Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    25.366
    Со епизодава е веќе јасно дека -А не е можно да е тинејџер, туку некој повлијателен, и дека работава е далеку позамрсена и посериозна од едно обично уценување преку пораки, како што почна серијава.
    Многу личности се вклучени, сега и од другиов град, Рејвенсвуд, сите се сомнителни и језиви.

И сцениве со Ариа ми се навистина промашај, никако не придонесуваат за главниот настан. Сите други се вклучени во потрага по -А, или заплеткани во некој проблем, само Ариа се занимава со брат и, мајка и, Езра. Стварно е тапа лик.

Не можам ни да замислам каков расплет ќе има серијава. Но, иако сега за сега не се открива ништо, туку баш напротив, пак ќе кажам, четвртава сезона ми е феноменална.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  2. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Мојот коментар за последната епизода
    Добро само јас имав чувство дека луѓето од Ravenswood се како духови? :^) OK, јасно ми е дека сакаат да го претстават језив градот ама претераа.Почнувајќи со гавраните, до жената со децата која не застанува да им помогне и до фацата која буљаше низ ролетната.А да не го заборавиме и градинарот со ножиците :tmi:
    Во оваа епизода најмногу жал ми беше за Арија.Баш грозни ситуции и се случија но мило ми е што не понајде утеха во Езра(тој ми беше прав грев, кога ја зиркаше во барот).Мајк во почетокот беше идиот ама на крај се извади.На крајот мислам дека тој ја искши колата.На нет најдов слика од него исто облечен како тој што ја крши
    Емили ми е многу наивна.Оди во полициска станица и си го остава цдто ноншалантно :fubar:
    Хана оваа епизода не беше толку напорна, и баш ми беше жал кога збореше со татко и на скалите.Некако во оваа епизода ми дојде на идеја дали можеби убиецот на Wilden е Caleb :?: За да ја заштити Хана а и нели сме сигурни дека ќе биде во Ravenswood па можеби бега.Ова е само мое нагаѓање. :)
    Ashley дефинитивно не е крива и ќе мора сега да ја каже конечно вистината што се случило.
    Спенсер е по малку напорна со штитењето на Тоби.

Прикачени фајлови:

3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    ^^
    Јас како шо гледав на wikipedia, ваљда ќе има и 5-та сезона :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Мое мислење е дека А ја уценувала Ешли за да го земе пиштолот. А ако не се согласела дека -А ќе ја намести за убиството на Вилден.
    Не ми се верува дека Ешли го убила. Чудна е некако, како да се плаши од некој
    * Новата епизода не е гледана, ќе си чекам српски превод

5. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Мене па јака ми беше епизодава.Тој што ја кршеше колата сигурно е Мајк а иначе читав некој теории дека Езра е -А и сега се повеќе мислам дека он има нешто замешано и на последната сцена тој што ја запали колата и нели се гледаше маска имаше очи како Езра :^)

Незнам дали сте ја читале оваа теорија за Езра :wasntme: на кој му се чита:
    Ezra and Aria have both been speculated as being members of the A-Team, but normally the theories I have read on tumblr treat Ezra/Aria as separate entities…However, I think that Ezria is very much working together and not as “separate" in this A chaos as we all originally thought. Here’s my theory! This includes some really NEVER BEFORE HEARD bullet points, lyrics, book quotes, etc. and though it’s long, I PROMISE you’ll leave with some sort of certainty that EZRA/ARIA are involved with the A team ESPECIALLY relating to the novel THE GREAT GATSBY. I hope that you like I really went in depth! . xx

Ezria Theory:

- Ezra and Aria’s relationship is the least effected (affected?) out of any other relationships on the show. The worst that happens to them is that their relationship is “found out" by Aria’s parents, but that only ends up benefitting them in the end because they do not have to be secretive about their relationship anymore.

-Type writer. Obviously. Ezra has a typewriter in his apartment, which Aria has free access to.

1) Marlene King (head honcho on the show, always reveals clues/hints of PLL on her twitter) changed her twitter picture to a typewriter, hinting that it’s a significant piece to the A plot. Hmmm.

2) Think about the type written notes from A. For example, A sends Ella, Aria’s Mom, a letter revealing that her husband was unfaithful with one of his students. Aria didn’t want to tell her mom this herself, so what better way to let her mom know than to do it through being “A"? That way, she wouldn’t have to be the barer of the bad news.

-Ezra is a writer, Aria is a “photographer." Those two combined together make for a perfect, deadly combinAtion! Think about it…PLL always uses literary references from books and somehow connects them to the plot. Think of Allison’s favorite book, Lolita- about a middle aged college professor and a young girl having an affair. This actually ends up being a part of the plot as we found out in the last episode that Allison and Byron (Aria’s middle aged, college professor father) were likely involved in some sort of romantic relationship. Great Gatsby is another book that I think the PLL writers are trying to incorporate into the plot. All of us true PLL fans know of that viral picture of Ezra in front of the chalkboard in Season One where it says “BUT I WAS A" behind him amongst all of the notes. The notes on the board are referring to the book The Great Gatsby, written by F. Scott FITZgerald (coincidence? as if those exist in Rosewood). Fitzgerald is also Ezra’s REAL last name, which he left out until the third season. If you’re going to lie to your girlfriend, job, etc about your real name, then I’m sure you are no stranger to lying…but ANYWAYS..Gatsby. Aria was dressed as Daisy, Gatsby’s love interest, in the last Halloween Episode! Some sort of significance there, not sure what, but needed to involve it in my theory. There’s clearly some Bonnie & Clyde/Daisy & Gatsby epic love thing going on here that isn’t 100% clear to me yet but could hint that Ezria would go to any “epic" length for one another even if it meant murder, lies, involving themselves in the tangled A web…

Behind Ezra on that blackboard, the viewer cannot see all of the notes because Ezra is standing right in front of it but it does say the page number at the bottom of the quote, page 179. So, I took it upon myself to look up that quote on Google, and lo and behold:

They were careless people, Tom and Daisy - they smashed up things and creatures and then retreated back into their money of their vast carelessness, or whatever it was that kept them together, and let other people clean up the mess they had made.

I don’t know… I find this VERY interesting. What “mess", then, did Daisy (Aria) and Tom (Ezra? I haven’t read Gatsby since my 10th grade English class but I assume Tom’s character is somehow connected to Ezra? I already did a lot of research, so if you’re interested in that, PLEASE research further as it might reveal some sort of hint? xx) create? Are the other members of the A-Team the ones cleaning up their mess? All VERY creepy, but literary references are so important on the show, so this quote being on the blackboard is NO mistake. OH! And producers said that the biggest -A clue was in Season One, Episode 12 and this quote and “I WAS A" clue is featured in that episode. HAH! COME ON GUYS, COULD THIS BE ANY MORE CRYSTAL CLEAR? If you’re not convinced yet, read on.

-The “Shhh!" Theory. I think this is probably one of the weakest theories that pin Aria as A, but it’s important to look at. It’s clear from the start of the show the Aria, amongst all of the girls, has the deepest secret, or else they wouldn’t have singled her out to be the one “shh"-ing at the introduction of every show…But her secret could be related to Ezra, not just her.

-Ezra’s past is really shady. So far we have found out that’s been engaged and had a baby out of wedlock. Oh, and we also found out that he comes from a super rich family and his last name is Fitzgerald, not Fitz. Come on, but those are some pretty HUGE things to keep hidden from your girlfriend and your place of work. What else could Ezra possibly be hiding from his past? Probably a lot. Maybe even a secret past with Allison, Byron or some of the other main players in the DeLaurentis murder/-A plot.

Okay, about Ezra and Allison having a secret past: I don’t think that they had anything romantic going on, but I do think that they knew each other way back when Ezra attended Hollis. Maybe Ezra even knew Byron or knew something about Allison/Byron’s weird affair? They were often around the same places at the same time, so I would not be surprised if there is some sort of connection there. Maybe that would explain Ezra’s motive more, as it’s really confusing why he would go so far in torturing Spencer, Hanna and Emily. He doesn’t seem to have any real reason in doing so. Perhaps his reasoning is something buried in his shady past, involving Allison, that we have yet to discover. I actually really think so: why else would he be at her funeral if he ‘supposedly’ didn’t know her or her family?

- Ezria’s unscathed relationship also raises red flags that they are involved in the A-TEAM. Exhibit A: the doll thing. All the girls receive dolls telling them to things that will create trouble in their lives, but Aria’s simply tells her to “make Jackie [Ezra’s ex-fiancee] go away. I mean think about it, Hanna’s doll tells her to basically break up her fathers wedding, and Aria’s is just telling her to get rid of her current boyfriends ex. Put it in perspective, shall we? This has EZRIA written ALL over it.

OH! And Noel Kahn with the test scores. Pretty much directly after he tells Aria/Fitz that he’s onto them, test answers are found in his locker and he’s suddenly suspended from the school. Being that he works at the school, Ezra is probably the most likely to have access to student’s locker combinations. That being said, he could have easily left any A note’s recieved from the girls in their lockers (emily, hanna, aria [the poem by ezra fitz]), as well a Noel’s test answers which I previously mentioned.

*NOEL/EZRA interaction: When Noel crosses out the C on his paper, and changes it to a red “A", Ezra looks extremely guilty. Maybe he is freaking out because he knows that Noel may know something, and later recruits him as a sort of pawn to help him with his debauchery?

- This may be a little far fetched, but in 1x02, Spencer says that they need to look at this whole A thing with a “pair of fresh eyes." The song that plays later on in the episode during Aria/Ezra’s rain/kissing is called “Fresh Pair of Eyes" by Brooke Waggoner. Okay, that could ACTUALLY be a coincidence for once- a song on the show as a clue? But, I decided to google the lyrics, and one line in the song states "in a black hood of disguise." Doesn’t sound entirely like a coincidence to me. Producers could have slipped that in there as a REALLY REALLY subtle hint at the start of the show. Who knows? Still really weird and something I thought I should include.

-Ezra taught all four girls at Rosewood, minus Allison who was already missing when he started his job. But, he is someone with a connection to ALL FOUR liars that isn’t really that obvious (and the producers said the newest A TEAM reveal would definitely NOT be obvious and “shock the whole world)- even though many fans are catching on the ezra/aria involvement, it would nonetheless still be a shock). He is also dating Aria, who is the confidant of Emily, Hanna and Spencer, so he could learn all of their secrets through her. If you think about it, when Spencer/Hanna/Emily are going on “A" missions to search for answers, Aria is normally not present and is holed up in apartment 3B (Ezra’s house, and the new title for the second half of SEASON 3..ANOTHER HINT) with Ezra possibly telling him all and plotting their next move.

-A’s texts start back again when Aria arrives back from Iceland (okay- we know that A also harassed Alli PRIOR to Aria leaving for Iceland, but we also know that there are multiple A’s…) and when Ezra starts his job at Rosewood High. Also when Ezra goes on a “business trip" to New York, the girls stop receiving A’s texts. We also see A at the end of one episode, (not sure which, but pretty sure the one where Ezra is flying to New York) drinking a vodka soda with lime. We see later when Aria is going through Ezra’s fridge that he loves limes, telling her jokingly to “leave his limes alone." Also a hint that A is over 21 because there have been multiple times at the wrap of the episode where A is seen drinking/pouring his/herself a drink.

EYES:

- The “Dr. Lars Thorwald, O.D. Someones Watching You So Look Your Best" billboard that creeps out the girls is yet another allusion to the Great Gatsby. The same exact sign was described in the book except with a different doctor’s name..Some sort of hint that Ezra is the “all knowing" eye? We all know that his real last name is Fitzgerald, that he has blue eyes (much like the sign) and that he loves word play/book symbolism (he’s an English teacher, after all).

-A is often complimented on his/her eyes. Aria/Ezra arguably have the prettiest eyes on the show, at least Aria definitely does.

***This is JUST me guessing, but maybe Aria is Ezra’s eyes? She knows about all the leads going into the A case and that way they work together to not got found out and continue with their plans?

-Aria texts Ezra something along the lines of (and accidentally sends it to Ella, but besides the point..I think) “i can’t wait to stare into your eyes later." Yet another Ezria eye clue.

***** I haven’t rewatched every episode of the show or anything, but I’m sure if you looked hard enough you could find way more clues/hints that pertain to Ezria and the eye theory that could potentially connect them to the A-team.

- The eyes on the cover of The Ghost Train Halloween invitation from “The Dark Ride", the series latest episode. Ezra somehow shows up on the moving train and seemed especially shady in that episode, so perhaps he has something to do with him knowing everything/seeing everything/his access to everything?

MORE GATSBY PARALLELS: Female protoganist in Gatbsy’s name was Daisy, and we see the show drawing paralells to Aria/Daisy (she was Daisy for Halloween as well)- and daisies were left on Ms. Potter’s gravesite by A.

- In the end of Gatsby, Daisy is the once lover of a extremely wealthy guy (FITZ FITZ FITZ!!!!!) with a shady past. Daisy committed murder in the book and Gatsby tries to cover for her. I think that maybe in a psychotic break/crazy moment after finding out about Alli and her father’s relationship, Aria snapped and killed Ali, and Ezra starts this whole A-Thing, alongside Aria, to make others look guilty and make Aria look like a target, when in fact she was the murderer all along. For example, last episode which has steered a lot of viewers away from the Aria is A theory, should watch again. Maybe Ezra was the one that drugged her (after all, the hands that contained were DEFINITELY man’s hands) to make her look more like a target just to assure everyone that Aria definitely has nothing to do with anything?

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Мене теоријата за Езра ми е најглупа...тој ми е најпрост лик, ништо wow нема околу него.А и која е причината за тој да биде А, мислам никаква логика нема според мене...што знам.А и на крај краеви мислам дека сепак А е женско, мене сите траги на тоа ме наведуваат.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Се повозбудливи и помистериозни се епизодиве. Овој пат А е подрска и побрутална. :sweat: Како ги мести :x значи немам зборови. За секого до детаљ има испланирано. Прво со родителите на Емили, па во исто време А е заслужна за повредата на Ем и ја расипа пливачката кариера. После со мајка и на Ариа, среќа едвај жива глава извлече жената. И сега со Хана?! Последново само болен психопат може да го измисли и изведе. А верувам дека мајка и на Хана не е виновна туку дека е наместена. Од сите незнам заш оваа Спенсер не ја можам, знам на повеќето ви е омилена. А за Ариа прееска дури и жал ми падна. Ептен кретен испадна тој другарот на брат и. Кретенче неизеано. И на крај сигурна сум дека Марк му ја искрши колата, бидејки кога зборуваше со Ариа рече нешто у стил јас на мој начин ке ти надоместам за тоа што ти го направи Конор.
    Интересна ќе биде следната епизодната епизода, со ова темпо "А" полека ама сигурно сите во затвор ќе ги смести, после Мајка и на Хана печена е Емили...

8. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Ако у едно сум сигурна у врска со серијата и мистеријата е дека - Езра не е А! :D
    Искрено видовме дека А почна на Алисон прво да и се заканува, значи тој што стое позади А, мора да има нешто против Алисон и девојките, значи нешто што сите тие заедно го направиле, а единствено нешто е тоа што и го земаа видот на Џена нели, така да најлогички би било Џена да е А, ама пошто ова е нешто неверојатно заплеткана мистериозна серија, ништо не е сигурно ни чудно.

За мајка и на Хана мислам дека не го убила Вилден, само дека и е наместено. Многу чуден и смешен ми беше разговорт со Хана и татко и, кога овој и рече требало да му се обрате него за помош, и оваа кога му рече мислам дека не би ме сакал таму, тој си заќуте и си се напи виски, јеботе, кај нас ќе пустеш ќе лажиш, не ќерко не, а овие тука ладни, флегми брате, се само родители не се, и мајка и па грејната, те сакам Хана, еј да?! Да беше мајка на место немаше да дозволе Хана да го претрпе целото ова.

А ова па со новото крипи село и сите луѓе кои беа како духови незнам што им е финтата искрено. Пола и повеќе од работите ми се измешани у глава и се нервирам шо и после цели 4 сезони ништо не се отркива, само ни ги мачкат очите!

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    25.366
    Е мене баш ова ме буни... Што е тоа што четири тинејџери може да го направат за некој да биде толку лут и огорчен за да им се одмаздува, и тоа не на ниво на уцени, туку и убиства, колку луѓе умреа?
    Ми нема смисла ова, сценаристите се или преглупи или ултра паметни па на крај ќе се изненадиме и се ќе има логика. Мора да има добар расплет и добра причина за да ги оправдаат сите убиства, а сега и оној језивиот град, каде што изгледа и таму сите ги познаваат девојкиве и се против нив.

Туку, прочитав на интернет дека Рејвензвуд ќе биде серија со натприродни елементи, и дека сите жители таму се духови, и со оглед на тоа што Кејлеб ќе оди таму, а се шпекулира дека во ПЛЛ некој ќе умре, ништо чудно да е он...

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Девојки, а таа Ravenswood му доаѓа како паралела на PLL? Дајте линкче или како да барам да ја симнам?

11. Pincher

Pincher Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Не е возможно Езра да е А, бидејќи ако се сеќавате во претходната епизода Арија беше уценувана да го остави, он со кој памет тоа би го направил :D

12. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Во октомври и е премиерата , а нема ни некој трејлер добар да се види што е и како е

13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Ја изгледав и шестата епизода.
    Мене страв ме фати од тој градот искрена да бидам :D Сите луѓе ко духој, дефинитивно стариот и е маж на таја старата, се праеше дека ништо не знај, ама сигурно сум дека има нешто поврзано и со неа.
    Езра мене ми е искрено баш океј :D А другар му на Мајк искрено мене ми идеше да го претепам, а не на Арија :D . Очигледно беше дека смената е дискетата на Емили шо ја однесе во станицата, и таа со
    Red Coat беше со маската на Емили шо му ја напрај онај во дуќанот.
    Спенсер ми е омилена, ама на пати многу ме нервира се понаша ептен заштитнички.
    Хана е глупа, да и го јаде стапо, и та и мајка и, Кејлеб па срцка ми е сака само да поможи ама како шо ми изгледа и тој салам ќе налепи.
    Одвај ја чекам седмата, жива ќе се изедам дури не дознам кој е -А. :D

14. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Ептен беше добра новата епизода.Уствари мене четвртата сезона ми изгледа како најдобра од сите.Не се врти се околу еден лик, сега сите се опфатени.
    Колку беше језлив градот Равенсвуд, се наежив.Па и птицата кога падна на колата .. Тој градинарот и оваа старата сигурно се поврзани, нешто кријат.
    Ме интересира што е работата со Џена и Шона бидејки цело време некаде се појавуваат, матат нешто.
    И да Хана во последно време ептен ме нервира.Колку глупави грешки прави и после се кае.Во право беше кога рече дека таа е виновна за се.
    По промото изгледа дека седмата уште подобра ќе биде.Едвај чекам.

15. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Четвртава сезона е каде каде поинтересна од останативе,али и др на почетокот беа добри па после ги отупеја..
    Во епизодава само делот со Рејвенсвуд ми беше интересен и језив посебно тоа гавранот кога им падна :tmi: .. Таа старата сигурно ја познавала Али и мнооогу ми е страшна некако..
    Жал ми падна за Ариа, Мајк убаво му направи на Конор :) Спенсер веќе го претера,аман више ,мнг го брани Тоби..И за Хана ми падна жал ама сепак она сама си го бараше..не ја натера -А да го закопува пиштолот! Емили ја сметав како една од попаметните,она така си го остави цдто и си замина :o

Инаку има логика Кејлеб да умре,зашто читав дека ќе го снема од ПЛЛ,и демек на Ашли(Хана) мнг ќе и фалел :)

16. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    ^ Може ќе си замине од PLL ама нема да умре, зашто во новата серија пак го глуми Кејлеб кој ке се пресели од Роузвуд во Рејвенсвуд
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ravenswood_(TV_series)

Што ќе биде со новава серија незнам. Изгледа ќе треба да ги пратиме и двете за да бидеме во тек.
    Во новата ќе се појавува Спенсер, Тоби, оваа старкава Карла Гранвалд

17. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Некако многу ги развлечуваат работите.Само измислуваат нови работи а старите ги забораваат,ги замастија работите толку што се запрашувам како се ќе сколпат за крајот.
    Од последната епзода најинтересно ми беше само тоа во Рејвенесвуд,некако крипи ми беше,сите луѓе како духови а може и се што ги знам ,се можат да измислат.Туку може Кејлеб да го умрат и он како дух да се појави таму.Знам веке од толку теории читање и јас не знам што како е.Очекувам веќе да откријат колку тимови А има и дали се лоши или добри и кои се вистинските членови.И што толку се направиле тие петнаесет годишни девојки за некој толку многу да им се одмаздува и се да знае за нив мислеш сопствен живот нема.Малку не штима тоа.

18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    5та сезона е сигурна уште пред да се емитува 4та се знаеше дека ќе има и 5та, а за 6та се шпекулира.
    И мене ми се допадна епизодава, да оваа сезона ми се допаѓа повеќе од претходната, ама премногу заплекаа, премногу.
    Нит се знае кој јаде, кој пие ништо. Од толку нови настани и факти, тотално ги заборавивме старите случки што се случија и се тоа што открија до сега, сега тотално во друг правец не водат, немаат континуитет.
    Туку кој беше Најџел што го спомува Тоби во промото?

Не знам што да мислам веќе и со -А и со ред коут и со се, стварно не знам.
    Шана и премногу ја прават сомнителна и не знам баш дали така наивно сакаат да ни отријат се. Мислам дека тука стои нешто друго, но Шана ни Џена, некој друг.
    Бабичката беше и превише крипи, целите тие сцени во Рејвенсвуд, самит погреб, чавката, буквално се.
    Ако Кејлеб си оди, а ќе си оди нема да биде ПЛЛ тоа тоа, па посебно серијава нова што ќе биде со нешто супернечурал мене ич не ми се свија тоа...

19. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    3...2...1 Споилери. Осуди се да отвориш 8) Наредено од најинтересно:

Clue! -A put BEES in Ella's car. Alison was queen BEE.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1044974_582930378396437_1033559749_n.jpg
    I think Carla Grunwald (I think that's her name) is Ashley Marin's mother. They look a lot alike. The lips, the hair, the shape if the eyes...

Jenna is found face down in a lake at Emily's birthday party in 4x09

Emily relocates to a surprising location in 4x09.

There is a chance of an Ezria sex scene in 4x14!

The girls come very close to cornering Red Coat in 4x11!

We will know who killed Wilden before the summer finale!

Aria, Emily & Spencer break into Wilden's apartment in 4x07

There will be snow in Season 5

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99