Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Малку веќе ми се здосади од ова одовлекувањево, им текна да мрднат малку. Мнг ми е жал што ја глеам Спенс вака натажена не сум навикната хах :) Како му изнакажа се на Езра, али добро што му кажа и така Ариа планираше да му каже пред 5 епизоди више-.- Инаку брат и на Ариа се изгуби нигде го нема..и мислам крајно време е Мелиса да дојде и да почнат некои работи да се откриваат зашо сигурна сум дека она има замешано прсти.. Единствена сум што мисли дека ако се појави близначката ќе ја отупат серијава? :^) :) :)

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    25.338
    Не беше Мона, туку беше онаа мистериозна девојка во црвен капут, што и беше во посета на Мона во лудница и што се појави во одразот на излогот од бутикот каде што беше Хана пред некоја епизода.
    Односно, главната на А тимот.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    81.346
    Да, да, на тоа се сеќавам, ама ептен побесне кога не можеше да ги најде страниците од дневникот на Али и општо - ја фати беснило кога нели сакаа да не наведат да мислиме дека Бајрон е убиецот.
    А целата таа бука да била само заради тоа што Алисон го уценувала Бајрон - глупаво ми е и ми нема смисла. Ептен го преувеличи во тој случај.
    Како и да е - сомнителна ми е, ама некако и не ми е баш веројатно да е вмешана, поготово не дека она е таа девојката со црвениот капут. :?:
    Премутава е за да биде дел од нешто толку комплицирано. :D

4. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Последнава епизода не ме воодушеви нешто, истите работи се плеткаат, дури и повеќе се искомплицираа. Можеби затоа што во претходните две многу работи се открија, последнава ми беше дури и малку досадна.

Прво, бев сигурна дека Спенсер веднаш ќе им каже на девојките за Тоби. Во А-тимот е побогу, нели таа беше прва за разоткривање мистерии и разрешување на случајот? Океј, знам дека го сакаше, но А им го загорчи животот, а сега таа се обвинува самата себеси (и девојките) за работите што им се случуваат? Нема смисла!

Второ, како можеа да ја однесат тетратката на Али во полицијата, и тоа право кај Вилден? Не им е пријател, добро го знаат тоа, а на крај видоа дека и тој бил на камп со Али летото. Мислам дека тој не е таткото, но знае многу работи, можеби знае кој е.

И покрај промото, мислам дека Емили не ја убила Алисон. Никој од девојките не ја убил, можеби е некој кој воопшто не се појавил до сега, а мислам дека и таткото е некој кој не го знаеме и не се појавил досега. Интересно во секој случај ова со бременоста, браво за Анабел и точното предвидување, јас никогаш не би забележала :D

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    When dealing with matters of the heart, people react in many different ways: Still crushed over her break-up, Spencer continues her downward spiral as she now takes her anger and hurt out on Mona. Caleb, on the other hand, hides his pain by being closed off when discussing his father. But when Hanna devises a plan to bring father and son back together, will that help Caleb heal old wounds or just make things harder? And Aria, who is still missing Ezra, finds she is spending more time with Wes.

Meanwhile, Emily and Jason work together to put together the pieces of Ali's trip to Cape May and what really happened during that vacation.

На francais му/ѝ се допаѓа ова.
  6. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Јас конечно ја изгледав епизодата со мало задоцнување и нешто не ми е јасно.
    Како тоа ако Али била бремена на аутопсијата не пишуваше ништо поврзано за тоа нели девојките ја беа украле?Тоа значи дека по грешка е убиена близначката Кортни(вистинската Али) нешто е поврзано со флешбекот со права коса и со ланчето ?
    Ништо не ми е јасно,само како одат напред се повеќе се се заплеткува.Останува да видиме.

7. Tiki-lolipop

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Да они го имаа украдено ама една страна фалеше , некој ја скинал.. па затоа сеа претпоставуваат сите дека на таа страна пишувало дека Али е трудна... ова по мое мислење , не мислам дека тоа е поврзано со близначката.. :)

8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    25.338
    На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Јас па ништо не разбав од тоа што се присети Емили :^) Иначе таа девојката во црвеното палто сигурно е или Алисон или близначката а можеби и е Сиси.

10. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Јас не ја сфатив поентата при крајот некаде каде Спенсер со клучот го врежа името на Тоби на тој гробот или што и да е, некој да ме просветли?

11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    81.346
    ^ Над презимето го врежа името на Тоби и мислам дека со тоа сакаше да каже дека тој е мртов за неа.
    Јас така си го сфатив тоа.

Инаку, епизодава ништо посебно.
    Него, од каде поврзаноста на Мона и Др.Суливан? Па дури спомна нешто дека таа направила многу за неа, ова ми беше чудно.
    А крајот ми беше малце ... мутав.
    Зошто тој/таа со качулката го купи шишето виски ? Можеби беше Тоби. :^)
    Или пак, има врска со случувањата во некоја од наредните епизоди, ако не и наредната.

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Јас мислам дека тоа е гробот на мајка му или ептен сум утка.
    Зашто нели купил премногу цвеќе за многу пари.
    Hydrangeas рече тоа е на нашки е хортензии.
    А на гробот кај што му го пиша името имаше виолетови хоретнзии.
    На нет веќе на велико се шпекулира дека Сиси е девојката во црениот капут.
    Дали е така незнам, јас нешто баш не мислам така.
    А за Емили ете видовме дека е само лажно наведување, и се измешаа соновите.
    Едно неможам да разберам само,докторкава се плаши од Мона или е со неа.
    Мислам дека и помогнала да излезе е очигледно, но мене ми изгледаше како да го нарапвила тоа под принуда, не зашто сака.
    Затоа Промото за 19та епизода е :x
    П.с И браво за мене, сум погодила, Toby Cavanaugh сега најдов на интернет како се презива а на гробот пишуваше Марион Cavanaugh.
    Ѕверка сум 8) Али незнам како со цвеќето поврзав, ми дојде сонително зашто ги спонуваат дека купи цвеќе и зашто би купил.

13. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    81.346
    Јас мислам дека девојката во црвениот капут е близначката на Алисон. Сиси - некако не ми е баш баш веројатно. :^)
    Мислам дека Алисон е мртва - со оглед на тоа што уште фали петтата страница од аутопсијата, најверојатно ќе да пишува таму дека била бремена. Да беше друкчије, до сега ќе им ја подметнеше А некако.
    Инаку да - гробот беше на мајката на Тоби, а мислам дека и епизодата беше некако во знак на разделбата на Spoby, па и насловот гласеше Dead to me - затоа и Спенсер го пиша неговото име таму. :) А баш ми беа убав пар во последно време, ко за чудо.

И ме интересира - Тоби отсекогаш бил дел од А-тимот или ? :^)

14. 1DeeDee1

1DeeDee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    57
    Девојката во црвениот капут дефинитивно е Алисон или близначката (не знаеме која е жива, ама 100% е една од нив 2), Сиси ми е некако многу аутсајдер во серијава е вметната само за да разоткрие нешто од минанотот на Али. А и девојкава повеќе ме потсека на Али, него ли на Сиси.
    И во последната епизода сигурно ќе биде тоа откриено, кој е убиецот на Али, зашто редно време е веќе после 3 години да разјаснат барем нешто од тој дел, Мона нема да биде вмешана во тоа, еве најдов слика од последната епизода на 3 сезона Мона со девојките, така да изгледа ќе се открие и Big A кој е (сигурно Али). И најверојатно некој ќе умре во последната епизода пошо нели тоа е стандард на секое season finale.

Прикачени фајлови:

• BCZoScdCQAIuf1E.jpg
      BCZoScdCQAIuf1E.jpg
      Големина на фајлот:
      28 KB
      Прегледи:
      169
    • PLL3X24.jpg
      PLL3X24.jpg
      Големина на фајлот:
      36,7 KB
      Прегледи:
      169
  15. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    И јас мислам шишето виски Тоби го купи, претходно тој детективот нели збореше дека купувал со картичка, а овие му посветија доста време на моментот кога ја вадеше картичката да плати. Или јас си халуцинирам.

Е сега, според мене Тоби цело време е дел од А-тимот, само ме збуни дали сакал да им се одмазди заради тоа со сестра му (леле заборавив како се вика, ќорлата бе) или заради друго се приклучил.

Искрено, малце преку глава ми доаѓа серијава. Се нешто се дешава, ама никако да се деси. Аман веќе!
    И уште една замерка, што му направија на Кејлеб со косата? Едно време убав беше, ама сега косичето троа лошичко.

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    81.346
    Џена се викаше сестра му, ама не верувам дека е заради неа, нели имаше сцени од видеата каде таа благо речено го „силува“. :^)
    Освен за да и се одмазди, ама не знам како.

И убав е Кејлеб, најубав ми е од сите мажи во серијата. :$ Само да не му ја скратат косата, вака му е океј било како. :D
    Ќе умре
    мајката на Ариа во сообраќајна несреќа - не ми текнува како се викаше. :?:
    Едит - ми текна, Ела и беше името. :D

17. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Абе ми текнува дека Џена така благо го силуваше, ама во последнава епизода кога беше флеш-бекот со Али и Тоби нели Али му кажа нешто од типот дека не била само она таа вечер кога имаше пожар, туку и другиве 4 и зошто он само неа ја мачи.

Тој дел мене ме замисли.

18. 1DeeDee1

1DeeDee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    57
    Ќе умре
    мајката на Ариа во сообраќајна несреќа - не ми текнува како се викаше. :?:
    Едит - ми текна, Ела и беше името. :D

На нет пишува дека она нема ни да се појави во крајната епизода.. во season 3 finale се:
    Lucy Hale as Aria Montgomery
    Ashley Benson as Hanna Marin
    Troian Bellisario as Spencer Hastings
    Shay Mitchell as Emily Fields
    Sasha Pieterse as Alison DiLaurentis
    Guest Cast
    Janel Parrish as Mona Vanderwaal
    Bianca Lawson as Maya St. Germain (ова ќе биде флешбек сигурно)
    Tammin Sursok as Jenna Marshall
    Keegan Allen as Toby Cavanaugh
    Ian Harding as Ezra Fitz
    Tyler Blackburn as Caleb Rivers
    Julian Morris as Wren Kingston

Така да остануваат Џена, Тоби, Езра, Келеб или Врен.. Јас типувам на Џена дека она умира и во книгата + она е и во е во N.A.T. Club а веќе 2 члена од клубот се мртви, така да сега на неа и е ред. ]:)
    А ако ова што го најдов за актерите не е точно, тогаш можно е да биде и Лукас. :?:

19. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    25.338
  20. Tiki-lolipop

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Некако не го сфатив оној делот кога детективот и раскажуваше на Спенс за Тоби и тој зборот hydro.. зашто со анг превод го глеав , па ако може некој да ми пообјасни :) И зашто волку го одовлекуваат не ми е јасссноо ... вака само заборавам на деталите и се ми се меша. |(