Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Сега значи нема да има се до 7 јануари? :?:

2. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645

Добра слика во споилер.

3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Има смисла, нели? :?:
    Jenna was tricked into burying Alison alive.
    Jenna thought that Garrett had killed Alison. Alison was suffocated to death because she was buried alive. How would that happen? Someone would tell Jenna that they needed to hide Alison’s body so Jenna would help that person (or people) cover Alison’s body in her backyard… But when Jenna got her sight back and read Page 5, she realized that Alison suffocated instead of being killed by Garrett. So Jenna turned Page 5 in and told the police Garrett gave it to her, framing him instead of herself… When she told Hanna and the Liars that being blind is what protected her, it was because she was innocent while she was blind. But now that she can see she knows the truth, and she is either going to use the truth or have the truth used against her…
    ме мрзеше да го преведувам извинете

4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Држи вода ова што го постирала Хипстер.

5. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Како и секоја Хелоуин епизода па така и оваа беше пре-пре-пре јака.....за Арија дека е од --А тимот никој не може да ме предомисли али ова епизода малку ми ги испомеша мислите во главата,што ако тоа со арија била само местенка за спенцер да си отиде од местото каде што беше со Герет.....А и сепак ако --А сакаше да ја убие Арија ќе ја фрлеше кутијата пред да дојдат Емили,спенсер и Хана...Исто така ова со девојчето и јас мислам дека се повеќе наведува на откривање на тоа дека Алисон има Близначка односно кортни има близначка.А и за на крај 100% сум сигурна дека тоа беше раката на Алисон бидејќи беше флешбек. :)

6. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Предобра епизода, може и најдобра од 3 сезона ! :rock:
    Маските беа многу убави, посебно на Ариа - многу ми се допадна. За Хана знаев одамна што ќе биде, Спенцер што беше ? Ем беше многу јака, и одговараше маската.
    Адам ептен ја освежи епизодава, одлична музика и ми се допаѓаше што му ставија и глума, иако малку, супер беше. Кај од сите на Арија и се пушташе, па тој па.

Типот што испадна од ковчегот напочетокот дандалот ми го зема, вода пиев да се соберам. Страшно нешто, одлично исценирано, ова се бараше - страшно и моќно. Мислев дека телото ќе биде внатре, но кога видов дека е на почеток на епизода, ми текна дека нема шанси.
    Герет многу ми беше срцка во епизодава, ептен сладок, посебно во возот. Имаше некоја невина фацкичка, па му поверував за приказнава со Бајрон. Знаев дека имало нешто, видов некои слики од дневникот и нели пишуваше дека и било мило што ја изневерил жена му. Се чудам како е убиен Герет, со отворена уста и очи. Мислам дека е задавен некако.
    Езра беше многу сомнителен. На почетокот, кога и откажа на Ариа имаше некоја замислена фацка, како да се мисли што да направи. Мислам дека е уценет од А да соработува со нив, во замена да не ја повредат Ариа. Можеби затоа неа најмалку и се има случувано. А тој, епиздава откажал, па сега и наштетуваат неа. На крајот, кога ја гушна, фацката му беше преплашена, се чуди што ја гледа жива. Можеби не сакал да ја изненади, туку одел за ако ја бутнат да ја земе.
    Ноел беше преубав, одлична изведба негова. Мислев дека тој е тој што ќе умре, ама не. Ми се допадна што имаше ваков момент кога сите си помилија - Леле умре Ноел. На Џена фацката беше како стварно да умира, како да се исплаши.
    Џејсон и Лукас матат нешто.
    Типката мала, е дефинитивно некој знак. Језива е многу.

7. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
  8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.244
    Има логика, не дека не, освен болдираниот дел, затоа што тоа се разјасни. Џена им кажа дека е сигурна се додека другите мислат дека е слепа, поради тоа што била сведок на убиството на Маја, а убиецот беше тука, овој црнецов, како се викаше не ми текнува.
    И кога он дозна дека Џена всушност може да гледа, она избега од градот...
    Тоа беше работата...

9. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Ги памтите парите на Езра во шкафот?
    Можно ли е -А да го има уценувано со нив за да му се придружи на -А тимот?
    Дури и Менди кажа,изгледаше како да му олесна што ја гледа...

Не ми иде криминалистика,штета! :P

10. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    А на кој беше телото во црната кеса под пијалоците? :^)

11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    ^Jaс мислам дека е телото на Алисон, ама мислам.
    Вајда не е некоја нова жртва.
    Да да така беше, тоа беше за случајнот за Маја, ама одговара и во оваа ситуација, она била стварно слепа тогаш, тоа и е штит- незнаев дека е жива, неможев да видам дека има знаци на живот.
    Језда можела да и провери пулс,али ипак, може да ги фати сите на база на сожалување, слепа, изиграна, излажана. Незнам, теротијава ми има смисла, стварно, јас многу ретко верувам у овие теории, али па не мора да значи дека е така
    Ама ова теорија има смисла само ако не е вистина теоријата со близначката.
    Тогаш е уште позаплеткано, зашто има милион комбинации!
    Ах, некогаш мислам дека никогаш нема да дознаеме што се десило, зашто незнам до кога ќе не влечкаат вака.

12. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    Леле нова имало! :o Торент ве молам, не можам да најдам, тој од piratebay не можам да го спуштам, некој друг?

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
  14. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Во песната се вели Two can keep a secret, if one of them is dead.

Алисон е мртва, останува уште еден/една кој е глава на оваа игра. Ариа не верувам да е, зарем сама би се ставила во опасност, со она што и го ставија во пијалокот, за малку ке паднеше ковчегот каде беше ставена, зошто би се изложувала на толку голема опасност? Нема смисла.
    Мислам дека Езра е дел од тимот А бидејки направи многу чудни фаци кога ја виде Ариа жива.
    Мона веке знаеме дека е дел од А тимот бидејки никогаш не ја прифатија да биде дел од нив. Таа се дружеше со Хана се додека не се здружија повторно тие четири Ариа Спенсер Хана и Ејми, па од љубомора им наштетуваше. По некоја логика останатите од А тимот би требало да с енекои кои отсекогаш им биле љубоморни на овие, и никогаш не биле прифатени во друштвото како на пример беше Мона.

Редактирам. Гледајте што најдов на нет http://www.wetpaint.com/pretty-litt...-was-byrons-meeting-with-alison-a-red-herring

Вели вака за таткото на Ариа за епизодата во Јануари.

“You’re going to like the season opener — and by no means is this a red herring. We are definitely going down this path. I’m sorry to tell you, but even the adults in Rosewood have been doing some lying — and they’ve got some real stuff to hide! You’re going to find out a lot more about his relationship to Alison in the first couple episodes… A parent may have killed one of his daughter’s friends. This is a huge secret that’s been swept beneath the rug. What does it do to any family in this town if, in fact, one of those parents goes to jail?

Што ако е пак таткото на Хана убиецот? Можеби имал афера со неа, и поради тоа се разделија со мајка и. :geek:

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  15. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    Изгледана. :D Језива ептен стварно, ама предобра, традиционално за ноќ на вештерките вака добри ги прават.

На кратко, по мое:
    Арија не е во А тимот, Езра можеби, Арија ја туркаа Тоби и Мона, Алисон е жива, телото е на сестра и, ваљда. :D

16. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Еве некои прашања за епизодата одговорени:
    http://tvline.com/2012/10/26/pretty-lit ... halloween/

Девојчето што го гедаше Ешли навистина е близначката. Барем продуцентиве се трудат да се поврзат со книгите.
    WAS ASHLEY SEEING THAT GHOST MERELY A FUN HALLOWEEN TWIST?
    | “Yeah, but it’s also paying homage to the books. As you know, the twin theme is very big in the book series, so it’s our nod to that.”

И дефинитивно, во вреќата беше телото на Алисон
    WHO WAS IN THE BODY BAG?
    | “I don’t think it needs to be a secret that those are Alison’s remains.”

17. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Ништо не ми е јасно...[​IMG]
    Зошто Алисон сакаше Џена да мисли дека Герет ја убил?
    Како тоа Џена ја закопала Алисон кога била слепа?
    Што беше со flesh-backot на крајот? Демек Алисон си се откопала?Тогаш чиво тело најдоа?
    Добро барем сега се осигурав дека Алисон и татко и на Ариа имале нешто.
    А мајка и на Хана почна духови да гледа.Бог да чува...
    Герет си умре..Нема да ми фали...

Ако има некој желба да ме просветли,повелете.Во меѓувреме јас ќе си бидам во збунка. [​IMG]

19. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.244
    А можда е и мајка и на Ариа, Ела.. Дознала за аферата на Бајрон со Алисон, и ја убила, нели...и тоа има логика.
    Ма да не верувам дека тоа ќе се дознае у блиска иднина, сега сум во исчекување девојкиве да дознаат за Тоби...

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645