Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. QueenN

QueenN Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    342
  2. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Не е овај Тоби, овај е сосем некој друг чоек само друштво шо му праеше на Џена. И продуцентите (уште пред 3 години) кажаја. И плус Спенсер,Ариа,Хана и Емили НИШТО не искоментираја во врска „Ене ги Тоби и Џена“, туку само „Шо бара Џена тука?“.
    И епизодата кога прв пат се појавува Тоби, Спенсер или Емили (мислам) вика „Прво се врати Џена, а сега и Тоби ?!“ - пошто Тоби беше во бординг скул.

3. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Колку епизоди има 3 сезона и дали се излезени сите?

4. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Од 3 не се излезени сите, само 12, а 13 епизода ќе искочи на 23 Oктомври. :)
    Мене ми здосади од чекање :swear:

На tinna957 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Навистина ја одолговлекоа со паузата, едвај чекам да ги гледам, ама до 23 октомвири!!! :o Мнооогу бе!

6. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.557
  7. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
  8. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Неможам да издржам уште еден месец :(

9. the.vampire.girl

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490

На Victorian и MandyLane им се допаѓа ова.
  10. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Ова со Ариа, се посомнително ми станува, баш поради ваквите детали што јас претходно не сум ги ни заприметила.
    Патем, не ми текнува на некоја многу сериозна работа или закана кон Ариа од А? За разлика што им има правено на останатите девојки, Ариа е најпоштедена од А, или ми се чини?
    Ај некоја нека ми направи рефреш :)

На sweet-cherry, Chocolate.me и MandyLane им се допаѓа ова.
  11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.244
    ^ Не само што е најпоштедена, туку ако се сеќаваш останативе девојки имаа визија од Алисон, Хана во болница, Спенсер кај неа дома и Емили во гаражата таму, а на Ариа не и се случува ништо такво. Односно, некои работи што на другиве им се случуваат, до неа не допираат.
    И слични некој вакви ситници кои ме натерале да се сомневам во Ариа, имам пишувано наназад на темава многу...

12. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Да, во право си.
    Немам многу читано наназад, затоа што касно почнав да ја гледам серијата, во еден здив ја изгледав, па тек тогаш ја видов темава.
    Како и да е, најмногу сомнежи ми отвараат ваквите слики што ги постирате, бидејќи содржат најмногу детали. Јас никогаш не би си поврзала некои работи, и не ги согледувам малите деталчиња, што се уствари најбитни.

Што се однесува до Езра, мислам дека воопшто нема врска со А тимот. Можда делува сомнително, ама мислам дека сето тоа е да не наведат во еден правец, а да е сосема трет.

13. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ^ Освен за неверството и со татко и во кафичот, ништо нема.

На The.Complicated му/ѝ се допаѓа ова.
  14. the.vampire.girl

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    И јас не приметувам детали, иако во оваа серија доста се важни. Еве нешто што најдов за Ариа:

Doesn’t it strike you as odd that Aria’s the one that was chosen to do the “Shh” part in the intro? Maybe it means that she’s the one hiding the biggest secret of all. And what, pray tell, might that secret be?
    One theory is that the artsy yet lovable Aria Montgomery is indeed the mastermind behind tormenting Spencer, Hanna and Emily.

Proof, you ask?
    Here’s a bit more info from the detailed research I have conducted.

Remember the first “A” text all four girls received? Yeah, so do I.
    Who doesn’t, eh?
    So it basically says, “I’m still here, bitches. And I know everything.”
    Isn’t it a bit odd that this text, and the previous ones sent separately, started going off when Aria came back to town from Iceland?
    Tres suspicious me thinks.
    But it could be a coincidence, right?
    Nope. The producers themselves said that coincidences don’t exist in the world of PLL.
    Gets you thinking, huh?

Hmmm… That might be a clue. What would a girl in a TV show be doing wearing the same outfit twice?
    Maybe the writers planted that as a clue. After all, they did say that A would appear in the pilot AND return on 3x01.
    But what’s even weirder is the camera movement didn’t even change and BOTH times she was staring at her reflection, Ella comes in to interrupt her.

That scene and many more seemed to drop off a valuable hint. Aria is madly skilled at lying!

Remember when the girls decided that Aria was the best liar out of the group? Yeah, I think that’s a clue, too.

Moving on… Remember the waitress? From the episode where A was with Dr. Sullivan? Yeah, well, the waitress dropped another hint.

A has pretty eyes. So does Jenna, Maya, Toby and, of course Aria. But I think it’s not Maya mainly because she winded up murdered. And it could be Jenna (highly doubt it, though. She was blind at the time and had to wear her glasses everywhere) or Toby but I think it could be Aria. I mean look at her eyes! They’re gorgeous!

Now, we’re moving onto Ezra, who may or may not be on the A team (bleh, I don’t really care. He’s so irrelevant for me).

He’s so shady and when he was eighteen he got a girl called Maggie pregnant.

Boom! Years later… He gets together with Aria and NEVER even mentions her. Weird.

Anyways… Aria goes to Maggie and poses as a student teacher called Amy.

And what does Amy sound like? “A-ME!”

Jenna comes to Emily, one night and she warns her to be careful who she’s close with. Everyone’s thinking of the obvious suspects. Paige or Nate or whatever his real name is. Could it be possible that Jenna meant one of the girls Emily’s the closest with, the girls that are bound together by a secret. (yep, that’s an Ali reference right there.)

Maybe Jenna meant Aria. Since everyone tells everything to Aria.

Whenever Emily’s sad, she goes to Aria.

Whenever Hanna wants to complain, she vents to Aria.

Whenever Spencer’s following a lead, she’ll usually talk to Aria about it.

So that’s why Jenna, for whatever reason, wants to warn Em.

NOW, NOW, WHAT COULD MISS ARIA’S MOTIVE BE???

So, after sleuthing all over the internet and gathering intel… I came up with a possible motive. (The only motive I could actually find or even conjure up.)

From what we learned from the show, we can safely say that Ali’s favorite book was Lolita.

And Lolita’s basically about this middle-aged perv who’s obsessed with a girl around the tender age of thirteen. And they basically have a love affair.

Maybe the girl is a cleverly placed Ali parallel and Byron could be the perv. And maybe, juuuust maybe, daddy dearest was having an affair with his baby girl’s best friend...

So, let’s say Aria finds out and goes all psycho, thinking her dad’s only sleeping with Meredith… (we all know what she’s truly capable of) and she trashes the office with Ali before they find the earrings that Meredith later says weren’t hers. And Aria puts two and two together….

Well, let’s just say: Bye, Bye, Ali!

На MandyLane, starfish и Victorian им се допаѓа ова.
  15. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    И јас ги имам забележано овие делови ама не давав знчење.Се повеќе и повеќе ми е сомнителна Ариа.
    Мислам дека Тоби во едно интервју имаше кажано дека можеби една од девојките е А и дека тоа ќе е многу интересно.

16. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
  17. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Само што прочитав да интернет дека на 23 Октомври нели ќе ја даваат оваа долгоочекувата епизода за Халовин епа после кај ќе правеле пауза до 1 Јануари :о Не знам колку е точна информацијава али останав без зборови -.-

18. MiniMouse7391

MiniMouse7391 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    30
    ^да,да точно е многу чекање не е на арно :)

19. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Breaking News---Pretty Little Liars was picked up for a 4th season!

Епа Честитки! :party: :party: :party:

На QueenN и Victorian им се допаѓа ова.
  20. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Нема шанси ова, никогаш не било вака.
    Но, ќе видиме.