Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Јас мислам или Езра или Алисон или Врен.Многу ќе се разочарам ако биде Ариа или ако има близначка нема да биде така интересно. :)

2. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    25.377
    А јас би се разочарала ако е Врен. Не дека ми е симпатија :wasntme: , туку ... го нема воопшто во 4та сезона, а и општо во другите ретко го има, и сега треба да ме изненади и да ми е интересно ако он бидне -А? Кој би му бил мотивот?
    Не е присутен околу нив, нема зошто он да биде одговорен...
    :worried:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.980
    Јас мислам дека Езра ќе има нешто умешано прсти окулу целава приказна со А.
    А баш ми се хит со Ариа, наубав пар.
    И се сомневам и на Алисон, али не верувам да таа им прави толку лоши работи :?: или..

4. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Оффф па Алисон неможе да биде А зашто нели и она добиваше такви пораки :wasntme:

5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Еден поглед да направиме на сите мажи во серијава, онака за загревање :hai: ^_^
    Caleb

Ezra

Byron

Toby

Lucas

Noel

Wren

Alex

Mike

Ian

Holden

Jake

Wesley

Peter

Tom

Sean

Wilden

Wayne

Ben

Nate

Jason

Duncan

Garrett

6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    25.377
    ^ Уште само пастор Тед фали. :lol:

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    И дечкото на Ела :)

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Еј да, ги изумив тие. А и овој неможам да го најдам, брат му на Ноел, нели се појави во една епизода. :D

Едит:
    Го најдов :inlove:

9. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    И мене ми оди накај Езриа, не знам зашто така :)

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    За мене 6,7,8,12 и 21 порфавор :D

Со хајлајт на 7 и мене Врен ми е највечи симпатија тука.
    За разлика од Менди јас признавам :wasntme: дека не сакам да е Врен пошто не сакам таков убавец да е лош :P Башка и ми нема причина зашто он, нема некоја поврзаност длабока со жениве освен Спенс, ама не би ја угушил за малку, не е до толку псајхо. МОже да е соучесник.

Инаку го забораивте тој нердотот другарче на Спенсер, грр морници ма лазат уште од него, што и беше во тоа Матлитс другарче
    Новиот полисмен исто,

Муживе кој од кој, ко локумче ми се :mm:

На mrs.fabregas и MandyLane им се допаѓа ова.
  11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Jас некако потајно сум убедена дека ќе ја измајсторат приказнава со онаа благо-лудата близначка и можеби ќе вметнат некои мотиви од латиноамериканските серии - ќе се преправа дека е Алисон (воскресение из мертвих) итакамунатаму, додека на мајката од Алисон не ѝ светне дека уствари родила две девојчиња и дека едното било мистериозно киднапирано ...
    Онака си тресам, мислам, повеќе од очигледно е, ама некако сум уверена дека би ја вметнале близначкава некаде. :)
    А нели настаните ќе се одвивале според книгите? Ги читала некоја, па да ни каже што и како велат таму? :wasntme:

12. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.213
    Мишела е во право 99,9% ќе има близначка(некаде читав близнак xD) не шала на страна Мерлин(режисерката) има договор со Сара(писателката) што значи мора да се држат до приказната од книгите. И имаат потпишано договор во случај пистелката да не ги издаде сите книги(не е во можност, ненадајна болест/смрт) режисерката ќе добие оштета, а истото се случува и доколку режисерката го наруши договорот односно не се води до приказната, таа има дозвола да менува работи кои не се дел од главниот настан, меѓутоа главната тема мора да остане непроменета. Така да сигурно Мерлин не е будала да плаќа за да промени и според мене "Big A" или "Red Coat" ќе биде Алисон односно Кортни (една од овие две ќе биде сигг)
    А сега еве што тетка Вики кажува за последниот дел од книгите.
    Note: This book is titled Ali's Pretty Little Lies but it's about Courtney (Alison's twin sister) - who pretended to be Alison, because she didn't want to go to a psych ward. This book reveals a lot of secrets. It is the last super special.

Омилените

Уште одма да се извинам бидејќи ќе ми бидат пост врз пост ама неможам тука во друг пост ќе ги ставам машките улоги кои што ви недостасуваат :) кога нема за што др барем да ни биде интересна серијава ради машките :)

На Tej4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    25.377
    ^ Точно дека имаат договор, ама мислам дека режисерот има право да смени доста работи, како и главниот настан. Ако нема право, тогаш веќе сите знаеме дека е близначка, нели? Тогаш која е поентата и на самите сценаристи што го држат тоа во тајност, кога веќе ете, ако се раководиме по книгите го знаеме крајот.

И во друго серии е така. На пример и True Blood е правена по книги, со договор со писателката, ама станува збор само за авторски права, односно купено е правото да се снима серија и да се употребат ликовите и ДО НЕКАДЕ и приказната, ама режисерот има целосна слобода врз настаните.

На CoverGirl10 и Hipster им се допаѓа ова.
  14. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.213
    ќе ги ставам во spoiler заради прегледност на темава

[​IMG] -Nigel

[​IMG] -Peter Hastings

[​IMG] -Zack

[​IMG] - Beckett (помошникот на Вероника)

[​IMG] -Eddie

[​IMG] -Hardy (другарот на езра се појави во една епизода,иначе дечкото на Спенсер во приватен живот)

[​IMG] -Jamie(Татко му на Кејлб)

[​IMG] - Logan Reed (на овој не се сеќавам ако знае некој нека ми каже кој е xD )

[​IMG] -Malcolm

[​IMG] -Wesley Fitz

[​IMG] -Hector(еве го тој мрднатиот со маските)

[​IMG] -Незз како се вика иначе овој е таткото на пејџ :)

[​IMG] -Овој се појави во една епизода нешо со Џена беше мислам не се сеќавам

[​IMG] Ted

Има уште ама сега на овие ми текна

ЕДИТ: MandyLane незз јас кажав така како што знам и како што имам читано, а и некако без врска ќе биде на самата серија си пишува дека се води по книгите и да не биде така.. Искрено гледам сите други неќам ама јас баш дакам да испадне таа верзија со близначката.. Мн ќе бидам разочарана ако испадне Арија,Врен,Езра или некој друг.... Затоа што за ариа ми е многу безсмислено, а за овие двајца воопшто не беа од почеток на серијата тука и на моменти ги снемува онака на подолго. Да бидат "A" ок али да бидат red coat некако не ми е... И за Сиси ќе биде за нигде ако испадне дека она е red coat зашо до пола серија не ни знаевме дека постои :/

15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Kreјзи мене некои од работите што ги напиша ми немаат смисла.
    Правна смисла.
    Како прво не знам дали може да постои некаде на светов договор со кој те обрзува да направиш нешто па и ако умреш што е непредвидила ствар, да плаќаш оштета.
    Како прво кој ќе ја плаќа оштетата ако личноста што треба да ја плати е мртва.
    И второ договор се раскинува со двострана воља и со смрт на едната од странките.
    Не викам дека лажеш, ама да не не си прочитала убаво или па не објасниле убаво зашто овие договори се доста комплицирани и вредат милиони долари и некако ми е неверно дека така лесно ќе осамне на интернет што била нивната содржина.
    Ај што по секоја логика и јас мислам дека ако веќе одат по книгите обрзуваќи се со тој договор, дека ќе не држат во толкава неизвесност. И мене приказната со близначката ми е досадна и клише, мислам дека треба до сега да биле поиновативни и да смислиле нешто БУМ!
    Но не се знае може да не по*бат онака и да испадне близначката е џабе се радувавте толку време.
    Мислам дека режисерката си има своја слобода зашто книга и филмот се две различни дела и не се поврзани едно со друго, зашто правниот сопственик на филмот не е авторот на книгата туку продуцентите на филмот.

16. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.213
    Pretty Little Liars is an American teen drama mystery-thriller television series based on the popular series of novels written by Sara Shepard.

Али како и да е нема врска јас кажав тоа што имам прочитано... Да не навлегуваме во темава како и да е за некој месец(година) ќе видиме што ќе биде како.

Иначе јас го држам тој став дека ќе биде како во книгите највише поради пожарот.... Во книгите исто имаше пожар кога се виде алисон, и тука девојките кога беше пожарот ја видоа, да можеби беше маска но сепак беше тоа сценарио...

ЕДИТ:
    http://www.youtube.com/watch?v=585oWFutUhQ

Ова за Спенс дека е на крај не верувам... Ама џена?? Пак носи наочари? кој знае што изведува сега

ЕДИT2:
    20 прашања за Ноел,Езра,Тоби и Лукас

17. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Не е можно Алисон да е жива. Зарем нејзините родители двапати ја закопуваа и никогаш не и го виделе лицето? Девојките ставаа лични работи во ковчегот, па моментот кога и беше изваден трупот, па го најдоа, па ја копаа пак. И никој никогаш не и го видел лицето, па нели треба да се идентификува????
    За близначкава има логика и сакам да се појави.

Мое мислење е дека Кортни е ментално болна и секогаш љубоморна на сестра и. Она ја убива Алисон и сега се претвара во Али за некое болно задоволсто.

18. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.213
    Ако размислиме подобро искрено се е можно!
    Можеби таа што умрела била Кортни а не Али... Незз ај да не почнам јас да си фантазирам ама можеби Али ја убила Кортни и сега се крие ама нема логика да ги измачува девојките. Сепак мислам дека во серијава се е можно :)

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Утре ќе дознаеме чие е телово, ама мене ми мириса дека ќе нѐ тролнат ептен и ќе ја остават сценава за пред крај, па после ова -А ќе изведува некои чудни акции како вообичаено, пред секој крај во секоја епизода. :D
    Ко да ми се причинува дека жртвата има троа долга коса, ако не се лажам, тоа на грбот е коса или?
    Можеби станува збор за Мона ? :?:
    Или ќе го умрат Кејлеб, па ќе си ги спакува куферите во Рејвенсвуд како Кејлеб д френдли гоуст. :D

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    И давеникот од сликата е .......
    Џена!

и у п.м. ја докомплицираа со епизодава!