Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мали прекрасни лажливки (Pretty Little Liars)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од American.Woman, 7 април 2011.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Леле Мими, за ова со Хана :rofl: веднаш ми текна на сцената кога го пикна тој тефтерот во ташна што мене ми личеше на дневник и пази ситуација - нека биде тоа „дневникот на една плавушА“ со сите нејзини црни хроники и крај. :D
    Нема шанси, многу е гревче Хана, ептен е наивно девојчево, многу ми е срце. :D

Можеби Ариа е во „опасност“ затоа што Али ќе работи против неа или ... :?:
    Мене најлогично ми е таа да е дел од А-тимот, иако не би била воопшто изненадена ако станува збор за Спенсер.
    Емили некако тотално ја исфрливме од осомничените. :D

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Емили и Хана се најгревчиња и смотанки :D
    Мада Алисон многу ја задеваше Хана и ја исмејуваше оти била дебела , некоја теорија прасето strike back :D Може затоа ќе се разделат со Калеб :?:
    Тешко дека ова е остварливо ама во секој случај би било непредвидливо .
    Јас се мислам дека Ариа ќе излезе А оти некако ич не ја сакам :D
    Спенсер најпаметна е ама Ариа најмрачна е ...
    Ако се водиме по тоа што го кажа бабата сигурно едната од девојките е дел од А тимот ...Само којааааааа :rofl:
    Ах ќе си пукнеме до октомври :worried:
    А и што договараа Мона и Џена , они да не и помагаат на Алисон ?

3. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    јас сега почнав на спенсер да не сомневам некако секогаш знае се и најпаметна испаѓа,а и имав заборавено дека им е полу сестра на алисон и на џејсон.. и ариа ми е осомничена :!: мислам дека емили не би правела такво нешто а пак хана е малце смотана.. :lol: никогаш нема да заборавам во 2 или 3 сезона беше кога истражуваа нешто за џена и беа кај неа пред куќа или така нешто и некој (мислам спенсер) рече да бидат потивки и хана:џена е слепа не може да не слушне :D

4. 1DeeDee1

1DeeDee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    57
    Вака ќе почнам од таму кај што сум 99% сигурна дека е така
    1. Окото мислам дека Алисон и формата и бојата личат на нејзиното и + актерката што ја глуми Али - Sasha Pieterse на инстаграм ја постави сликата од окото и пиша - Recognize this?

Значи SHE IS ALIVE + и многу работи посочуваат на тоа дека е жива и во многу сцени го докажа тоа и + муабетот со Mrs. Grunwald по потврди истото, а еве и некој твитови..

2. Во последната книга на PLL што излезе летово е истата прича како овој дел од серијата само таму Ноел и е дечко на Ариа и сите девојки ќе мислат дека е он само Ариа не..еве ви кратка содржина од книгата..

Weeks before the annual, Rosewood Day Prom, the four girls are put under much stress. They break down and try being one step ahead of "A", and marking off who their suspects could be. In this novel it is revealed there are two people working as A. Spencer, Hanna, and Emily agree that the main suspect is Noel Kahn, Aria's boyfriend. Aria doesn't want to believe it but the facts tell her otherwise. He was on the trip to Jamaica, he went to Iceland. He was good friends with Ali (he loved her), and he visited her in the Preserve when she was there. He knew about the twins. He knew enough to make him look like A. Emily tries getting information of out of Ali's old friends, Iris, (who we met in ''Heartless). Iris tells Emily little tid bits of Ali, and at Prom Iris recognizes Noel and for sure he was Ali's secret boyfriend who visited her. Spencer finds an internet blogger, who blogs about Alison DiLaurentis theories. She meets him and actually ends up liking him, finding his name is Chase. He helps Spencer get information on Alison. Hanna, in an attempt to get information on a burned victim from the last book, Graham, starts volunteering at the Burn Clinic. There, Graham is still in acoma and right when he's about to wake up, he dies -all the information is kept hidden for good. Aria, worried and paranoid about what happened last summer, is trying to handle things with Noel being A, even though she doesn't want to believe it. At Prom, Noel admits to loving Ali, and Aria, furious, freaks out and asks Noel if Ali is still alive. He says He doesn't know, has he had contact with Ali since the Poconos explosion? Aria, in an attempt to run away, Noel gets her and pins her to the ground. Spencer, Hanna, and Emily arrive and Noel flees. The morning later, Hanna gets a text from A saying to go to the shed in the Rosewood Day back. She and the three other girls go, and just in case bring Cops and police and inside is a supposedly unconscious Noel tied up to a chair. It is not revealed if Noel is dead or alive. The girls get a text saying how they didn't find out anything, Noel wasn't A, and now they are back where they started. And of course, it was signed by A.

+ Од серијава има уште мнооогу сигурно ќе има и 5та сезона, а може и више така да прерано е да откријат кој е Big A.. Може Езра е вмешан и има некаква врска со ова да ама да е Big A не верувам, цело време покажуваат некој аутсајдери дека се А, а не викам дека Езра нема логика да биде А..
    1. Беше на погребот, а не ја ни знаеше Али...
    2. Може он е beach hottie, older man... и ред други причини што веќе се наведени на форумов.

3. За ова баш и не сум сигурна но кога Алисон им се појави во живо на Хана, Емили и Спенсер беше јасно дека беше на јаве и дека тоа сигурно беше она, но флешбекот кога и се појавува на Ариа кога е болна е јасно дека е сон. Може Али не сака да се појави пред неа зашто Ариа ќе му пренесе на Езра. А за случкиве кога девојкиве се во голема неволја е дело на Big A за намерно да ја залаже Алисон за да дојде и да им помогне..

Прикачени фајлови:

5. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.811
    Допаѓања:
    25.416
    Интервју со Марлин Кинг, одвоив неколку прашања околу некои работи кои не ни беа јасни на сите.

In terms of the hierarchy, we have Uber “A” and then all the other –
    Mona was Original “A,” and that is true. Mona was Original “A,” and she explained in whatever episode — I think it was the last finale — that she was Original “A” and when she was at Radley, Uber “A” so to speak offered her a deal — “I’ll help you get in and out of Radley if you let me play your game with you” — and then Uber “A” took the game away from her.

Јас ова го сфатив како на почеток со пораките и сето тоа била Мона, ама откако ја затворија во Радли друг ( Езра ) ја презел улогата, или сум грешка?

But Ali’s experience with “A” predated her summer in Cape May, so at that time, would “A” have been Mona?
    Yes.

Uber “A” paying people added a new layer to this in terms of an incentive for people to join or help the “A” team.
    We know he’s a Fitzgerald; his family has a lot of dough. People always say ,”How can ‘A’ be everywhere?” and we certainly showed how last night.

That’s the other question out there: Does he really loves Aria? Did he know she was a friend of Ali? Because in the pilot, he asks her about Ali.
    He’s at Ali’s funeral, which is interesting because supposedly he didn’t know Ali, but at the funeral he says to Aria, “Was she a friend of yours?” and Aria says, “my best friend.”

Mrs. Grunwald mentioned a betrayer among the girls, and fans are going crazy with Aria theories. What do you say to them?
    Everybody is a suspect in Rosewood. We say that a lot, but it’s true. Everybody’s a suspect in Rosewood. And we always say things aren’t as they appear to be. We have fun with that theme a lot.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tej4e

Tej4e Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37

Ако Езра е -А, каква логика, жити се е тоа “torturing“ некој да е бремен од тебе (извинете за ова). Секако е замешан, заедно со монА, џенА, шанА, мелисА, можеби и ариА, секако. Да сум била на негово место ќе се потпишував со -Е. :lol:

ова мора да го кажам:

- мимиката можеби личи на Али, ама е иста како Езра.
    - го видовме А во РедКоут, а како го замислувате Езра во црвено, а ? :D
    - Алисон е жива, што е (скоро)факт.
    - ако Али и Сиси се обидуваат да ги заштитат девојките, што беше она “She-Devils“ ?
    - па можеби Езра и не е -А, само онака ги следи девојките за да ја најде Алисон, носеше црн дуксер, ама имаше различна капа. НЕ ЗНАЧИ ДЕКА Е А.
    - Мончето можеби е сеуште во тимот, едно мааало можеби дека таа е #БигЕј.
    - Арија. Арија! Леле, Арија! Сите мислевме на неа кога бабичката од Рејвенсвуд рече дека Али не е на сигурно со девојките. Да, не е. Ама и со СИСИ не е ! (пак таа сиси :roll: ) Како и да е, Арија има потенцијал за А.
    - cе сеќавате дека и Бајрон е “инглиш тичр“ ? Можеби Арија не ја фатила лудоста од чичко и, можеби тој е лудиот. (just saying..)
    - ако Али е жива(а жива е), чие тело беше пронајдено? на близнаката? што ако она со бременоста и Езра всушност не била таа, туку близначка и? Ова од мене е измислено, па најверојатно глупа сум.
    - окото е на Али, дефинитивно, тоа што ѕиркаше.
    - неможам да дочекам да видам шо е она Хана што го зеде !! (from А's lair) Си ја бива за кражби :lol:
    - и уште многу вакви теории ми извираат по цел ден (опседнатост, бе луѓе) ама моментално не ми текнуваат.

After PLL's summer finale (во spoiler, за прегледност)

7. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    Абеее ако беше Езра стварно A , серијава ќе треба да заврши, немаше да снимаат 5та сезона. Класично е вака да заврши некоја епизода по која следи пауза од неколку месеци. Си дизаат рејтинзи, да бидат коментирани по социјалниве мрежи, бла бла |( .
    И ако Алисон е стварно жива ( и под претпоставка дека таа е другата со црвен капут) , кога тргна Спенсер да ја следи до станот, каде исчезна ? Зашто не го пребара цел стан за да ја најде ? Или онака лагано си се врати кај девојките да ги извести дека открила " каде лежи зајакот " .
    Осеќам ќе вметнат сега некои суперначурал теории и објаснувања, особено за она што се дешава во Ravenswood. Демек проколнат град ова она.
    Пример, која им беше потребата да одржуваат манифестации ( да не речам циркус ) на гробишта ? :^)
    Иначе го запазивте фацулето на магионичарот кога девојките се појавија на местото ? Имаше некоја носталгија, жал, тага во очите , како да беше некој нивен близок кој знае дека им се случува нешто лошо, а не може да им помогне .
    Една од можни опции е дека во Ravenswood сите се мртви и не можат да пројдат "на оној свет “ , нешто како паралелен универзум ( а магионичарот може е и Спенсер, да не речам нејзин дух , нели таа се разбираше од магија :D ) Па може таму се "шетка" и ( духот ) на Алисон. Па и приказната што им ја раскажа Mrs. Grunwald ( која бтњ ме потсеќа на мајката на Алисон , не знам зашто ) , и одговорите што ( не ) им ги даде ме насочуваат да мислам во тој правец. Пример кога Емили ја праша : Велите дека Али е сеуште жива? , таа им одговори : "Haven’t you all felt it? She was never really gone." ( да осетат што ? нејзиниот дух, душа , биоенергија , што и да е ? )

Иначе не знам дали го погледнавте промото за новава серија што треба да почне од 22 октомври - Ravenswood ( во склоп на 13та епизода од плл ). Во истата нели Tyler ( Кејлб ) ќе игра една од главните улоги ( веќе тргна натаму нели  ) На промово се гледа спомен плоча со негова слика [​IMG]
    А во врска со заминувањето на Tyler од плл, продуцентот Оливер изјавил

Што ќе остане да истражува во врска со него ? Дали е жив ? :^)

8. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    можеби и магионичарка беше :lol:
    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd....0x720/1176342_397022970419820_909940922_n.jpg
    а кога се загледав подобро стварно заличува на Алисон :^)

9. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    [​IMG] :lol:

На Nati.P, prettyliar и sanja.burgundy им се допаѓа ова.
  10. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Јас уште си стојам на мојата теорија дека ни една од девојките не е вмешана.. Не мора да значи дека ако Ариа ви е антипатична,одма му помага на Езра и ја направивте -А :^) А повеќето од теориите немаат ни логика!

На Hipster, JoxyTheFreak, solnishko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    ^ Па во серијава речиси ништо нема логика, ама тоа е, се навикнавме. :D

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Мене страв ме фати од овај магионичаров, само од погледите :tmi:
    А инаку не ме чуди да е Али, исти ми се на сликата, ми личат ептен во устата. :)

13. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Па се зезаме за теориите де де не се лути :D
    Мора една да излезе , така рече бабата :rofl:

14. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Ох, јас последните две епизоди ги немав гледано, па еве што мислам.

Џејсон се ми стои дека е некако вмешан во сите овие сплетки.

Ариа колку и да ми е антипатична, не ја сакам скоро ич, али мислам дека намерно не наведуваат дека она е А. Сите теории за неа се многу логични, тоа да, али што знам, не ми се верува да е она.

Алисон е дефинитивно жива, нејзино беше синото око, таа е Ред Коут. Али вистинската Ред Коут, таа што им помага, што ги извлече од пожарот. Овие со маските биле Сиси, и некои останати марионетки што биле потплатени од А.

Не знам што врска има сега пак Мелиса, со Врен, па и со Шана.
    Ако не приметивте, Мона си плетеше кога отиде Шана кај неа, а во претпоследната епизода А имаше игли за плетење. Мона отсекогаш била кучка, мислам дека уште таа врти голем дел од конците против девојкиве, мочла една.

Хана нешто позна од работите на А, дали е нешто нејзино, па не сакаше да го видат другите, врска немам. Али таа и кажа на бабава дека Али треба ним да им верува, а бабава нејзе ја погледна кога рече дека не е многу сигурна во тоа. Ако излезе Хана смотаната А, е тоа веќе ќе бидат големи смешки. :rofl: Али за ова има 0,0001% веројатност.

Кога покажаа прв пат рака како ја вади Алисон од земја, раката дефинитивно не беше на бабава. :D
    Мислам, дефинитивно се познава млада од стара рака, а таа првата беше на млада личност. И овие продуцентиве си режираат како ќе им прдне.

Ах Езра, пореметена тикво. Мислам дека само е некоја марионетка типов, дека не е тој оној вистинскиот/та А, откај тој толку знаење од компјутери и пасворди, не знам. Не е дотолку паметен. :D
    Али како се изнервира кога виде дека биле во неговиот леир, хаха, прајслес. :D

Гаврано градот, ептен крипи место, сигурно има некоја приказна за овие луѓево, сите се чудни, а и сликата се затемнува штом има сцена таму. :tmi:

15. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    Вчера ја изгледав последната епизода и бев :o :o :o
    За Езра знаев дека е вмешан. А Сиси не ја сакав уште од почеток-глупача. И баш ме интересира што имаше во тоа тефтерот што го зема Хана и се двоумам да не е тоа дневникот на Али.

16. Tej4e

Tej4e Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    Јас мислам дека не е таа, затоа што кога девојките ја видеа Ред Коут, која имавме заклучено дека е Али, магионичарот сеуште го изведуваше шоуто, или таа тие што ја видоа беше Сиси...

ако мозокот добива брчки од мислење, најзаслужни се слаткиве лажливки (шала) :lol:

#mind-blown :fubar: :@

17. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Јас сум малку поназад од вас со серијава, денес ја гледав онаа со халовин партито.
    Ама аман веке, кој е крив кој не е, нисто не се разбира.Од една во друга мистерија запагаат и никако нисто да откријат. А и малку ми е претерана сета оваа работа посто овој А сака дури и да ги убие, мислис којзнае какви тајни Чуваат, моЧли едни.

На 15 години сигурно не убиле Човек па толкави и страсни тајни да имаат. Ми се губи логиЧниот конец во серијава, секоја епизода се повеке. :^)

18. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    На FortuneTeller.xD му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 1DeeDee1

1DeeDee1 Истакнат член

Се зачлени на: