Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. Milica145

Milica145 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Серијава е топ... али ме нервираат овие епизодиве секоја недела бла бла :envy: Снимај си и пушти си ја, ем нив полесно ем и нас, искушенија многу не... Затоа додека Ја Чекам Новата Епизода :) предложете ми слична серија на ПЛЛ и Ривенџ, благодарам.
    :fubar:

2. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Редовно ја гледам, ама не се замарам многу со теорииве, иако да бидам искрена ги исчитав сите :lol: туку еве што ми падна на памет. Кога ги прашаа девојчињава за кукливе, нели одговори девојчето пред Ариа? Плус и Ариа праша од каде им се куклите. Друго, девојчето ја вртеше лулашката, како да е главна :)
    Можеби нема никаква врска, ама ете.
    Мајка и на Хана мислам дека не е воопшто виновна, туку и е сместено од А.
    Од сите страни теории и наведувања, затоа и не се замарам со нив :)

3. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Јас само се надевам дека серијава на крај ќе заврши со некој логичен крај, а не некоја глупост од ракав извадена која блага веза ќе нема со се друго.

Има многу да се изнервирам, жими се!

Инаку, кога излегува третата епизода?

4. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    ^ Вечерва.

На moonlight-girl.55 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Кое време ќе ја има кај нас? Или дури утре?

6. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    После 5-6 сабајле.

7. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Според коментариве на фејсбук, Кејлеб се враќа конечно :D

8. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Епизодава ништо посебно.Само уште еднаш потврдија дека Мелиса е вмешана во целава работа :clap:

9. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    После вечерашнава епизода, т.е после разговорот помеѓу Мелиса и Спенсер, 100% сум сигурна дека Мелиса го уби Иан за да ја спаси Спенсер.
    Ешли го нема убиено Вилден, ама има вмешано прсти, можеби била уценувана со снимката за да помогне при убиството или не знам како.
    И да, ми недостасува Врен.
    Иначе, дали се сеќавате на спојлерите за 4тава сезона? Имаше еден спојлер мислам, во смисла дека ќе има мртво тело и дека Врен е некако поврзан со тоа.
    Да се надоврзам на тоа, + медицинските извештаи за мајка му на Тоби, + снимките од рамото на Емили...
    Bad, bad Wren.. :D

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Aбе секогаш така, ќе почнат убаво, па ја уплескуваат.
    Онака ми беше и мене епизодава, ништо посебно.
    Татко и на Хана ми е многу чуден човек, страшно иритантен.
    Следната ја најавуваат како поинтересна, барем според промото изгледа каде каде подобра.
    http://www.youtube.com/watch?v=3ATF_jAXdko

11. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Па будали се да глумат во серија која е полоша и од нискобуџетните.
    Не само тоа туку и ги менуваат. Се појавува еден како лик, потоа носат друг на неговото место под истиот лик. И да се обидеш нема да можеш да следиш. Освен со дневник во рака па да си запишуваш што и како и колку необјаснети и несредени глупости има серијава... Почнувајќи од тоа дека некој се обидува да им го уништи животот на половина од популацијата на градот. Одвај чекам која е причината за сето тоа. Бидејќи нели, на 14 години којзнае што би можел некој со нивните особини да направи за да ги води неколку години до дереџе на лудница... Абе ај...

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ^ Не знам зашто ви е чудно, мене тоа сосема ми е нормално да не ги покажуваат секоја божја епизода нивните родители зашто тие не се главни ликови, а серијава секако има веќе премногу, премногу ликови па непотребно е постојано нивно појавување.
    Да малку ја претраа што не се знае крајот кој што зашто од што има премногу ликови и настани, но ако нема нови и нови ликови не би било тоа тоа.
    Тоа што сменија некои актери, како на пример Џејсон ми е сосема нормално за една серија, да се деси да им откаже ангаџман претходниот актер, и сега да не менуваат цело сценарио или па да го утепаат од нигде накаде( како што се деси со многу серии |( ) бољи само актерот да го сменат и мув он.

На MaxyMax му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Мене ми текна нешто...нели имаше една епизода кога на крај од под земја излезе една рака т.е. раката на Алисон, а во предходната епизода нагласија дека Алисон била фрик кој е способен да си го задржува воздухот и така да ја плаши мајка си...зар со ова не се докажува дека Алисон издржала доволно долго под земја за да испозли со раката на крај и некој да ја спаси?Или беше нешто друго финтава со раката?

А и нешто друго...моја теорија базирана на сите досега изгледани детективски филмови и серии и прочитани детективски книги :D .Сметам дека кој и да стои позади А е една личност, психички пореметена до бескрај зошто кој друг би се трудел со години некој да уништи?Цел живот да го посветиш на тоа мора или да си психопат или да се одмаздуваш за нешто.Друго, сите останати кои ни се сомнителни сметам дека некако се вмешани во смртта на Алисон(ако таа е мртвата) и сакаат да се извлечат од тоа, мислам дека никој не е толку мрднат од нив за да се посвети на уништување на животот на четири тинејџерки...тоа ми има логика зошто Алисон исто беше малтретирана пред да умре, што значи тоа почнало многу порано.
    Не знам јас стварно на која страна ја тераат, само мислам дека сеуште немаат дефинитивен крај осмислено па малку затупуваат иако мрднаа од мртва точка сезонава, не се жалам.
    Е и Мона мислам беше единствен лојален член на А тимот(и единствен) покрај главната зошто таа имаше причина да ја мрази Алисон.
    Мене најлогично ми е А да е или самата Алисон или нејзина близначка и искрено тоа би ми било најинтересен крај , зошто ако тоа е Ариа како што многу претпоставуваат едноставно ќе биде затоа што имала друго „јас“, а ако испадне дека у питање се близначки ќе има цела друга страна на приказната која ние не ја знаеме.

И уште ова :D Мислам дека тематската песна има многу од содржината на приказната во неа, зошто инаку би го избрале баш тој дел од песната. :^)

14. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Мене епизодава ми беше многу creepy и scary :?:
    И малку досадна..
    Оваа Мелиса ама ич не можам да ја поднесам,подволично суштество од неа нема и сигурно ама 100% е вмешана у целава приказна..До толку ли е пореметена што сака да и наштети на сопствената сестра..ова ич не го разбирам :^)
    Сцената со маските - мнооогу језива ,се си мислев сеа А ќе се појави од негде..

Туку баш ме интересира што толку занимливо има во животот на Кејлеб,за што ќе се работи во Ravenswood ..

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    И мене „ме мачи“ уште таа епизода, само си мозгам теории дали беше Алисон, дали некоја друга. Сигурна сум дека беше женска рака, а чија - немам поим. :D
    Нема ни да дознаеме, сигурно тој дел е заборавен и потиснат од многуте други непотребни. :lol:

А од предминатата епизода чинам, за Алисон имам да кажам само едно - дека е едно разгалено, размазено и нетокму детиште и кога би била нејзин родител сигурно би ја исплескала едно убаво по задникот (со бодликава прачка), па да видиме дали ќе ѝ текне да се дуе како балон полн со хелиум. |(
    Дури за момент помислив дека тоа е лудата близначка. :^)
    Ништо чудно Алисон да е жива, ништо чудно!

На sweet-cherry и 1209 им се допаѓа ова.
  16. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Мене Алисон ми е премногу детенце во споредба со другите. Има 17 години, додека другиве се по 24, 26, 27. И во серијата 15 годишно девојче крие толку тајни, мистерии и сплетки во живот
    Барем да беа во 20-ти години ќе беше некако поразбирливо

17. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Еве што пишуваше за секој посебно:
    Wilden - Was he looking to solve or conceal? Wildens activity continues after Garretts homicide. Complicit? Extortion? Disciplinary hearing in November.
    Alison - Why no complete medical records?
    Spencer - Most to gain? A.D. threatened by S.H. S.H. threatened by A.D. Power play?
    Hanna - Arrested. No record.
    Aria - Other man? (и на нејзе има стрелка која покажува накај Spencer и пишува: Would do anything for her)
    Emily - Lighthouse gun (покажува накај Caleba)
    Mike - Sealed record. Robbery of Garrett Reynolds apartment.
    Wren - "Dr." Kingston
    Melissa - Medical records. Под нејзе пишува: Locate doctor. Too smart to get caught. Set up?
    Noel - Party complaint. School action challenged. J.M. relationship started when?
    Jenna - Alibi?
    Ashley - Check NY city mileage. Seen at restaurant. Relationship?
    Garrett - Theater mgr. I.D. of Garrett also fits Wildens timeline.
    Крај сликата со лопатата пишува: Did "W" lie about the car?
    Езра и Џејсон ги нема на таблата :^)

Прикачени фајлови:

• ploca.jpg
      ploca.jpg
      Големина на фајлот:
      17,4 KB
      Прегледи:
      127
    На Youlen, 1209 и Hipster им се допаѓа ова.
  18. AmericanGirl

AmericanGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    8
    Јас некое време ги читав книгите,стигнав до втората и решив да продолжам да ги читам од библиотека ама коа и да отидам во библиотека ги нема и се вракав соо други книги и сеа решив да ја гледам серијата.Навистина е поразлична од книгата.Сега сум до 2ра сезона 20 епизода.
    Мислам дека тоа А и Алисон ја замарал,имаше една епизода порано таму нешо на Hallowen некоја случка таму и праќаше А на Алисон пораки паа мислам дека сепак не е Алисон личноста која се крие под А.

Се сеќавате на психијатарот(на неа и кажаа за А овие девојкиве) и нели она нешто гледаше таму документи и бла бла бла ствари и рече дека знае кој е А и ги повика девојките ама ја немае овие коа дојдоа и им стигна порака дека докторката е надвор од игра?значи има + причина да е психички пореметен А,освен таа што ја претпостави 1209.

19. TargaryenBurn

TargaryenBurn Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    4
    Јас ги имам прочитано книгите и крајот ми беше глупав.
    Мојата теорија е дека Ариа има пореметување на личноста. Една од сценаристете беше замолена за трага на Твитер и таа напиша #BigA. Мона во една епизода во втора сезона така ја нарекува Ариа(а потоа се дознава дека Мона е дел од А тимот). Ариа не е никогаш физички повредена(слаб аргумент, знам).
    Еднаш татко и Бајрон спомна дека менталните болести ги има многу во нивната фамилија(зошто би го спомнал тоа ако не е важно). Плишаното прасе кое го чува Ариа(мајка и го спомна а и го има во доста сцени) може да се поврзи со прасето во колата на Вилден.
    ‘девојките мислеа дека таа што зборуваше со Џена и Лукас е Црниот лебед, но сигурно Црниот лебед е Ариа. (за тие што го немаат гледано филмот)
    Црниот Лебед е филм за една примабалерина која ја добива улогата во Лебедово езеро(како Одет- белиот лебед и нејзината злобна близначка Одил- црниот лебед). Нина се повеќе и повеќе станува психотична и на крајот го убива Црниот лебед(и потоа танцува цел чин со парче стакло во стомакот како Црниот лебед), но на крајот кога пак се враќа како Белиот лебед, не се сеќава на убиството.
    Болеста на поделена личност е придзвикана од траума(можеби Ариа го виде убиството на Алисон).
    Ариа со лисици на нозе.. Дали тоа означува затвор или ментална иституција(кога замина во Исланд)?

Ова е само теорија што најверојатно не е точна, но мене ми е интересна.

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    И мене ми е интересна оваа теорија со Ариа, плус таа е таа која на најавната шпица прави „шшшт“ со раката и некако го поврзувам со ова.
    Ама кога добро ќе подразмислам - ми нема логика. Зарем Ариа била таа која ѝ праќала пораки на Алисон!? Зашто нели, познато е дека пораките ги имало и пред да биде убиена. Зошто, од која причина !? :^)
    Е, тука ми се губи сета таа логика и некако си мислам дека ќе ја исклучат оваа можност и ќе си се раководат според книгите. :)
    Се надевам ќе биде некоја уверлива сторија, инаку никогаш не би си ги простила сите тие потрошени саати зјапање и мозгање околу серијава. :D