За песочни плажи : Голден Беј, Парадајз, Мелиха беј, Прити Беј, Сан Џорџ беј и најдобро е да се сместите блиску плажата во случајов Прити Беј или Џорџ беј а другите да ги посетувате со бус или рент а кар. Препорачлив месец за со дете најубаво Септември, не е претопло.
Јуни или септември, во јули и август е прежешко. Можете и сами да се снајдете, јавниот превоз е добро организиран, има автобуси од аеродром за 2-3 еур до било кој дел. Во градовите нема песочни плажи. На линкот се наведени песочните плажи и како да стигнете до нив. https://holidaysinmalta.net/best-sandy-beaches/
Какво е времето во Малта Се стопли? Шо цена се картите а јавен превоз за 3 или 5 дена какви опции има и од кај се купуваат
Вака е моментално ама може да се смени, за денес рекоа дека може да има изолиран дожд ама не заврна. Ветерот е северозападен односно ладен. За превоз овде имаш и се купува на главната автобуска во Валета https://www.publictransport.com.mt/en/bus-card-and-ticketing А може и на други места. Еден билет сега чини 1,50€ а на лето 2,50€
Ти благодарам, ќе разгледам за плажите сега подетално. Немаме можност за одмор во Септември така да останува Јуни, некаде средина, ваљда ќе се погоди убаво топло време.
Средина на Јуни веќе влага во потопло време, лани 38 беше и јас се бањав не беше ладна водата. Прошлата недела кој како си трпи ладно луѓево си се бањаа.
Одлично би било да е над 30 степени, во плиткото секако е потопла водата, за дете да се шљапка . Сега уште хотелче да си најдеме
Можеш да ни дадеш пример земја што си посетила со добри плажи освен Грција, ние баш тоа баравме и ни ја препорачаа Малта☺️
Кој ви ја препорачал Малта за добри плажи признавам дека знаат маркетинг да направат али тоа на слика и видеа нема врска со реалноста. Се надевам ќе ми го послушате советот во спротивно, со среќа. Грчка има многу острови кои сигурно не сте ги посетиле.. немам друг предлог затоа што немам посетено други такви летни земји. Според мене Слиема е најдобро само цените се изгор скапи ко да си на Малдиви а не на Малта.
Игнорирај ја членката што пишала за Малта еднаш била и ништо не видела. Сепак е остров има и камени плажи, има најубаво море. Според мене најдобро е да барате хотел или приватен апартман, не би рекла Слиема побарајте во Сан Џулијан, Валета, Флоријана или пак на југ Марсаслок, Марсаскала. Во Марсаскала има плажа Томас Беј со еден бус може да се оди до Валета.Барај на букинг, airbnb. Заборавив да пишам дека и Ермиер Беј е исто така песочна плажа таа е многу на север блиску фери станицата за Гозо. Сум била на сите, Парадајз ми е најубава морето е плаво,а песокот бел уникатна.
Da de bila i nisto ne videla. Ti bitno gi prati u San Julian kaj drogirasite i prostitutkite cel grad so povrakjanici, Sliema e mnogu podobra opcija za semejstvo i generalno za bilo koj. A Marsaslok i Marsaskala bukv na kraj na svetot, prevozot na Malta znae da bide naporen i od Juzna Malta da se vleces do centar e smor tezok. Moreto da ubavo e ali maltezanite nesposobni se edna plaza da uredat.
Се слагам. Џулиан не е место за фамилија, има многу подобри опции од таа. Да не правам па муабет за плажите таму, иако има песочна е една од понечистите на островот. Ако идат луѓето за плажи, тогаш опција сместување кај Марсашлох и Марсаскала исто е многу лош совет пошто ќе се скапат од возење секој ден по минимум 40 минути во правец. Таму во тој дел има една песочна плажа кај Прити беј, ама гледаш у бродското стовариште со контињери и ич не е убава глетка иако вака плажата и водата се ок. @dis connected x не знам со колкаво дете одите, ама ако сте навикнати на класичен одмор во Грција, не знам дали ќе ти се свиѓа целото искуство. Ќе најдеш ок плажи ако си тргнала, ама за да си поминеш убаво на островот и да видиш се ќе треба да го шеташ, а тоа не е секогаш многу изводливо со дете и без флексибилен превоз. Ние функциониравме со Убер од и до аеродром и имавме после изнајмено мотор за низ цел остров да се движиме без замарање. Си поминавме убаво не викам не, ама тоа реално чинеше доста пари и бараше организација. Не би отишла повеќе, видов се што ме интересираше, уште помалку би се вратила со дете. Размисли си убаво дали ќе го добиеш одморот што го сакаш пред да резервирате.
Прити Беј е во Бирзебуџа. Сан Џулијан е голем град не го сочинува само Пачевил и центарот. Превозот е 40 мин да. Сте биле до Попај селото да видите како е? Другите плажи што ги спомнав не знаете каде се, кажавте дека Прити Беј е во Марсаслок. Во Марсаскала има песочна плажа - Томас Беј. Не може Малта да се прошета за 10 дена. Ама вие си знаете, кога лошо ве шетале тоа е. Нека дојдат нека си проценат сами. Не може на сите да ни се допадне. П.С. Малта немала плажи
@buba4e89 а ти дочитуваш или ко по обичај се расправаш неосновано? Реков дека прити беј е во тој дел, не дека е во Марсашлок. И да за 10 минути се стигнува со превоз, близу е. Не е дека има тон песочни плажи во тој дел. Бев и до селото на Попај и до сите плажи погоре што ги наброја, па дури и до Гозо и Блу лагун стигнав да одам и прошетам. Има и места што не излегуваат на море а се убави да се видат. На пример ботаничката градина, Емсида и другите убави градови во внатрешноста каде што генерално живеат локалци. Ако сака плажи нека оди во тој делот на Мелиха беј, според мене најприкладно за со дете и релативно близу до повеќе точки што треба да се видат низ Малта. Никој не рече дека Малта е грозна и нема плажи, ама треба реално да прикажеш како би изгледал одморот за да не стане замор. Јас бев крај на јуни и беше баш саглам топло, па секој ден да се маткаш со автобуси и да чекаш не е воопшто забавно. Плус не мора да имаш некој да те шета за да си поминеш убаво, треба само да знаеш каде одиш и претходно да. истражиш. И повеќето одат на 7-10 дена па треба реална агенда да се претстави што се може да се види за тоа време. Толку од мене на темава, секако сама ќе си одлучи за одморот.
Tocno edino Meliha mi se dopadna za plazi, najcisto mi izgledase. Rabat e interesen grad ja go fativ periodot koga imase nekoj nastan kako festival srednovekoven no nekolku pati godisno se odrzuva mislam. Ali generalno se razocarav, kako turisticka zemja ne nudi dovolno a skapa e, posebno imajte na um deka prevozot e katastrofa creva mi ispadnaa.