Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Значи дека ако Бајрон е убиецот на Алисон тогаш никој од тимот А не е убиец,сигурно нема ќерка му така да ја уценува или да проба да ја убие. :)

2. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Епизодата му беше дефинитивно најдобра до сега :clap: Едвај чекам новата да излези....
    Иначе вака да ве просветлам малку:
    1. Ариа НЕ го прободи Џејсон на возот
    Кутијата во која шо беше затворена Ариа беше хоризонтална, и таја лежеше на грб. Кога го зеде штравцигерот за да го прободи „-А“ таја го турна право напред. Шо значи тој шо го прободи Ариа има рана на некој дел од раката, а не на страничната страна од стомакот.
    2. Џејсон и/или Харолд го кладоја мозокот во шкавчето на Мона се со цел да ја напрат да изгледа како жртва, за сите да ја сожалват и никој да не му се меша дури низ училиште си изиграва „А“.

3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Постојат милион теории кои може да е убиецот на Али, јас почнав и во брат и да се сумјам така да секој може да е, освен девојките, ако излезе така не би ми било интересно и глупаво ќе биде.
    Сумјам на Бајрон, Тоби, Џејсон, Џена, Герет, Мона, или сестрата близначка на Али што сите сумјаме дека таа ќе биде приказната на крајот дека се смениле , па после една ја убива другата, па зашто и двете се нетачни си игра со девојкиве игра не заради одмазда, зашто е ментално болна.
    Од што ја одолговлекоа серија искрено се испозабораив, и како се викат и што се деси и кои факти излегоа на крај дека се вистина а кој не.
    Супер си е серијата, ама вака што ја сецкаат ми се смачува да ја гледам.
    И како секогаш Спенсер ме импресионира, предобри парчиња облека има, па и најдобар лик ми е и некако најдобро ми ја доловува улогата.
    Ариа е во лоша ситуација со татко и, и Меридит, ќе им дојде таа дома мислам, кај и да е.
    И Сиси ја снема, а она има и те како заплеткано прсти во сево ова со Али.
    Пејџ исто.
    Сепак добар епизода, се открија доста работи, што мене ми е чудно и шокантно за серијава, зашто се влече ненормално многу споро и ништо не се отрки за 3те сезони посебно важно и разрешувачко за мистеријата- кој ја убил Али, која е А-, или кои се во тимот А и зашто.

П.С типот што им е сеа чистач у школо кај го видоа претходно, сум забораила скроз, кај што беа во таа колибата(мотелот) на планината?
    И не сватив кој е неговата поврзаност па со Мона?
    Лукас се мислам дека не е лош и нема намера да игра игри и да повредува ама баш никој, посебно не Хана, инаку зашт би и кажал дека Мона излегувала и претходно од болницата?
    Мислам дека го уценуваат, за нешто, и дека заради тоа можеби им помага, ама ова е само претпоставка.
    И мене прво одма ми дојде дека Џејсон беше типот што го прободе Арија, ама сега не сумтолку сигурна.
    Машко е сигурно, беше убедливо машки беше крикот.
    И дефинитивно чудно е што Џена се префрлила во друго школо, бега од некој, нешто или покрива траги.
    Се е можно викам се е можно.
    Сите се сомнетелни и не се, убаво рече некој, намерно сакаат да не наведат да мислиме дека се сомнителни сите.
    Се мислам дека теоријата со близначката е се поверојатна и поверојатна.

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Извинете за пост по пост, али интересно е видоево, ма да колку е забегано да снимиш видео со слики и со теории, ама делумно се согласувам со неа, терорија кој ја убил Али како и зошто.

https://www.youtube.com/watch?v=I7xGO33Jpgo

Плус сник пикс за Мона-Маниа 3х15

https://www.youtube.com/watch?v=zw34bcmeC4w
    https://www.youtube.com/watch?v=G0W91_VrNDE
    https://www.youtube.com/watch?v=ygx17FNFtdk
    https://www.youtube.com/watch?v=LLLrcItN_6M

П.С има некој начин да можат да се гледаат видета ама на стрната на Абц фамили не ги отвара зашто не можат да се гелдаат надвор од Сад, некоја да не знае да не има некој трик нешто?

На Bunny2 и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  5. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Чистачот го видоа претходно во мотелот на планината. Мона престојуваше во една соба на тој мотел доста долго време додека беше А, затоа се поврзани и сигурно матат нешто заедно.
    Исто во врска со видеово што го постна Хипстер, се сложувам со таа теорија, алал да и е на женската, јас се сомневав во близначката, ама никогаш не би ми текнало ваква приказна :clap: .
    Нејсе под видеото наидов на коментар, што може да ја потврди теоријава. Веќе не знам што да мислам, богами во серијава се е можно.

На Bunny2 и Hipster им се допаѓа ова.
  6. OneHeart

OneHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    33
    Според мене...
    Мислам дека членовите од "A" тимот се поделени. Мона,Тоби и ...(незнам кој друг) на една страна, Лукас и .... (незнам кој друг би можел да биде од негова страна) , на сите нив им помага тој чистачот. Арија сигурно не е во тимот. Џејсон не е во А тимот ама има некој причини за да и наштети на Арија оти она нели му ја мавна корпата :D ,а исто мислам дека ја сака Мона и затоа и помогна.

Што се однесува на тоа кој ја убил Алисон, мислам дека е Спенсер. Еве и видео што ги објаснува сите мои теории..
    http://www.youtube.com/watch?v=APuQnLebhI8

На francais, Bunny2 и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  7. 1DeeDee1

1DeeDee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    57
    Еве некој информации од википедија..

Up to this point it has been confirmed that there are at least two members who are part of the "A" Team: Mona, and Toby. Those two are the only official members.

И во 16та епизода некоја од девојките ќе го открие Тоби, а во 18та веќе е се потврдува дека он е во А тимот. Така да најверојатно Ариа него го има прободено, а раната му е веќе помината. Зашто? Кога во новава епизода, Хана му кажа на Келев да провери од кај му е повредата на Лукас, Келеб и рече "that was weeks ago". На Лукас повредата му е од скејтот кога го следеше Тоби и изгледа го провали, затоа и кажа на Хана "тоа е се што можам да ти кажам", и кога Хана го праша дали има нешто со Мона (зашто во ходникот она му шепна нешто на него) он и рече дека ова не и е прво појавување на Мона, дека она била надвор уште пред да добие потврда за излегување од болницата. Така да Лукас ги има провалено изгледа, а што му шепна Мона во ходникот уште не знаеме. И како уствари Тоби се најде пред собата на чистачот, кога девојките провалуваа?! :?: И цела епизода прави некој фаци |( + крајната сцена со точакот?! Мора да е она :swear: А повредата на Џејсон некако тазе ми изгледаше :?:

На OneHeart му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Мислам дека тоа со косата на Али нема врска, дали и била виткана или права и не верувам дека близначката ќе се појави зашто книгите со серијата немаат врска :^) Инаку мислам дека Џејсон е замешан поради раната што очигледно Арија му ја нанесе и плус мати нешто со Мона, а Мона е таа што и ја пратила пораката на Мередит и што сакаше да ја запали ,само да ги набеди девојките :) А creepy Harold мати нешто и со Мона и со Тоби, а дневникот може и намерно беше оставен таму за Арија да го најде. :rofl:

9. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Сто пати го вратив делот за да се обидам да прочитам од усните на Мона што му кажува на Лукас но не успеав :^) Ако на некој му успее нека пише.

10. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.213
    Јас мислам дека не е Џејсон зашто цело време не наведуваат кон некој што не е замешан исто и со Тоби беше 100% сум сигурна дека на почетокот на првата сезона сите ама баш сите си помисливте дек е Тоби А е после почнаа ти дилеми е не бе не е он намерно така праат да мислиме дека е он и на крај испадна дека он нема врска значи скроз не разубедија и го тргнаа од листата на осумничени за на крај кога најмалку очекувавме испадна деке е вмешан. Исто и со Мона на сите помислив на Езра, Иан, Мелиса, Џејсон,Џена,Ноиал Кан, и кој се не ни на крај памет не ми беше Мона и шо испадна она. Иначе џабе се теорииве за Спенс и Ариа демек Ариа е А, Спенс ја убила Али итн. ќе не наведуваат и на тоа дополнително Спенс ќе мисли дека она ја убила Али итн али ќе видите дека на крај нмв не би имало смисла да е така :). Иначе паралелно како шо глеам сеа ја читам и книгата и онака у принцип темата е иста али има некои измени на пр Тоби е мртов, Ариа е со Шон(ако се сеќавате бифшиот на Хана) и така уште не сум стигната на делот со близначката али мислам дека и тој ќе го има во серијата бидејќи е базирана врз романот така да би требало да се тука негде само во серијата ни праат така за да ни го задржат вниманието. Иначе знам дека сум досадна со моиве долги текстови ама тоа е ептен сум внесена у серијава и кој и да спомне ја одма се убацувам :) и уште нешто џабе чекате да дознаете се зашто јас мислам дека расплетот ќе биде точно во последната минута од последната епизода на 4 сезона зашто ако приметивте и на изминатите епизоди во последна минута-секунда се дознава најважното у цела сезона :) И за крај едно прашање за оние шо ги гледаа тие дополнителните делови шо траат по една минута две бидејќи ја не ги гледав. Сиси ,Ноиал, Шон кај се?? :)) позз

На OneHeart му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.213
    Е и уште нешто. Извинете вака еден по друг комм:/ кажете ми кај нив кога излегува 15 епизода а кога би требало кај нас

12. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Сега на 15ти, вторник, кај нас во среда :)

13. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283

Добра теорија, добро видео. Ако таа е убиецот или е некако вмешана во убиството, значи некој бил сведок на тоа па ја уценува и и’ се заканува со пораките.. Во серијава треба на сите да внимаваме, на крај може ќе излезе дека е некој сосема друг во кој најмалку сме се сомневале.. Спенсер го обвинува секој 2, кој и да и’ дојде сомнителен, па можеби навистина така ја прикрива својата трага..
    Ќе бидам офф, ама морам да искажам револтираност. Ми го убија трпението со паузава, тотално игубив желба и љубов кон серијава, новата епизода ја немам ни гледано, ниту пак сакам да ја изгледам.. Патем и заборавив на сите мали ситници што се битни за помнење..

На Chocolate.me, sweet-cherry, MandyLane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. anabanana1

anabanana1 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Приказната за близначката на Алисон дефинитивно ќе биде вметнета во серијата! Иако серијата не е идентитчна со книгите, дефинитивно ги следат главните делови и твистови (пр. Мона што е -А).
    За со Џејсон, помислив и јас дека раната би му била од тоа што Ариа проподе некој во возот, но сепак поминале неколку недели од тогаш и сигурно нема раната за тоа време да остане целосно отворена. Повеќе ми изгледаше како изгореница отколку рана...

15. MiniMouse7391

MiniMouse7391 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    30
    Незнам дали некој има заприметено дека во првата епизода Pilot Алисон беше со виткана коса, а кога даваја флешбек во 13 епизода кај што е со Герет беше со права коса.

И исто ја носеше алка ама напишаното што беше на алката не завршуваше на S како ALISON туку на Y веројатно како CORTNEY. Еве и слика:

Прикачени фајлови:

16. AliceInWonderland

AliceInWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    10
    На алката пишува ALISON, последната буква е N :)

На francais и Chocolate.me им се допаѓа ова.
  17. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Еве се гледаат и буквите SON. Значи Алисон :) Инаку и јас ја гледам, и како што кажа погоре и јас ги заборавив ситниците, а плус и многу многу не се замарам со теории :D Вака ми е поинтересно, кога одеднаш ќе дознаам кој е А, како Тоби кога го прикажаа, на пример :D

18. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Една страна што ми се допаѓа, често постираат што ќе се случува во другите епизоди, за да ни го зголемат љубопитството и интересот кон серијава. Ќе постирам во споилер некои.

Alison has another memorial in 3x18!
    Ali & Spencer flashback in 3x22!
    Shana will be back & sturring up some trouble!
    After Spencer finds out Toby's -A she'll still love him but she'll never be the same old Spencer.
    We will find out Why Toby joined the A-Team,it involves Ali!
    As seen in the promo,Byron DOES KNOW about the new -A!
    We find something out about the night Ali goes missing and it is something that the PLL's do NOT know.
    We will learn about Toby's (Dead) mother!
    More Alison & Byron fight scenes.And trust me they will be hands on!
    Mona & Spencer smack down!!!
    The New A it's Close to Aria.
    Lucas will leave Rosewood for a good amount of time.
    We will learn a huge part of the reason someone wanted Alison dead.
    3x16 is when Emily remembers that Toby is A, when she remembers the final details from "that night."
    Meredith's last appearance will be in 3x16.
    The 3B finale is based on a movie about mistaken identity!

:devil:

На the.vampire.girl, francais и MiloMalo им се допаѓа ова.
  19. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Која беше Shanna не можам да се сетам...? :?:

20. OneHeart

OneHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    33
    Добро е ова дефинитивно ! Инаку Shanna e онаа црнката девојка од продавницата на Halloween ... ако ти помага малку :)

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.