Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    Солидно си се исплашив оваа епизода. :D Од кога дрвам дека е сестра и или она А, мораше да ја види у одразот од излогот карши на улица па да ми текне дека го мислев тоа зашто скрос се изгубив у серијава и заборавив во што се сомневам веќе.

Клучот беше апла намерно фрлен, Мередит е болесник и иако ми е и грд и одвратен Тоби, баш ме интересира што има да каже во одбрана.

Убедливо најквалитетна глумица во серијата, а и совршено беше облечена овде, сосе чизмите. :inlove:

Некако не ќе да сонуваше Арија зашто до сега на сите така демек на сон им се има појавено, уште на Арија недостигаше. Емили во некоја ливада кога лежеше, на Хана во болница, на Спенсер дома исто кога спиеше па следното сабајле ја најде торбата или што и да беше со торбата, исто ко што куклата на Арија беше кај што ја остави Али. Дали им се причинува не знам, ама не сум убедена некако. :D
    Еве на што мислам, на некој друг му текнало и сликици да извади!
    [​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG]

На Tiki-lolipop, the.vampire.girl и francais им се допаѓа ова.
  2. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Јас мислам дека Алисон е жива.
    Сликите што ги постирала форумџиката над мене ми натераа да размислам, и сфатив дека Алисон им се појавува секогаш кога спијат и им е нешто, веројатно, за да мислат дека само сонувале.
    That twisted bitch.

Најјаката епизода, they rock. :rock:
    Уф, маме, како не прелажа оваа Мередит. Уф, мислев дека се опаметила нешто, а таа .. Лудача невидена. Мислам дека татко и на Ариа лаже. Одвај чекам да видам што ќе и каже Тоби на Спенцер и како ќе се оправда за тоа што го направи. А, што е со Кејлеб и Пејџ, не го сфатив тој дел ? Сојузници ли се нешто или ?

Поклонот на Спенцер за Тоби предобар беше. Паметна она. :$

Шта че да се догоди у наредних епизодама .. :)
    ✔‘A’ will use Aria’s secret about Ezra’s child against her
    ✔Hanna could make a big mistake by placing some trust in Mona
    ✔Emily will uncover something new about Alison and what she was doing the summer she disappeared
    ✔Spencer will quickly learn about Toby’s involvement with A, but someone else to her might also be next in the ‘betrayal’ line
    ✔The writers and producers are taking about revealing that a character they’ve already established on the show might be questioning his sexuality
    ✔Ezra and Aria are going to go through some real life drama and real life emotion, testing how soulful their connection is
    ✔Wesley is going to move in with Ezra and bring a lot of drama to Rosewood with him, but he’s also a lot of fun
    ✔Toby’s main reason for joining the A Team has to do with Alison, and it is justifiable
    ✔The season 3 finale will be 60 minutes long
    ✔Jason is hiding a secret about Alison
    ✔Paige and Emily have problems to overcome this season that are natural to any new relationship with trust issues
    ✔Dr. Sullivan will resurface and may be helpful to all of the liars in unlocking the mysteries of the summer Ali died
    ✔Mona has a new ally that will take the girls completely by surprise
    ✔Melissa continues to be a prime suspect in 3B, and we find out that her ties really involve her relationship with Alison
    ✔Spencer will withdraw when she finds out about Toby, but the liars become stronger for her
    ✔A new couple will emerge in the season finale
    ✔Jason’s got a big arc this season and it creates whiplash for the girls. His relationship with Mona is also going to be quite an eye-opener for them
    ✔Caleb will be hiding something from Hanna
    ✔Spencer will start to use people, especially Wren
    ✔Emily will grow closer to Spencer after Toby is revealed as ‘A’
    ✔What happened to Aria in the Halloween episode will be nothing compared to what will happen in 3B
    ✔We will learn more about Cece and her past with Alison, especially about things that shouldn’t have happened
    ✔Hanna and Caleb will visit Caleb’s parents
    ✔We will see more flashbacks of the night when the girls found Emily at Alison’s grave
    ✔In the season finale we will find out who the Queen of Hearts is and who visited Mona in Radley in 2x25 (and visited Jenna in the same episode
    ✔‘A’ is closer to Aria more than people think!
    ✔We will understand more about Jason and Lucas’ relationship
    ✔Ezra will leave town
    ✔Radley Sanitarium will open its doors to Spencer!
    ✔Hanna will mention the possibility of a creepy twin
    ✔According to Andy Reaser, Toby is more evil than Mona
    ✔Alison will visit Aria when she is sick, and what she reveals will make the views go, “WHAT”.
    ✔There will be a lot of confusion
    ✔One of the liars will come face to face with Ali’s killer in the season finale
    ✔3x20 is an important episode for Wrencer fans

На francais и Hipster им се допаѓа ова.
  3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    25.325
    Епа Хипстер, јас сепак те послушав :lol: срце јуначко не можеше да издржи до февруари и ја изгледав.
    Али како и да е, мене интересно ми е да читам спојлери унапред, не ми го расипува задоволството...

Е сеа епизодава... ептен беше језива и напната.
    Конечно малце акција, а не само натрупување на нејасни сцени. И конечно и Ариа имаше визија од Алисон.
    Моментот кога во позадина се забележа плавуша во црвен капут, апла се гледаше дека е Алисон, или евентуално близначката, што потврдува дека ќе биде слично со книгата.
    Едвај чекам наредна епизода, дури сега сезонава ми стана интересна.

За следната:

http://www.youtube.com/watch?v=jztN-uZnTz8
    http://www.youtube.com/watch?v=QrPCLkLQGN8

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Интересни факти .. :)

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Oд утре ја почнувам трета сезона. :wasntme:
    Не заостанувам уште многу, нели? :$

П.С. И мене нешто ми се чини дека Алисон е жива и дека ги мафта како знае и умее и баш ме интересира како ќе испадне сето ова на крај. ]:)

На francais му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Премногу ја одолговлекуваат работава со А, барем ние да дознеме КОЈА е (пошто очигледно е женско) немора девојките да знаат, па нека се бркаат после. Мирна душа ќе имаме. Вака влечат, влечат, ќе ја расипат серијава.
    Незнам што беше со Мередит - ПСИХО! Ама дали се сеќавате дека името на лекот што го бараше во аптеката беше исто со она со кое што ја издрогираа Емили вечерта кога беше откопан гробот на Али, и нелу блек аутот на Пејџ што пиеше од истото шишенце. Сомнителна ми е премногу.
    Очигледно сите во Роузвуд се сомнителни, незнам веќе што да мислам, се уморив од ова пренасочување на сомнежите од еден до друг лик, ја претераа.
    Сега повторно ја враќаат Мелиса во игра. Антипатична ми е, кој ќе ја гледа пак.

А во врска со целава теорија со близначките, мое мислење е дека ако не ја насочат работата во тој смер, нема да има никаква смисла повеќе серијава.

Плус не ми е јасно сега, ако Алисон е жива, и тоа што им се појавуваше на девојките е реалност а не халуцинации или соништа, која е смислата она да е главната на А-тимот, кога уствари таа им помага.
    Ништо веќе ми нема смисла |(

На Tiki-lolipop и MandyLane им се допаѓа ова.
  7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ^И покрај фактот што мислам дека ја влечкаа многу, неможам да се сложам дека треба да дознаеме уште сега, зашто гес ват, нема да ни биде интересно понатака да гледаме уште пример цела сезона, или две.
    Ми се доаѓа што се отпелткуваат многу работи, оваа сезона мислам дека најмногу до сега.
    Ама ако откријат уште сега, ќе им опадне гледаноста, и тие тоа многу добро го знаат и нормално не држат во неизвесност, да гледаме уште и да сакаме да гледаме уште поише
    И јас така би играла искрено.
    Што знам јас сакам добра игра од овој тип да те држи во неизвеснот до последен момент.
    Мислам дека играат паметно,стварно мислам така.
    И серијата не им била погледана него сега.
    И те како ќе се збори и ќе се гледа,се повеќе и повеќе луѓе ја гледаат.
    Само да не ја отупат со многу сезони и да има се уарни профитот.
    Се си има граница,ама мислам дека супер се држат, барем уште 2 сезони по мене ќе гледаме.
    Бт ај ем ин!
    Сник пикс за 17тата
    http://www.youtube.com/watch?v=jztN-uZnTz8
    http://www.youtube.com/watch?annotation ... sAtOOsYF98
    http://www.youtube.com/watch?annotation ... rPCLkLQGN8

8. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    На Juicy03, Tiki-lolipop, Chocolate.me и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    25.325
    ^ Дај Боже да нема врска ова, нека не го чепкаат Врен, мојот симпатија број 2, после Кејлеб. :wasntme:
    Плус, сакам да ги спојат со Спенсер, бидејќи колку и да беа мили со Тоби, меѓу неа и Врен има ненормална хемија.
    Ова беше една од најдобрите сцени:
    И видете ги малечки:
    :lol:

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  10. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    ^Колку му е само психо на Тоби фацава во алманах или за што и да е сликан. :geek:

На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Hipster, искрено мене ми мириса дека ќе ја упропастат, ако најавената четврта сезона (и евентуално уште една плус) не биде последна.
    Можеби си во право во врска за откривањето на идентитетот на А, ама сепак, таа стратегија што ја имаа напочетокот, да не наведуваат да мислиме дека некој е А, а потоа наеднаш да се дознае дека се било коинциденција и автоматски да се префрлат сомнежите на друг лик, лично мене ми стана досадна и предвидлива. Затоа што тоа го повторија на речиси секој лик што се појави.
    Страв ми е да не и се случи на серијава тоа што им се случи на How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, Two And A Half Man, Haus, и така натаму..

Btw, кога сме веќе кај теорииве, прочитав на нет дека Мередит нема никаква врска со А тимот.
    Holly Marie Combs имаше твитнато : Meredith is not an A, but she surely is a B - (bitch)

Mене вчера ми дојде една мисла на ум. Незнам колку е можна ама ај ќе си ја искажам. Имаше еден флешбек од Хана и Али, кога баба Марин, ги праша дали некоја од нив има bun in the oven. Bun in the oven e фраза што американците ја користат најчесто кога прашуваат дали некој е труден на подискретен начин. Ми беше интересно што Алисон во тој момент почна да изгледа многу чудно, да прави чудни гримаси, и гласот наеднаш и се смени. И во вчерашната епизода кога Арија ја праша зашто го уценувала Бајрон, Алисон и кажа дека очајно и требале парите. Дали и требале за абортус? Којзнае. Плус една страна од извештајот од аутопсијата сеуште е мисинг, дали таму пишува дека Алисон била трудна, или тоа се однесуваше на фактот дека најверојатно била закопана жива?

Сеа кога си го читам напишаново од почеток ми звучи малце смешно, ама со серијава никогаш не се знае што и како е.

На francais, Youlen и Hipster им се допаѓа ова.
  12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ејмин то дет, или што би рекол Aмди 102,3 посто си во право за ова.
    Си идат на ризик,али можат да се опечат,посебно како што се опече HIMYM, неа и нема враќање.
    Ама па од друга страна различна серија е, а и мислам дека ние до сеа ништо конкретно не дознавме.
    Сеа тек дознаваме.
    Мене втора сезона ми беше многу досадна и непотребна.
    И штом после таа ја продолжив да ја гледам мисалам дека ќе продолжам до крај.
    Абре ќе ме копка да дознаам дали има сестра или не и кој е убиецот, кој е А.
    Инаку супер ти е теротијава Анабел со парите за абортус, има и те како логика.
    Зашто иначе толку многу пари.
    Или и неа некој ја уценувал?
    Што викаш се е можно.
    Јас мислам дека Сиси знае и те како многу, затоа и ја снема епизодиве.
    Али не вртат како сакаат.
    Затоа и цело време има сник пикс,промо, пикантерии секој ден излегуваат, ама кажуваат само трошка.
    Опасни се, малку кажуваат и нас одма не заинтиргирува поише и поише.
    Али пари се у питање, така да сигурна сум дека ќе играат на долги патеки,у превод поише сезони :|

На Anabelle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    ^Прават да се сомневаме на секој лик од серијата :)
    Или ќе направат на пример како Тоби што го направија како да нема врска со А тимот и е против нив,ја сака Спенсер и на крај он испадна дека е во А тимот. :D

14. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Ептен creepy епизода, коа и се појави тоби на спенс на прозор, мислам дека срцево ми застана хахах :D Знаев, знаев дека Мередит мати нешто и не е можно за толку кратко време да се опамети. Мислам Бајрон нема везе со А-тимот, а очигледно главниот е женско (мона кога збореше). Ако се појави близначката ептен мислам дека ќе ја отупат серијава ! |( Ств ми е жал за Спенсер али ипак крајно време беше да дознае..

15. 1DeeDee1

1DeeDee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    57
    Не сум жива ако не најдам некој споилер на нетов...
    Појавувањето на Сиси е сигурно со цел, само што уште не знаеме што (пошто нели треба малце да развлечат), сигурно и она знае некоја тајна за Али (сите во серијава кријат по некоја тајна) па ќе видиме што има она да открие само што не можам баш да приметам дали е тоа Сиси со Хана или не?! :?:
    Некој веќе го имаше постирано ова само што не знаеме дали е некоја случајност или стварно е тоа Али во позадина со Џејсон?! :| Зашто вака се прикажани (ако се они) во позадина јас кога ја гледав епизодата јас не ги ни приметив. :|

Покрај Сиси ќе се врати и Др. Сулејман и повторно ќе и прават меморијал на Али, а Спенсер нема да присуствува.

И да.. на една страна прочитав дека во финалната епизода девојките дирекно ќе се сретнат со убиецот на Али, да се надеваме дека тоа ќе биде Кортни пошо ако не ја вметнат приказната со близначката серијава би била поинтлес. Во книгата девојките прв пат се среќаваат со Кортни/Али во пожар кој што ќе го подметне она и самата ќе се фати во стапица и една од девојките ќе и помогне да се спаси. И така претпоставувам и дека ќе виде и така ќе заврши. Ова некоја моја теорија :?:

Прикачени фајлови:

16. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645

17. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284

18. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Нешто поврзано со теоријата за близначката:
    Можно е на крајот на сезонава да се појави Кортни
    ->Twin Peak

Натписот под сликите:”C’est le double du rire et de doubler le sourire, et double la peine si vous êtes bénis avec des jumeaux”.
    односно: “It’s double the giggles and double the grins, and double the trouble if you’re blessed with twins.”
    Исто така на сликите ја има Алисон, Џејсон и пак од Алисон, или можеби Кортни?

И ова со косата, алките и ланчето
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

Сепак, ова не мора ништо да значи, можеби ќе направат нешто сосема различно од овие теории и од тоа што е во книгите.

На Youlen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Јас мислам дека ова со косава значи нешто. А и сликава погоре дека скоро сите ја виделе Али вечерта пред да исчезне. Ама па облекава им е иста и на двете (ако воопшто се две). Може косава да е само пропуст при снимањето. Многу и не се замарам со теорииве, ама ги читам, интересни ми се. Од последнава епизода нај момент ми беше кога Спенсер му рече на Тоби - Ова го бараш? :D ама крајот ептен ме натажи, кога плачеше пред врата, а онаа бездушната уживаше во виното :x

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Кејлеб, љубави моја! :$

Инаку, ќе ја паузирам серијава со тешко срце, због заради испитиве кои ми следуваат. :sweat:
    Ќе погледнувам епизода-две преку сила, ама за десетина дена се посветувам максимално, сега не смеам да си дозволам такво зло. Ма не смеам ни да замислам, а не да си дозволам. :tmi: