ариа.
    Зошто?
    Зошто било кој друг од споредниве улоги да испадне "А",или главниот на А-тимот,како било, не би било интересно,ниту изненадување,зошто во одреден момент сме се сомневале на секој од нив.
    Бар според мене, една ваква мистерија треба да има шокантен крај...

На itgirl, Maca-BT и Hipster им се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.503
    Допаѓања:
    42.750
    Јас ја почнав серијата и ја изгледав прва епизода, и онака добро ми се чини, сеуште не ми е ништо посебно, ама веројатно ќе се навлечам.
    Девојките се мили, не се кој знае колку убави, освен оваа
    Инаку модата во серијава ми се допаѓа ептен.
    Само да не вртам сега, може да ми каже некој колку сезони се и колку епизоди има секоја?

16. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.243
    ^До сега има три сезони, две завршени, третата е во тек.
    Првата сезона има 22 епизоди, втората 25. :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. itgirl

itgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    69
    Да, и јас го мислам истото.

Или некоја од девојките или Езра, Тоби, Кејлеб или Врен можеби. А Лукас да е дел од тимот не ми се верува, сигурна сум дека нешто друго се случува со него, сега така го прикажуваат за да се сомневаме во него, а на крајот ќе излезе некој што воопшто не сме се ни сомневале. Тоа е целта, според мене. :)

На figgiMK и MandyLane им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.503
    Допаѓања:
    42.750
    Јас изгледав некој си 10 епизоди и што знам не дека е нешто кој знае колку добра, ама интересна е и заразна, те тера да видиш што понатаму.
    Сакам да ги прокоментирам актерите.
    Ариа ми е фина онака, убаво глуми, има неверојатно големи и убави очи и мило ми е што е со проф.
    Спенсер ми е омилена, како е скоцкана секогаш од глава до пети, а и многу фин карактер има, реална, воопшто не е лигава, сериозна, паметна и убавка е.Совршено и одговара улогата.
    Емили иако ми е најубава, најбледо ми глуми некако.
    А Хана исто има многу мило лице, и малку е разгалена, ама не е лоша, фина, ми се допаѓа.
    Само да прокоментирам за мажите, ниеден не ми се допаѓа од актерите.Не ми се ниту харизматични ни посебно убави, онака просечно и глумат.
    Јас искерно не ја гледам серијата од аспект кој/а е „А“ туку уживам во она секојдневното, врски, дружби, типични семејства...како приказна за еден секојдневен живот на американските средношколци.
    Само не ми е јасно како толку разголени и издотерани одат на школо и тоа со само 16 год.Ситуациите ми се малку WTF?
    Е и може некој да ми каже што е финтава со Tоби?Добар е, лош, што крие?Баш ме интересира и пишете слободно, не мислете дека ќе ми расипете изненадување, јас обожавам спојлери.

На itgirl и Hipster им се допаѓа ова.
  19. Glossy-girl

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Даа, и јас се прашував како смеат онолку голи, со 15-ка штикли да одат на училиште? Па не е толку згодно, после наставнициве биле криви. |( На сликиве се гледа дека Ариа е ниска, ама па сега никој не е совршен.

Чим сакаш да знаеш за Тоби, читај спојлер:
    Тоби е едно обично момче кое што оди на школо. Неговото однесување е последица поради сестра му, родителите и што беше обвинет за убиството на Алисон, мислеше дека никој не го сака и сите го сметаа за убиец. Единствено Емили го разбираше, го прифати и му беше вистинска пријателка. Другите го мислеа дека е опасен и мислеа дека тој е „-А“. Но, подоцна сфатија дека тој не е убиецот и заслужува да живее нормален живот, па така Спенсер му се приближи, сакаше да му помогне и му се извини за она што го мислела за него. И така тие ќе бидат заедно, Спенсер и Тоби.
    - Да не ти откривам многу, гледај ќе видиш. :wasntme:

Инаку гледам бе не сум мала за серијава, ја гледаат многу малечки.. Па и многу се пренесуваат, ахаха. :D :D :wasntme:

За ова ви зборува:
    Има уште, ама да не ја полнам темава. :D

http://www.youtube.com/watch?v=wiWygSdn ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=ZeSTnvtvXyI

http://www.youtube.com/watch?v=rdsZLiR3 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=gJrSHoCi ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=hPQ-OHdS ... re=related

На itgirl, 1209 и Sara123 им се допаѓа ова.
  20. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.243
    И мене не ми се свиѓаше ниту еден, се додека не се појави Кејлеб. Гледано ти е до таму,или уште не го знаеш? :)

Туку, да ви покажам една слика:
    Читав на некои им е сумлива сценава,ко да посочува на нив двајца,дека кецот од картата е всушност буквата А. :)

На itgirl му/ѝ се допаѓа ова.