Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    А во следната епизода ќе дознаат дека Тоби е А?

2. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Да, Спенсер прва ќе дознае.

3. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ^ Не.
    Емили ќе дознае прва, зашто ќе се сети. 3х16
    Спенцер дознава во 3х18.

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Истото го помислив и јас, дека има сикрет краш во Спенс
    Бољи е од Тоби сто пати, никад не ми бил убав ни кјут ни ништо.
    Мене меридит ми мути нешто.
    Мона ми е невозможна, ми се довраќа од неа, лоша глумица бајдвеј.
    Али Спенс беше тип топ на натпреварот
    За разлика Ариа со асиметричниот полугол фустан |( ја претераа малку со нејзината гардероба, тотално несоосветна за училиште.
    Нема друго да коментирам, одвајчекам следна епизода.
    http://www.youtube.com/watch?v=9SUfY9u1vYU :x
    П.С кој е Ендру, ау која трансформација, кој гледај 2 Broke Girls одма ќе му текне
    [​IMG][​IMG]
    I wanna be geek to ]:) :wasntme:

На 1DeeDee1, teddybear и starfish им се допаѓа ова.
  5. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Стварно бе кај ги наоѓаат мУживе, се лепотани :inlove: Ја гледам сликава од погоре, најубави ми се Џејсон, Врен и Кејлеб. Претходно и Тоби го сакав, ама сега
    дали оти е во А-тимот
    не ми се допаѓа толку. Карактер пред изглед, секогаш :D

Конечно почна вториот дел од сезонава! И двете епизоди ги изгледав вчера. Подзаборавив детали поради долгата пауза, но тоа е што е.

Прво, Бајрон. Мислам дека иако знае нешто, не ја убил Али. Се видел со неа вечерта кога е убиена, ама да убие некој поради афера со друга...што знам, можно е, но сепак мислам дека ни го одвлекуваат вниманието за на крај да излезе некој неочекуван.

Џејсон исто така мислам дека не е дел од А-тимот, и дефинитивно не е оној од возот. Оваа рана му беше нова (се прашувам како ја добил?), а и нема логика да бил легнат врз сандакот во кој беше Ариа, па да го прободела на половината. Плус и се работи за сестра му, освен ако не ја вмешаат лудата полу-сестра во приказната.

Со Мона веќе не знам што се случува, не знам кога била надвор, кога внатре во лудницата, што и колку знае, што правеше со Лукас, дали Лукас навистина само малку бил вмешан во целата ситуација...се’ е една голема мешаница!

Овој од клубот на Спенсер е исто така преубав и мислам дека некако ќе заврши со неа, можеби откако ќе открие дека Тоби е во А-тимот. Можеби ќе излезе дека Тоби е the good guy што сака да помогне, но многу злобно ми изгледа во последниве неколку епизоди. Едвај го чекам моментот кога Спенсер ќе го открие Тоби, само што ја видов сликата изгледаше јако, можам да замислам на епизодата.

Спенсер беше прејака на натпреварот со Мона, беше преубаво облечена, изгледаше самоуверено, прекрасна беше :wasntme: Не ми е јасно како постојано таа кажуваше точни одговори, а Мона погрешни, и на крај излезе дека е нерешено, па дури и Мона победи |(
    Многу работи ги оставаат неразјаснети во серијава. Зошто Џена не е тука, зошто е надвор е градот, а претходно не беше никако најавено? Каде е Мелиса? Каде е Сиси? Каде е брат и на Ариа (ова јас го заборавив, мислам дека кажаа каде е)? Ако е мистерија не значи дека не треба да објаснуваат некои основни работи, изгледа како да има дупки во серијата.

На MandyLane и Tiki-lolipop им се допаѓа ова.
  6. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ^ Џена смени школо после Halloween.
    ^ Мелиса мислам Филаделфија дека е.

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Taткото на Ариа ми беше многу антипатичен од почетокот, а сега уште повеќе. И да, ми има манијачка фаца, ама не верувам дека тој ја убил Али. Ова е уште еден од обидите кога ни замачкуваат очи и не тераат да нагаѓаме во друг правец.
    Во врска со Тоби, мислам дека ќе најде оправдување и ќе успее да се извлече кога ќе го открие Спенсер. Ама веројатно тука ќе биде и крајот на нивната врска. И фала богу, Спенсер ми е прејака во секоја смисла, и физички и интелектуално, за Тоби. Топ е Енрду, баш би биле пар.
    Меридит ми е малку крипи...
    Ај нека дојде побрзо нова епизода. ^_^

На sweet-cherry и Chocolate.me им се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.990
    Допаѓања:
    81.328
    Дечки, моментално е во тек која сезона, третата?
    И колку епизоди има излезено?
    Денеска го почнав вториот дел од втората сезона, да знам отприлика кога ќе ви се придружам во дискусиите.

Ако серијава е работена од истата екипа која ги работеше Озборувачките - јасно ми е.
    И таму цело време беше who is gossip girl, овде цело време се бара кој е „А“ и некако иста приказна - различни настани. :|
    Ми донт лајк дис.
    Сепак, се фатив на орото и не ми се остава серијава, знам дека ќе ми биде мака како за ГГ - не до таа степен, ама ќе ми биде криво, сепак.
    И типувам на Спенсер. Некако сите докази ми одат кон неа, а на крајот кујзнае што и како ќе испадне.
    Не знам до која епизода точно сум стигната, ама „А“ ја мафна Др. Суливан, зашто наводно ги склопи коцките и дозна кој е А.
    Е, тоа и ме нервира - таман се склопат работите, нешто тргнува во надолна линија и пак тупкаат во место.
    Најпар ми беа Алекс и Спенсер, овој Тоби ми е сомнителен тип, сепак. :geek:

9. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Да, моментално е во тек втората половина од третата сезона, има излезено 15 епизоди, инаку уште многу ќе се тупат работите, бидејќи официјално излезе и најавата за снимање на 4 сезона, ама сепак серијата е одлична, ти посакувам пријатно гледање.

Инаку јас мислам дека Тоби е дел од А-тимот за да ги заштити девојките, да им се приближи на оние кои ги малтретираат и конечно да стави крај на таа драма,не ми е некако сфатливо тој да сака да ги повреди, а згора на тоа ми е Rosewood's hottest, заедно со Езра и ептен ми се слатки со Спенсер, нејкам да се заврши таа Spoby манија ;(

10. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ^ Не не .
    Прочитав некаде дека Тоби има лоши намери и дека е во А тимот зашто ја мразел Алисон и девојките.
    Зашто тоа така, ќе дознаеме во некоја од наредните епизоди.

Туку, сакав да прашам.
    Нели во некоја од претходните епизоди, на крајот, А стави значка една во грмушки ?
    Што стана со тоа ?
    Мислам дека нешто ќе му се случи на таткото на Емили, зашто нели тој е со значка таква.

11. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ✔ Spencer will be planning a surprise for Toby on their first anniversary, but instead she'll be the one getting surprised!
    ✔ There Will be "sexy Spoby scenes" in this episode
    ✔ Mona tells Toby that Spencer is good at keeping a secret and she respects that, She also says that they need to know that "She" (I think Spencer) is in charge, Toby tells Mona "In that case, i'll take care of it"
    ✔ the title of this episode Is called 'Misery Loves Company'

In February one of the episodes will be like a second funeral for Alison, Her remains are found again, but only Aria, Hanna, and Emily will attend. Spencer refuses to go and will say, "Why keep saying farewell to a girl who wasn't that great of a friend after all?"

✔ After Ezra finds out about Malcolm(His Son) , he goes away for a little bit.
    ✔ When Ezra comes back he is different and we will see a new side of him.

Нешто за нас нестрпливите и љубопитните. :wasntme:

На MandyLane, Tiki-lolipop и Hipster им се допаѓа ова.
  12. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    И од мене нешто за новата епизода. :wasntme:

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

13. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    И од мене уште нешто :)

Dr. Sullivan and Melissa return to Rosewood. Melissa continues to be a prime suspect.This season really explores all things Alison and that summer and Alison is a teenager who was capable of blackmailing an adult so you can imagine what she did to older siblings and her peers. Melissa's ties really involve her relationship with Alison, as toxic as that was and is.

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.990
    Допаѓања:
    81.328
    Дечки, само што ја изгледав 13ката од втората сезона и да се надоврзам на муабетот. :$
    Една од девојките тука спомна дека самата Алисон е „А“ - епа, јас мислам дека не е, зашто и самата таа добивала пораки од „А“ и мислам дека нема шанси. Можеби навистина е мртва, а таа псајхо-блиначка што ја спомнавте многу страни наназад е некако поврзана во приказнава и ништо чудно ако и таа е во „А“-кланот. :?:
    И уште нешто - за тоа и дојдов во темава. Во дванаесеттата епизода, на крајот нели „А“ оди да се сретне со Др.Суливан, а кога си оди приоѓа келнерката за да го/ја послужи со кафе „А“. И баш кажа нешто во стилот „pretty eyes“ ... :^)
    Могуќо е, могуќо. :lol:
    Ми има смисла, ама уште не можам да ја осмислам и протумачам приказнава целосно.
    Ма со душа чекам да ве стасам во епизодите. :)

На francais му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Леле мајче, ќе биде интересно :)

The last time we will see Meredith will be in 3x16,she will be running from the cops! ♥
    Alison will have ANOTHER memorial in 3x18 'Dead to Me'.
    Toby tries to confront Spencer about him being -A, but she pushes him away, she cant believe he would do something like that to her.

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Браво за епизодава :clap:
    Колку ми падна жал за Спенсер :(
    Чуствувам дека татко и на Ариа лажеше,многу е глупа што ги изгоре страниците.
    Сепак Али беше сон а? :^)
    Кејлеб и Пејџ немат појма против кого одат.

17. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.244
    Женски, ај една молба. Бидејќи немам време да ја изгледам епизодава дури до февруари, ај во спојлер раскажете ми на кратко што се случи, посебно околу Спенсер и Тоби, дали Спенсер дозна?

18. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    ^ Да, Спенсер дозна дека Тоби е во тимот на А.

Всушност, во епизодава им беше прва годишнина и Спенсер му спремаше романтично изненадување.
    Ама, бидејќи сакаше во целост да го изненади, му рече дека нема да може да слават вечерта бидејќи требало да оди на некаква вечера во чест на татко и.
    Така, Емили се мушна кај него во станот, демек и требало простор за учење, а тоа беше за да му го земе клучот за Спенсер да намести се што сака за изненадување.
    Потоа, Хана требаше да оди на интервју за работа, но тоа беше местенка од Мона за да ја нападнат. И кога А ја нападна, му испадна клуч од стан на кој имаше привезок на кој пишуваше А. Всушност, Тоби ја нападна на Хана и му испадна клучот.
    Клучот и го дадоа на Спенсер.
    Подоцна во денот, Тоби отиде кај Спенсер да и однесе цвеќе за годишнината, дека вечерта нема да биле заедно.
    Тогаш тој го виде клучот и ја праша од каде и е и зошто пишува А. Таа го излажа и му рече дека е од Мелиса, од некој магацин.
    Пред тоа, покажаа сцена од Спенсер во станот на Тоби како се подготвува и кога отвори една фиока во станот имаше картичка со слика од Тоби на која пишува Radley Sanitarium, односно картичка за посетители.
    Навидум Спенсер не ја виде картичката, но сепак испадна дека да.

Вечерта фати огромна бура, па Спенсер му се јави на Тоби да го праша дали стигнал дома безбедно, а тој ја праша дали конечно излегла на вечера, и оваа му рече да.
    Потоа, следеше таа сцената во куќата на Спенсер каде Тоби провалува во куќата за да го бара клучот.
    Спенсер му доаѓа од позади со клучот в раце и му вика: "Are you looking for this?" - целата вознемирена.
    Овој се врти и таа го гледа дека е тој. И се доближува и Спенсер му ја влепи една домаќински. :lol:
    Алал да и е за ова.
    И потоа тој ја праша колку долго знае за тоа и таа му ја покажа картичката од санитариумот што ја најде кај него во станот.
    Тоа беше тоа. :)

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

Патем, ова е најтажното нешто што сум го видела.

Тажно, поради реченицата. Која иронија.

:hai:

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  19. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Нема што да кажам за епизодава,мн ми е жал за Спенсер и зашто бе Тоби да е А паа он ми беше најомилен ;( Мона мноооооогу ме нервира :envy:

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Менди, знам како е сесија и учење до даска, ама најди време кога одмараш да ги изгледаш епизодите, незнам не се споредува кога ќе ја гледаш или некој кога ќе ти ја раскаже.
    Јас на пауза гледам по една епизода, тамн малку да пушам мозок на пасење.
    Иначе ова беше најнапнатата и најнеизвесната епизода до сега.
    Меридит кој фрик, ни А, ни Мона ни Алисон ми немаат толку психо фаца.
    Мислев дека ќе им ја мрцне една на сите три, жими се каква и беше фацата озбилна реков готово хорор стори :|
    Моно очигледно го намести Тоби, да се откачи од Спенсер, зашто или го сака потајно или има некоај друга намера, па се плаши дека Спенсер кочи во финтата или дека ќе ја поштеди Тоби случајно. Ништо не оствава на сучајности таа, идотка, идиоткосана.
    Клучот намерно и падна, колку беше очигледно.
    Јас му веррувам на Бајрон, чудно ама незнам, не е толку психо вајда, вајда. Ќерка му е поѓаволите.
    Али Мона кога рече I am not that calls the shouts SHE is?
    Значи А е женско, т.е близначката. Се поише и поише верувам на таа верзија.
    Меридит, кој психо, АУ, смрзнав кога ја гледав, каков фрик.
    Одвај чекам нова епизода, одвај, до сега никогаш не ми била поинтересна серијава.

На Chocolate.me, malechkata и MandyLane им се допаѓа ова.