Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Рибаров ја најде капата, а колата не. Што рибар ќе беше? :D Ако сакам риба за ручек, ќе се јавам на Sara Shepard да ми најде таков рибар |(

Ова што го напиша за пронаоѓањето на тела и убиец...ептен добро ја долови поентата! (или тоа што остана од неа |( )

Spencer oд најразумната ја направија најоткачена... Sure, sure.. Бетер и од Monа и отиде ликот. |(
    Во конкуренција со шпанцкиве серии во категорија „кој повеќе ќе ја заплети работата за да не знае да ја отплети“ едногласно ќе добиеше оваа серија!
    Одамна ми отиде јабана вниманието за оваа серија. Туку следам до каде ќе отидат сплеткиве што веќе врска немаат!

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    За оваа епизода, ќе го прокоментирам само мутавиот акт на Хана.
    Од сите можни начини за уништување на колата што можеше да ги примени, се фати за најглупавиот - ја турна во вода.
    Нема ли да беше подобро мори Ханче, да ја запалиш колата ? :|
    Ќе грмеше, ќе трештеше, а она и Ари(ј)а ќе си се возеа со другава кола накај дома и сите среќни и весели.
    И ај после, како да не речам дека плавуша си е ... плавуша !? :?:

А како тоа Тоби не е мртов? Па ја имаше и тетоважата или и тоа успеале да го фејкираат?
    Се кладам дека на крај ќе излезе оти Мона го издрогирала или му ставила „неки седатив у пиче“ :D и ја измајсторила работава. Глупо, многу глупо во секој случај.

И покрај сите овие глупоштарии, сепак со нетрпение го очекувам крајот на сезонава и нели - се надевам дека ќе разрешат барем нешто од сето ова ништо. :?:
    И следна сезона, ќе има?
    Кажете да. :wasntme:

3. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    После толку заплеткани и нерешени работи сигурно ќе има следна сезона. Туку јасно е дека сето тоа го прават за да се одолговлекува само и да се снимаат сезони и исто како на Госип грл да ја отупат до максимум и да заврши така безбвеза....

Инаку, мислам дека Тоби не е мртов, можно е да е тоа телото на полицаецот :^)

4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    3x24 -- Season Finale

На prettyliar и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  5. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.213
    what I find out in the season 3 finale on march 19th (from wikipedia):

Who murdered Alison- if indeed she’s really dead

Someone will die and Wren may have something to do with it.

Another A is revealed, along with the queen of hearts

The person Jenna was talking to in “unmAsked”

There will be a fire, and

A person will rise from the ashes (It’s kinda freaked me out! Is Ali still alive?)

And what with Mona and The girls?
    Еве нешто за последната епизода од сезонава

Иначе...
    "There will be a fire, and A person will rise from the ashes (It’s kinda freaked me out! Is Ali still alive?)" Во книгата викааат дека ќе има некој пожар и тогаш девојките ќе ја откријат близначката. Па изгледа и во серијата ќе биде така :))

6. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Незнам за близначката, само морам да кажам дека ептен жал дури и нервоза ме бие за Спенсер што ја пикнаа во лудницата, значи ептен глупав потег и ако беше очекуван, макар да сите ние добро си ја знаеме Спенс, знаеме која паметноќа и живец невиден е, ама секој еден се крши бар еднаш во животот, и ај одма у лудница?! Мислам нема смисла тоа, и тука им падна рејтингот кај мене.

Друго. Мислам не сме до толку глупави, да пред наши очи ја одобриле сцената со Хана, Аријчето(моментално за мене, најиритирачка особа у цела серија) и колата. Значи ало, од добра, одлична серија, ја направивте посрана змија, да баш како змија развлечена!
    Ептен ме изнервира оваа сцена, да баш Хана ќа ја штити мајка и, едно беше кога си имаа само они со А, со сите сплетки и интриги, а сосем друго е да тие се главните кои наоѓаат се, решаваат се, и као демек, цела ебана истрага во врска со повеќе убиства кога беа, ќе се сведе на еден главен полицаец?! :^)

Според мене Тоби не е мртов, мислам дека Вилден, ама со ова видео (ќе го постирам нај доле) некако можда и е Тоби, којзнае, не си трошам време за глупост, имам поквалитетна серија во моментов да гледам!
    Мислам ало, дечко ми да го најдам мртов, како лежи, и да не му го видам лицето, па и оваа нашава Спенс трча по Мона, и де ај, што ќе и направеше да ја фатеше, ќе се кубеа за коси?! |(

Мојата задна надеж оде дека Езра ќе го снема или дека Арија конечно ќе почне да се однесува како што и доликува на годините, со оглед дека глуми еден изузетен лик да речеме, као демек паметна, нека си го фате патот под нозе, сингл патот, без Езрето и тоа малото со сркшена муцка, и да живее живот ако не сака да биде како типичната Македонска жена со деца од 16 години |( :D Без лутење тука, да се насмее малку покрај целава превртена глупа ситуација.

Хана нека не глуме мајка, до некња беше најпреплашена и пи*ка од сите, а сега мајка си ја штите, бре бре!

И Емили премногу ми оде на живци морам да забележам, сакав дури и малку да ја повредат оваа епизода оти сама си го бараше, она ќе го барала Тоби, Спенсер низ што се не помина, па на крај дури и таа ќе пробувала, другар и бил, иди ма убиј се.

Доста ги колнев, идам јас Калифоникејшн да си гледам 8)

Еве го видеото, каде храбрите женски зборат за Тоби и слични работи, интересно е сепак и покрај сите срања. Сите ми се срцки тука, Спенс нешто срамежлива е :D
    http://insidetv.ew.com/2013/02/27/prett ... ive-video/

7. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.915
    Имам многу измешани чувства во врска со серијава.
    Да почнам од Ариа и Езра, бидејќи тие беа хајлајт на љубовен план во последната епизода. На почетокот ми беа фини, секси, интересни но сега Езриа ми се премногу досадни, а да не го коментирам детето на Езра, тој заплет не им требаше. Сигурно сакале продуцентите да ја зачинат нивната монотона врска па ајде сега да ја ставиме Меги како мајка на детето на Езра |( НЕ! Ако Езра или Ариа немаат никаква врска со А тимот, ќе ја имаат најглупавата приказна во цела серија.

Хана и колата на полицаецот :fubar: Зошто Хана, зошто? Да ја фрлиш колата во вода не е единствен начин да се ослободиш од неа! Немојте да мислите лажливки дека тоа што го правите нема да има последици. Сигурна сум дека Вилден е мртов(а можеби и тој беше наместо Тоби - ќе видиме за тоа) а и мислам дека ќе ја фатат мајка и на Хана или ќе ја уценуваат(so what else is new?)

Емлили и Пејџ :?: Досадни ми се исто како Езриа, ама гледам дека помалце се коментира за нив.
    Сепак, ова што се случи во последнава епизода ме натера да мислам дека се’ тоа било скицирано од А тимот со цел да ја стават Спенсер во лудница, бидејќи таа беше најпаметната од сите 4 и единствена која сакаше да дојде до некој одговор, па си беше и упорна.
    Едниствена надеж за серијава ми е дека конечно ќе почнат да разјаснуваат некои работи и дека ќе дознаеме кој се крие зад црвеното палто, а и кој/а е The Queen of Hearts.

П.С Погледнете ги теорииве на тамблр за Ариа како А, им држат вода муабетиве :) http://www.tumblr.com/tagged/aria%20is%20a

8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    25.355
    ^ Мене најголема желба ми е А да биде Ариа! :)
    И пример од последната епизода, никој освен нив 4 не знаеше дека Спенсер им кажала за Тоби.
    Навистина, некој ги преслушкувал? Нема шанси, ќе покажеа некој знак таков, некој детал, на пример ке покажеа сенка надвор, некое движење.. или нешто слично. Затоа што иако А знае се, некои работи да ги дознае толку брзо нема апсолутни шанси, освен ако не е некоја од нив. Моја логика. Е сеа работата е што серијава има и други понелогични работи од ова, така да и не мора ништо да значи...

А инаку, не знам дали е до мене, ама на сликана погоре каде што е Спенсер очи во очи со онаа во црвен капут, не ми изгледа многу-многу изненадено... онака, ко да се работи за некој просечен лик.

На anuskaNESTLE, Chocolate.me, curlygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. sara333

sara333 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Мене воопшто не ми се допаѓаат теорииве.Воопшто не сакам Арија да биде "А'', ама ВООПШТО!Целата серија ке ја изгуби поентата.Но мое мислење е дека тоа со близначките е вистина бидејќи така е во книгата.Во книгата првата личност од ''A" тимот беше Мона,па така и во серијата.
    Не ви е чуден фактот што во 2те Halloween Specials се зборуваше за приказната за близначките?
    Само се надевам дека Арија не е "A". :)

10. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Почнаа се исти работи да се повторуваат.Хана најпаметна со колата.Демек никој нема да ја најде.И еве А пак ке ја уценува неа со сликите од мајка и како го прегазува Вилден -.-' веке видено и досадно.Инаку јас не верувам дека тоа е Тоби, можеби е Вилден или некој друг.И овој другарот на Тоби не е сигурен, изгледа дека и тој мати нешто со А.

11. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Нема шанси Ариа да е -А! Нели идат по книгите а во книгите никоја од девојките не е во тим А. Инаку сигурна сум дека Спенс намерно се прави луда и има зацртано некој план у главата пошто ептен ќе ми испадне глупо од најпаметна да ја напраат толку глупа!! Си мислев дека у багажот на колата што ја бутнаа Хана и Ариа е Вилден.. а како можеше Спенс да не ја извади кацигата и да се увери дека 100 % е Тоби?. |( Не е можно толку да отупела. Не е мртов Тоби , намерно вака прават Емили да го најде тоа во колата и нели Спенс виде дека тетоважата е негова али факе е сигурно.. ;) И се надевам дека у финалето ќе ни откријат нешо зашо ми станува ептен досадна.

12. 1DeeDee1

1DeeDee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    57
    Значи Ариа не е А, а ниту Хана, Спенсер и Емили и тоа е веќе потврдено од Marlene King на твитер дека ниту една од нив не е А.. + како може Ариа да биде А?! Она сама нема да се стави во сандак со мртовец и да се бутне од воз, нема сама да си ја расипе врската со Езра итн итн....
    А е сигурно Алисон или сестрата.. И онака веќе во Халовин епизодите беа спомнати. Крајно време е да се појави таа "близначка" како што реков веќе сигурно ќе биде причата со пожарот како во книгата. И еве неколку споилери.. :D
    Will The Circle Be Unbroken? - Episode 22
    -This episode will focus on Spencer in Radley Sanitarium with Mona and the Liars trying to find out where she is.
    -It is assumed that Spencer will self harm herself (she believes that she is responsible for Toby's death), which could be why Dr. Sullivan pays her a visit and why she has a bandage wrapped around her hand.
    -There will be at least 2 flashbacks in this episode; one with Alison and Spencer in the church and one with Mona during her nerdy days which led to her becoming a member of the A-Team.
    -Shana introduces Emily to Olympic Gold Medalist, Missy Franklin.
    -Spencer questions Mona, and accuses her of murdering Toby. Spencer feels that she is responsible for Toby's death, as she thinks she put him in danger.

I'm Your Puppet - Episode 23
    -We might learn a new secret of Alison's which might reveal that she is not the real puppet master and this has been someone else's game from the start (Big A's).
    -Mona will share a scene with Hanna in this episode.
    -There will be a flashback from 1x10 when Mona tried to run over Hanna.
    -Aria, Emily and Hanna will visit Spencer in Radley
    -Jenna will be in this episode
    -Spencer will find out that "Red Coat" visited Mona a lot when she was In Radley.
    -Spencer and Wren will share a scene in this episode.
    -Alison will be in this episode.
    -A pre-pilot flashback (most likely the one that reveals why Mona joined the A team) will also be featured in this episode.

A Dangerous Game - Episode 24
    -Emily will have an altercation with Alison's Killer.
    -We will learn how many members are in the A-Team.
    -Someone will die, and Wren may have something to do with it.
    -Radley Sanatarium will be a major focal point of the episode.
    -There will be a fire.
    -According to Marlene King, someone will 'rise from the ashes'.
    -The Queen of Hearts will be revealed.
    -Two mysterious locations are used in the finale: a Carnival (tweeted by Holly Marie Combs] and a Forest (tweeted by Marlene King).
    -The person Jenna talked to in the park in UnmAsked will be revealed. (Tweeted by Marlene King)
    -Marlene King said that Spencer and Toby will have possibly reached a resolution by the end of this episode.
    -Spencer will have an altercation with the girl in the red coat.
    -There will be a Jenna scene in the pouring rain.
    -Ezra will be back at school as an English teacher.
    -Marlene King gave hints of the finale: Some Hitchcock. An emotional reveal. Three shocking twists. A very big reveal at the end!
    Доста ви е :D
    И некоја моја теорија.. Врен е умешан во нешто гадно, чим работи со ментални мора да ја има сретнато близначката, мало место е тоа, а и може он да и има помагано на Мона да излегува од болницата. :?:
    И уште нештооо.. :lol:
    'A' is for A-l-i-v-e

На Youlen му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Мислам дека Врен е тој кој и помогна на Мона да излези од болницата.
    Се знае веќе дека сигурно ќе се појави близначката во следниве епизоди.

14. CoverGirl10

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.915
    Ништо не е потврдено верувај :) И јас на почетокот мислев дека не е никоја од лажливките, но сепак би бил многу добар твист за цела серија, зошто сите други освен нив ги направија сомнителни. Некои мислат дека Ариа има multiple personalities disorder и дека не е свесна за тоа што им го прави на девојките. Ѕирни го линкот што го постирав погоре :)

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    25.355
    Најглуп и тотално неинвентивен потег би било да испадне верзијата со близначката.
    Ако е така ќе си ја читам книгата, ич да не ја гледам серијава, бидејќи они цело време тврдат дека е различно од книгата. И кога претходно се совпадна Мона да е А, имаше доста што се побунија и одговор на сценаристиве им беше дека не е тоа крајот, дека сепак серијава е различна.
    И за што? За на крај сепак да остане исто.
    Нема смисла, тогаш за џабе гледаме олку заплети, олку осомничени, а ниту еден ослободен од сомнеж за на крај сестрава близначка да испадне.. немој молим те. Како и да е, не престанувам да гледам, бидејќи ме интересира за какво финале ќе се решат.

А Ариа да е А би било врвен шок, баш да останеш подзинат. Или било која од нив четири.
    Или било кој друг што досега не бил осомничен, еве не мора да е Ариа...

16. CoverGirl10

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.915
    ^ Потполно се согласувам со тебе! Јас лично ги немав читано книгите, но имав слушнато дека Мона е А во книгите и не очекував дека ќе биде така и во серијата. Кога открија дека Мона е А ваква бев |( Исто и со Тоби. Им беше многу предвидливо, барем за мене. Единствен доказ дека ќе ја вметнат и близначката е натписот во собата на Али - "It's double the giggles and double the grins, and double the trouble if you're blessed with twins", како и малото девојче што се појави во куќата на Хана(на некои им личи на Сиси :^) )
    Ако сакаат да не’ изненадат со финалето, стварно треба да се потрудат и да бидат пооригинални. На пример мене сеедно би ми било доколку изберат Џена, Лукас, Врен да е А, но ако изберат некоја од девојките, или пак родителите, тоа веќе би било нешто друго :)

17. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.213
    Значи луѓе што ви е мора да е тука негде скоро исто со книгата зашто они имаат договор со писателката на книгата и мора тука да се држат како што е во книгата смеат да праат некои измени на карактеристики на некои ликови споредни али главнататема они мора да ја задржат

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Meне ми се допаѓа тоа со теоријата за multiple personality disorder во врска со Ариа. Барем ќе мрднат од мртва точка и ќе заживеат настаните, а рака на срце - сите би останале со подзината уста.
    Дај Боже да биде нешто вакво неочекувано - не сум гледала возбудувачка и адреналинска епизода од Хеловин спешлc што им беа. :lol:
    Исто, остана мистерија ДАЛИ, да ги наречам „визиите“ кои сите девојки ги имаа во полусон, кога Алисон ги посетуваше - дали всушност тоа е Алисон или сестрата близначка.
    Јас мислам дека ќе ја заташкаат со овие убиствата до крајот на сезоната, па ќе нè остават малце во неизвесност и најверојатно во следната сезона (ако ја има, а верувам би требало) ќе почнат да го одврзуваат ќесето пикантерии.

Останува да видиме што ќе се случи, барем до наредната епизода имаме уште кажи-речи два дена. :wasntme:

19. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Богами и право изненадување и шок ќе биде да А е Арија (или која и да е од нив 4те), ама сметам дека Арија е најлогично од сите нив да биде пошто стварно, таа е најмалку психички и физички измалтретирана од А тимот. И ја има таа фаца на наивно меко суштество, кое е секогаш тука за другарките, и таа ја одржува стабилноста на врската помеѓу нив четрите, хах! :D

А ако испадне дека А е близначката, катастрофа, џабе сомнежите и бескрајните логики при гледањето на серијата.

А да А е Алисон, мислам дека нема блага веза, пошо нели сепак Алисон самата имаше проблеми со А, уште пред да умре.

Одовлекувања, одовлекувања, најдобри се во тоа.

20. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Една теорија од tumblr. Држи вода.
    Jenna = Red Coat?

First off, I wanted to say that this is an idea that’s been running through my head for a little while, especially after rewatching some episodes of season 2 and early season 3.
    A HUGE part of me does not believe she is the person wearing the red coat or at least, not the only one. However, a few things point toward her IMO and I wanted to share my ideas with you.

Red Coat made its appearance right after Jenna started seeing again.
    Or should I say “started seeing fully again”? In the late episodes of season 2, gets a surgery for one of her eye (ep 2x23). Yet, in the end, she happens to actually see with both her eyes. We know she lied about her surgery being successful, why not about seeing (with one eye) from the start? Now, thing is, you don’t pretend to be blind for the sake of it. There has to be more to the story… It’s a great way to watch people when they thing you can’t, blablablabla!

Jenna fits the body shape of Red Coat.
    Red Coat is thin, average side for a lady and has loooong legs. That does fit Jenna. I know it could also git Alison or Melissa (and Spencer but let’s not go there!! :o))

The night Ali’s grave was opened, Jenna picked up Emily.
    Well, nothing wrong about it until you realize that, according to Em’s flashback (and we know these flashbacks can’t always be trusted (you twisted lady, Marlene!) Jenna was wearing what seems to be a red coat and… black leather gloves. Usually, leather gloves and summer time aren’t really friends. We do know that Red Coat was also with Em when someone was digging up Ali’s grave. Jenna could have been the one to both drive Em and be at the grave. One more thing pointing toward her.

We did see Jenna mysteriously order someone wearing a black jacket to do something to the girls
    Remember in the final of season 2 when we see Jenna giving something to someone in a park and mentioning how the four girls will be at the ball? Well, that’s something Big A would do. And that could easily be linked to the first time we see Red Coat, at the end of the episode, when she visits Mona. And it confirms what Em said about her in 3x18. Might all be coincidences though, right?

Jenna vs Alison
    Jenna was suspicious from the very first moment she was introduced to Ali in the Halloween episode in season 2. She obviously has a dark side too. She knew Ali even before meeting her and she was about to become a threat for her. She was confident, independent and wasn’t scared one bit by Ali.
    The first person we see her get along with is Mona and her step brother is Toby…. Coincidence so far? Hm hm… In this same episode, we see Jenna talk with Wilden too and we know she also went to Cape May, where a bunch of things happened. Did she have something against Ali? Is she linked to Ali somehow?… Now to my next idea…
    Still in the Halloween Episode, the Lady Gaga costumes. Same person but different aspect/face? Does it point toward the idea of twins? Jenna was already wearing red, while Ali was wearing black. Red is the new black?
    That scene was also the very moment that started the hate of Ali towards Jenna. The girl dared rejecting her offer to join her clique and unlike most other people, didn’t seem scared or intimidated by Ali. Well, maybe that’s because Jenna knew who she was dealing with.
    Then, I am also thinking about the “Jenna thing” and how I’ve never believed Ali had actually wanted to target Toby. I am pretty sure she was afraid of Jenna, maybe because Ali had found out who she was? Maybe she thought she was the person sending the -A texts? Well, one thing is for sure: it’s the one incident that finally included the girls (indirectly, but still, they were there when Ali threw the firework) and led to Jenna being blind, or at least partially blind. One good reason to keep hating the girls for that.
    Lastly, the parallel between Ali as Vivan and Red Coat. Let’s keep assuming Jenna is Red Coat and that gives: the brown haired girl turning into a blond vs the blond haired girl becoming a brunette. Was Ali trying to pretend she was Jenna and conversely?
    I’ve always wondered why Ali had chosen a red coat to spy on A? Seriously, that’s like the color that attracts the attention the most. Not exactly discreet for when you’re trying to be sort of invisible and watch people without them noticing. Unless she thought that person was blind? And therefore, red is then a color that fits Ali personality.
    Somehow, Jenna, could have kept the idea of the outfit?

That’s where my brain is becoming confused. The obvious red coat points towards Ali/Vivian. Lots of things point toward Ali being Red Coat actually, at least to me. (and especially this interview when Troian says the supernatural thing about Red Coat.)
    Are there two Red Coats? A good and a evil one? The same on the outside but with different purposes? (that would follow the Lady Gaga costumes symbolism)
    If it wasn’t for Em remembering seeing her at Ali’s grave, I would have thought Red Coat was Ali looking after the girls. That’s the only thing that makes me think otherwise. Even with that, I still believe Red Coat is Ali but I thought it was interesting to notice that some things could also make Jenna suspicious.

На sweet-cherry, OmniaVanitas, Youlen и 1 друга личност им се допаѓа ова.