Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.912
    Кај можам сите сезони да ги гледам? Пошто пробав на филмовизија, некои ги бива епизоди некои не.. :/

2. OneHeart

OneHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    33
    ^ Јас сите ги изгледав на филмовизија, освен 3-4 тие ги гледав на cucirca.com без превод, тие што ти ги отвара гледај ги на филмовизија а другите можеш таму да ги гледаш :) И на филмовизија покасно ги прикачуваат епизодите, па ако не ми се чека ги гледам на cucirca, а после тоа си ги гледам на филмовизија кога ќе ги стават :)

3. HipstaPlease

HipstaPlease Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Многу интересна серија, стварно опседната сум со нив :lol: Кој ви е омилен лик и зошто? :3

4. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    кажете ми некоја дали гледаше последната еп. и дали мислите дека Калеб и Пејџ ке успеат да направат нешто или не?
    и која и е финтата на Меридит,заедно ли е со татко и на Ариа или не? :devil:

5. OneHeart

OneHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    33
    Може ли да ми објаснире што се случи со Кејлеб и Пејџ оти не им го сватив баш разговорот :)

6. HipstaPlease

HipstaPlease Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Епаа сакаат на некој начин да пробаат да ги заштитат Хана и Емили и сакаат заедно да го фатат A :D

7. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    300 работи се случија во епизодава :clap: Вака веќе може.
    За Спенсер ми падна жал :( Грефче.А и Езра... :sweat:

8. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Кој беше типот што го ангажира Спенсер и зошто?

9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    25.325
    Од кај ја спуштивте? Ај некој торент по можност.
    Јас од прееска пробувам на Piratebay и нејќе, ова ми излегува цело време Could not connect to caching server 00.

10. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Повели :) http://kat.ph/pretty-little-liars-s03e17-hdtv-x264-lol-eztv-t7035638.html

Иначе за серијата апсолутно немам зборој :x обично после прва сезона сите серии полека-полека паѓат во вода, ама овие се нешто НЕВЕРОЈАТНО ! Секоја епизода е десет пати подобра од предходната :clap:

П.С. Хотито шо го спомнуваше Алисон, сум убедена дека е Детектив Вилден и дека таја остана трудна од него. А лидерот на А-тимот е или вистинската Алисон, или Сиси. Исто така 89% сум сигурна дека Емили ја уби Алисон.

На figgiMK и MandyLane им се допаѓа ова.
  11. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    Еве нешто што си го поврзав јас додека манијачев на Гугл барајќи секаков вид на теории. 8)

Текстот е на англиски, затоа што го пишував на мојот блог.
    Since I have became a true PLL maniac, below are few things I’ve came up with while bombing Google with Pretty Little Liars theories. ( :

Sara Shepard has published a prequel of the PLL book series, called ‘Ali’s Pretty Little Lies’, which cover is a great reference to what we’ve been seeing lately in the show, when flashbacks of the night when Ali died are given. On the cover of the book is a girl in yellow dress (in the show, Ali wears a yellow top); what is interesting is that one side of the girl’s hair is curly, and the other side is more straight than curly, just like in the show.
    The girl on the cover presents both Ali and her twin sister Courtney. By now, all of PLL fans know that Ali had a twin sister which really was Courtney, pretending to be Ali. And, in this book Alison (who actually is Courtney) gets killed by Courtney (who actually is Alison) and some other person, whose voice is oddly familiar to Ali (or the real Courtney), and only moments before she dies she asks why would this person who she knows and is close to her would do this to her.

My thoughts are that by the end of Season 3, the twin of Alison DiLaurentis will be revealed and her presence in Rosewood the night Ali died. Meaning: she - the twin being Ali’s killer.
    After all, the producers in this season have been giving us a lot of hints about the twin theory.
    In my opinion in Season 4, the Liars will have to find out who was the other person, who killed Ali and buried her with the help of her twin.

- Another thing that has made me wonder : When we take a look at Sara Shepard books, each Liar individually is on the cover of three books so far;
    Hanna’s titles are: ‘Flawless’, ‘Killer’ and ‘Ruthless’, Spencer’s are: ‘Wicked’, ‘Twisted’ and ‘Crushed’, Emily’s are: ‘Unbelievable’, ‘Heartless’ and ‘Stunning’ and Aria’s are: ‘Perfect’, ‘Wanted’, and ‘Burned’.
    I think these titles can tell us a lot about our favorite Liars. For example, even though we get to see Emily with a shovel in the promo for 3x18, imagine if our dear Hanna was the flawless and ruthless killer of Ali..!? The girls were drugged that night, and they just might not remember it..
    Alison hurt Aria by exposing her dad’s lover to her, because Alison thought Aria was perfect, and wanted to have everything she had (a loving family, when clearly her’s was struggling with daughters who had mental issues), so she burned her !?
    My mind just goes like a machine, haha.

Додека за бебето, мислам дека е или од Тоби или од Вилден. Tие ми одат под етикетата beach hottie, ако го земиме во предвид физичкиот изглед, мускулите и фацата.

Но, знаеме дека и Езра бил таму, па.. Хм..
    Се е непредвидливо. Продуцерите секогаш не тераат да мислиме дека некој е виновен, па на крај излегува некој трет. Сите се сомнителни. :x

12. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Леле Спенсер ама му се истури на Езра му кажа се што треба и што не треба :D
    Од почетокот знаев дека овој инспекторот нешто мати ама и Сиси знае сигурно нешто повеќе.За Езра многу ми падна жал на крај кога се расплаче а татко и на Ариа толку ми е досаден што кога ќе збори премотувам :D

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Инспекторот беше сумјив и на почетокот дека како да има нешто замешано прсти. E сеа дали од него била трудна, незнам, ќе видиме. Беше агресивен да ги обвини девојкиве на почетокот па се стиша долго време го немаше.
    Кој погоди пред некое време дака била трудна, браво ете стварно точно.
    Само ли јас мислам дека никоја од девојките не ја убила Алисон? Нема врска ова на промото, колку нема да е така, ја неведуваат Емили погрешно да мисли.
    Ми нема смисла серијава ако навистина Емили или било која женскиве е убиецот.
    Добра епизода, интересна.
    Само мислам дека следнава ќе биде уште подобра.
    Типот што го најми Спенс е очигледно приватен детектив.
    На еден момент си помислив да не ќе праи манки бизнис :D или дрога или нешто секс али добро е.
    Тоа со кукличето на крај значи ли дека Хана е следна? Или тоа беше Али?
    Промо за 8та
    Сник пик
    Сник пик#2
    http://www.youtube.com/watch?v=-Eb77HHtCFo

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    25.325
    Со оглед на крајов, кога А и ја запали фигурата од Хана, значи дека Хана пак ќе страда некако?
    Ми се чини најоштетена е она, ептен и се намерачиле овие од А тимов.

Друго.. Мислам Спенсер не е фер спрема девојкиве, од една страна и се истури на Ариа како самите се криви што имаат тајни, а од друга страна она им работи зад грб, не е целосно искрена со нив.

Интересна епизода, добро е што мрднуваат по малце од мртва точка.

Едит, сега гледав промо за наредната. Што е ова со Емили , сега сакаат и во неа да се сомневаме? Јако, јако, едвај чекам нова епизода!

15. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    That would be me!

Не очекував дека уште оваа епизода ќе ми се потврдат размислувањата :rofl:
    Можеби само се сомневала дека е трудна или навистина била, ама погодив бре мајке ми :)
    Ме бидува со ова теорииве.

Инаку мислам дека 0.00 проценти некоја од девојките е убиецот. Хипстер со тебе сум за ова, не би имала никаква смисла серијата ако ја однесат во тој правец. И мислам дека Емили во нареднава епизода или по наредната ќе дознае дека Тоби бил со нејзе вечерта кога беше откопан гробот на Али (како резлутат на хипнотерапијата предпоставувам)
    Вилден уште од почетокот си беше сомнителен лик, и ете пак го враќаат во таа насока. И плус мислам дека Мелиса со него разговараше на телефон, во флешбекот на Бајрон.

Некако не би ми било интересно ако дознаам дека и тој е во А-тимот. Повеќе би сакала да испадне некој што ни на крај памет не ни паднал. Онака да не шокира.

п.с. Очекувам до крајов на сезоната или почетокот на наредната да ја воведат близначката во игра, иако е очекувано, сепак мислам дека тоа би ја направило целата приказна уште поинтересна.

п.п.с. незнам зашто се повеќе си мислам дека убиецот на али не е во А-тимот. Незнам..
    Во секој случај ни останува да си претпоставуваме и да видиме што ќе се случува :)

На the.vampire.girl, Bunny2 и Hipster им се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    42.996
    Јас мислам дека не е убицот некој од девојките, како што кажавте нема да има смисла, а и мислам дека не имаат тие толку силна причина да ја убијат иако си играше со сите нив.
    А исто мислам дека убицот на Алисон не е во А тимот, туку некој што најмалку се надеваме, така ќе биде бум и ќе не шокираат.
    Како и да е, јас уште ја немам гледано новата епизода ама ми се допаѓа што мрдаат од таа мртва точка.
    А и сметам дека 100% постои близначка и дека ќе ја вмешаат во приказната, дури мене ми иде ум дека мртвата не е Алисон туку сестра и, ако биле идентични близначки има шанси да ги помешаат,имаат иста днк и исти отпечатоци на прсти(барем колку што знам јас за идентични близнаци), а Алисон е затворена во санаториумот и чека момент за да го направи своето фатално враќање.Највеќе ова ми се мава во мислите зошто кога им се појавува на девојките премногу реално изгледа не личи на сон ни малку, а и кога им се појави на сите до сега тие беа под дејство на некои апчиња или издрогирани од некоја супстанца.Што знам се си бива.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Дечки, до која епизода е тековната сезона?
    Моментално сум на 15/03, уште многу имам? :wasntme:
    Имам торенти до 17та. Да знам дали да се спремам за наоѓање на останатите. ]:)

18. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    25.325
    Толку се, другата недела излегува 18та. :)

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    :hai:
    Се врати досадната. :D
    Јас ќе си се замешам во дискусијата малку.
    Ако Алисон навистина била бремена, ми се чини дека Вилден е таткото. :?:
    Ептен е умешан во целава чорба, ништо чудно ако на крај излезе дека тој е убиецот, ама и не ми е толку веројатно.
    Имам многу прашалници во глава, се надевам ќе ми се разбистрат нештата. Ептен ја стишија работата со убиецот на Маја - се префрлаат ту Маја, ту Алисон. |( Ми станаа досадни со влечењево.
    И зошто Меридит го напушти градот (или ја снема, сеедно) ако таа и Бајрон немаат врска со убиството на Алисон !?
    Ептен е сомнителна оваа, што знам.

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Абре нели полуде ги затвори Ариа, Хана и Емили во подрумот, прво ја дрогираше Арија, и на крај се установи дека имала некои и си ишјус, и пиеле лекарства и престана да ги зима,пазатоа сеа се лечи се опоравува(на почетокот на последнава епизода татко и на Арија збореше со татко и на Меридит)
    Јас викам таа е полна ишјус, ненормална.
    Само не ја разбирам Спенсер што молчи и не им кажува дека Тоби е еден од А-тимот.
    Инаку и јас сум сигурна дека убецот не е во А-тимот илибарем не е Мона или Тоби.
    Барем не на Али, за Маја не се дозна, а и као гледам тешко дека тоа у брзо време ќе се откире.
    Исто и за овој полицаецов го забораив како се вика, сеа.
    Битно типката што ја палеше куклата на Хана беше Мона или?
    Јас се мислам дека не беше Мона.
    Aх да и уште нешто, кога го даваа флешбекот Али кога го посети Тоби во поправниот дом нели го обвини дека и праќа пораки т.е дека е А. И он баш и потенцираше дека не е он, ама ако дозне кој е баш би сакал да му ги понуди своите услуги, буквален превод.
    Значи Тоби по излегивањето од џуви некако го нашол типот/типката која ја малтеритра Али со пораки само Али била умрена па сега ќе ги малтретира девојките(нејзината дружина на потрчковци -поси), баш како што спомна и Али, дека не била само она таму. Јас мислам деак главниот А е некој друг, дали сестрата билизначка или незнам,ама мислам дека не е таа убиецот туку таткото на бебето на Али.
    А е или близначката или некој кој Али многу го малтрерираапа сега се одмазува.
    Џена исто мислам дека има врска со А-тимот им има помагано сигрно.
    Тоби не е татко на бебето, сигурно.