Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Јас изгледа дека сум најзаостаната на форумов :$ . Дури вчера почнав да ја гледам серијава, сега сум стигната до 13 епизода и многу ми се допаѓа.

2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    За ова се сложувам тотално.
    Ако памтите, претходниот пат кога се видоа Тоби и Спенсер пред да го снема него, тој беше толку лут, што кажа дека сам ќе дознае што се случува. Баш заради ова и јас мислам дека Тоби намерно и свесно влезе во А тимот. Од внатре ќе го саботира планот на Мона, за да на крај им помогне на девојките.За Пејџ претпоставував дека нема никаква конекција со А, премногу беше исфорсиран сомнежот спрема неа. Иако не ја исклучувам можноста да се појави пак во сомнителна ситуација.
    Кејлеб мислам дека беше застрелан од манијакон Нејт, точно се потенцираше дека го остава пиштолот. А што ќе и кажат на полицијата е друга работа....

Како и да е фокусот на сезонава, поточно жртвата беше Емили. Толку ја истрауматизираа епизодиве, што мислам дека следната сезона ќе ја гледаме во бела кошула, како со Мона и си плетат шалчиња во лудницата. :D

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Новава епизода БАААМ!

Добро Тоби бе?! :o Ме разочара ептен. Си помислив дека е он кога ја гушна Спенсер и така чудно погледна. Не ми се верува. Пак успеаа да ме изиграат.
    Се согласувам со другите дека сигурно нема сериозни намери да им направи нешто, стално беше со нив, сигурно сака нешто да дознае за да на крај ги издаде сите од А тимот.
    Уште да излезе дека Кејлеб е дел од тимот и ќе се отрујам :D

Немам коментар за понатаму, ама верувам дека кој и да е главниот, ќе биде оној што најмалку го очекуваме.

4. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Се согласувам со сите вас, поточно се надевам дека ќе испадне како што ние сакаме... т.е.
    Тоби да е во тимот само за да извлече информации, и да ги заштити девојките.

Луѓе, не знаете колку се стопив кога ги видов Спенсер и Тоби, романтики :inlove:
    ама, колку знаев дека е он кога си отиде зашто има “работа’’

5. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Од последната епизода се останав вака :o :x , се наежив кога го видов Тоби!

А дали ова значи дека ќе прават пауза со серијата? кога продолжуваат со снимање?

6. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Ајде нешто логично :
    1x04: Emily found her & Maya's photobooth photos in her textbook - Toby was her lab partner.
    1x06: The fortune teller at the dance basically predicted Spoby, "there's something wrong with this couple, it's a bad match, there's darkness in him, maybe even violence, or vengeance."
    1x10: Toby tells Emily, "I've got friends in all the wrong places, and misery loves company."
    1x16: Spencer agrees to tutor Toby in French, A gets a "Learn to Speak French" record.
    1x19: A is sitting in a rocking chair - Toby makes rocking chairs.
    1x21: Spencer was trapped in the funhouse when Toby was there.
    1x22: Toby promised Spencer he would be there for her if she needed him - this is the night A pushed Ian off the bell tower.
    2x04: All the capitalised T's in Ian's suicide note.
    2x16: A loosened the scaffolding, but Toby built the scaffolding, he would know exactly what to do.
    2x23: Mona tries to keep Toby away from Jenna by pretending she needs help buying a truck - no trouble for 2 people on the same Team.
    3x02: Garrett told Spencer that someone she knows well "has you completely fooled."
    3x02: Toby massages Spencer. A massaged Emily in 2x10.

На figgiMK, M.a.r.i.l.y.n, Maca-BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    ^^
    Многу добри поенти и гледни точки, се гледа дека некој детално прател се што се случува.
    Од ова се докажува дека Тоби од старт е во А тимот, ама пак не се побива и тоа дека ја сака Спенсер, што значи дека ако на почетокот имал лоши намери, сега можеби ќе се сменат, љубов е во прашање. На почетокот не ги сакаше девојките, ама како што напредуваа епизодиве мислам дека нема да има повеќе желба да ги повредува или да се одмаздува. На крај краева не му го открија лицето за џабе.

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  8. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Ах, добра епизода. Само можеа нешто друго да измислат, освен „лажен“ братучед на Маја :) Малку на шпанска сапуница ми асоцирa, туку ај. И толку време тој тука се претставува како нејзин братучед, девојкиве се испитуваат одма за секој, како овој ич не го проверија од кај е, што е, зошто е :)
    Со Тоби баш ми се допадна. Не го очекував. Некако сакав да биде Езра, пошто веќе стварно ми се здосадија со Ариа. Па и тие ко шпанска, излезе Езра да има син, мајка му платила да ја снема МЕги и детето, е уште да излези дека не било негово, туку од брат му (демек брат му на Езра и Меги тајно се гледале, па таа бремена, а сите мислат од Езра итн итн :) :))
    Ок, само мене ми падна чудно зошто Меги на Ариа и рече
    „и ти имаш тајни, ЕЈми (Amy)“ако нешто сум пропуштила, кажувајте.мене ова со Ејми не ми е познато

9. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    ^Ариа имаше ојдено да ја запознае Меги, и му се имаше претставено како Ејми и демек бараше работа. А Езра за тоа незнае, за таа тајна мислеше.

10. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    3 сликичка.

Ова сигурно има некоја поента, но не ми текнува што.

На Мона и фали обетка овде. Дури сега приметив.

Овие две мора да се знаат од некаде.

Епизодава беше најдобра од сезонава.
    Инаку, режисерите потврдиле дека Нејт пукал во Кејлеб, прочитав на интернет.

Уште не разбирам зашто Пејџ ја има обетката. Некако мислам дека е намерно ставена во ташната, како што и го наместиле телефонот на Маја - на крај кажа Мона. Погледот помеѓу Пејџ и Спенцер на крај, срцки они. Се гледаше дека и двете сакаат да ја заштитат Ем. Нешто сега, Нејт ја пратил пораката на Пејџ или А ? Нејт ако ја пратил, знае за А, може бил во А тимот. Но, ако не е Нејт, друг А е, што се знае со Нејт. А зашто Пејџ и рече на Спенцер дека ако не се повлече, таа ќе биде повредена ? Повредила некој, па знае како да се справи ?
    Ариа ја претерува, го лаже и на крај ќе испадне дека ќе се скараат заради глупа Меги, па може да направат Езра со Меги да остане. Кажав веќе, Меги ми е преубава. Можеби има нешто на ум и чека вистински момент за да му каже на Езра, но не ми излгеда како лоша личност.
    Мона со облекава којзнае колку пати излегла и уште колку ќе излезе. Можеби е таа што им прави збрки, а тие мислат друг А. А за Тоби, сега тој беше надвор од градов за работа или за да најде нешто за А. Мислам дека го имаат уценето против Спенцер - демек да и направат нешто ако не се приклучи во А тимот, па тој за да ги заштити е во А. Ама некако сомнително е.. Кога се гушнаа на почетокот, кога си дојде, се виде дека е искрена љубов, а не нешто само одглумено.
    Колку е крипи ова lair. Уф уф .. Но моќно е направено.
    Леле Нејјјјјјјјјјјјјјјт. Го мразам многу и од прва епизода ми беше антипатичен и одвратен и сомнителен. Уф, знаев дека тој ја има убиено.
    ЛЕЛЕ МАЈА КАКО ВИКА Х. МИ ИДЕ ДА ЈА УБИЈАМ, КАКО НЕКАКО СЕ ИСПРЧУВА.

11. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Марлин Кинг има потврдено...
    Тоби го вметнале во -А тимот не планирано(го смислиле тоа неодамна)за да не го убијат ликот како во книгите.На прашањето дали има шанси Тоби уште да има добри намери Марлин одговара Не.Размислуваат дали да ни ја прикажат сцената кога Нејт го погоди Кејлеб.Инаку да, Нејт пукал,дефинитивно е мртов и дефинитивно е убиецот на Маја.

За Халовин епизодата...
    Џена нема да се појави најверојатно,Герет има голема улога во новата епизода како и Мона.До Халовин епизодата Кејлеб ќе ни биде здрав и жив.
    "The old -A who we all miss will be very much back and preen in the girls lives"
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На sanjalica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.244
    А, зошто на крај -А на телефон и рече на Емили - I owe you one. ?
    Што направи Емили што би можело да им одговара на А-тимов?

13. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Јас мислам дека тоа owe you one се однесуваше на Нејт, само не знам каква корист би имале тој да е мртов.

14. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ^ Исто и јас се чудам.
    А и рече да излезе за да ја спаси од Нејт, нели би требало да биде - You owe me one ?

15. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    По моја логика Нејт долета од никде и никаде и на некој начин беше пречка за А, односно за мазно остварување на плановите на А. Дури и убиството на Маја не беше во агендата на А. На А им оди во прилог тоа што Емили го уби Нејт, веројатно затоа “и должи нешто“.
    Може да не биде воопшто во смисла на фала, ти должам, туку во сосема друга конотација, ама не сакам да мислам многу пред време.

А женски, некој го гледа Pretty Dirty Secrets?
    Сега почна да се емитува, па ако имате линк за онлајн да го гледам, или торент споделете.

16. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Јас мислам дека тоа с еоднесуваше на Герет. Во исто време го дадоа и него нели кога го пуштија од затвор. По моја логика, „ти должам“ се однесуваше за тоа што го открија Нејт дека ја уби Маја, а дека Герет не е виновникот, па го ослободија. Всушност и должи што го ослободи од затвор.

17. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    А се сеќава некој што беше тетоважата на Тоби уште од првата сезона? Нешто датум беше ли не знам, имаше и некое значење чинам...?

18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    01.09 денот кога Алисон исчезна.

На kitty.lover му/ѝ се допаѓа ова.
  19. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Брееј па и требало да се тетовира дури Али ко исчезнала, мора на телото да се обележи. Аман таа Али ги „ги скренала“ сите. Цела серија е водена од тоа како ги будалела, па убиства, пораки , малтретирања се заради Али. Многу моќна женска ;) хехе

20. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    За то шо -А на телефон и рече на Емили - „I owe you one.“ : Планот на „А“ тимот беше да подметнат докази кај Пејџ, за да испадни како таја да е убиецот на Маја и со то (како виновник) таја да оди взатвор наместо Герет (шо значи главната цел беше да се извај Герет од затвор по секоја цена). Ама Емили со то шо го уби Нејт, и шо се дозна дека тој е убиецот на Маја, премногу му ја олесни работата на -А со вадењето на Герет од затвор.
    И според мене то исто се однесва на то дека: заради убиството на Нејт, немора да му „забодад нож в грб“ на еден од нивните од тимот т.е. Пејџ. Макар шо ништо живо неќам ни да помислам дека Пејџ е дел од тимот, ама има логика :(

http://www.youtube.com/watch?v=t6wTaKSIhSo - еве ви ја првата епизода од Pretty Dirty Secrets. 8) и ДА само 1 минута е првата епизода.