Малта

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Elence93, 17 април 2016.

1. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    10.335
    Сега гледам дека тебе сум те тагнала, а требало @cherrycosmos.

Инаку бев и во Рабат на журка начекав да одам на Tale of Us, ама не го спомнав пошто со дете не верувам дека им е опција :D
    Таму редовно доаѓаат светски реномирани диџеи и многу добри забави се прават.

На dis connected x му/ѝ се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Добро секогаш кога ќе ве демантирам по автоматизам се расправам?! Значи не треба никој да ве демантира вас, само вие сте во право.
    Страшна работа..
    И не, не е во тој дел. Отвори на мапа пред да пишеш нешто.

За климата топло е, не знам што си очекувала. Па и на Малдиви да идете ќе е топло. Остров е.

Ама ај навикната сум Македончето да плука по све живо и диво, само Грција да им е арна.

Еве мене Грција ми е одвратна па не плукам. Смири страсти.

3. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    10.335
    Бев и видов, 10 минути со превоз е растојанието. И точно ми е јасно колку е одалечено секое место што е предложено тука и колку некои работи не се така лесно изводливи на тој пекол, а посебно не со дете. А ти слободно "демантирај" и понатаму, што да ти кажам.

Ме мрзи понатаму да се натегам во бескорисна дискусија. Особено не на стандард муабет македонче и слично |( Видело македончето и повеќе од Малта, не им бери гајле.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Епа не е во Марсаслок и Марсаскала, туку во Бирзебуџа и ако малку пратеше што пишувам ќе ја препознаеше Прити од сликата што ти ја пратив.

Ок е, не ти се допаднала остави другите самите да си проценат.
    За никој не берам гајле не се секирај, шетана сум фала богу. И мене не ми се свиѓа на пример Виена како град и австријците па не одам да зборам на секое иако други сметаат дека е најдобро за живеење.
    Јас живеам овде и добро знам како стојат работите, кое е што е и имам право да те демантирам исто како што ти имаш право на истото.

5. cherrycosmos

cherrycosmos Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    12
    Ние одиме 5 парови и не сме баш за ептен мирно повеќе сме за журка, но сакаме да видиме и убави плажи:D

На Boyana9 и TinkaGirl им се допаѓа ова.
  6. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    10.335
    Ама каде јас реков дека Прити беј е таму? Цело време потенцирам само дека се стигнува за 10 минути. Толку.

И во никој случај не реков дека Малта е катастрофа, само како и секоја дестинација има свои специфики и треба да се знаат пред да се тргне. Не е исто да иде младо друштво што е загреано за журки или фамилија со мали деца што ќе се движи низ островот со јавен превоз.
    И мене Венеција ми е на пример убава локација ама ни во лудило не би отишла со дете во количка да се килавам на секое мало мостче што го има каде и да тргнеш да одиш.
    Ме сфаќаш?

Немам против различно мислење, секој си доживува на свој начин. Јас кажувам од перспектива на турист. Ти живееш таму и сигурно не сфати се за 3 дена како се одвива. А за да го прошеташ островот си бара логистика и треба однапред да се знае. Ете толку.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Еве сама си кажуваш, не измислувам ништо јас. Кај Прити Беј има плажа. Што е Прити Беј според тебе,град?
    Не постои ни на мапа. Прити Беј е плажа во Бирзебуџа,а Бирзебуџа е град.
    И не се стигнува за 10мин со бус, најмалку 15 мин.

Марсаслок и Марсаскала се далеку еден од друг 10мин.

Јас убаво велам дека ви треба водич.

8. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    10.335
    Оф леле. Значи во тој дел, убаво си кажува еве и по трет пат. И да 10 минути со кола/мотор од Марсаслок што воопшто не е далеку, 15 нека е со автобус. Пак е во тој дел од Малта. Не е исто да идеш 50 минути до Мелиха или Парадајс или селото на Попај што е на другата страна на островот.
    Не се секирај одлично се снајдовме на островот и без водич и видовме се. Би се снашла и пак да дојдам, ама ете не ме фасцинираше толку да се вратам :D
    Ај сеа стварно толку. Ако до сега не ме сфати ни до задутре нема да ме сфатиш. Ова македонче сепак има и попаметна работа :D

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Оф леле. Не може да биде во тој дел, како да ти објаснам поедноставно да сфатиш. Нема допирна точка со двата града. Очигледно не сакаш да разбереш или не знам.
    Прити беј е плажа, толку.

10. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Ќе одиме во Малта нареден месец на 4 дена, што има да се види? Знам дека се малку, но толку ни дозволуваше времето, па ако ни се свиѓа би се вратиле на подолго :)

Може да се оди на плажа на крај на мај, топло е за бањање? Ќе бидеме сместени во Слиема, океј е областа?

@buba4e89 знам дека живееш таму, но не можам да ти пишам порака, слободно пиши ми некои препораки што е најинтересно да се види тука или во ПП :*

11. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    6.834
    @buba4e89 би сакала да се информирам за Малта а бидејќи знам живееш таму, ако не ти е проблем пиши ми лп :)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    202
    @buba4e89 дали е добро морето за капење.. мислам дали не е преладно во Малта од 8 до 12 октомври сакаме да резервираме?

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.143
    Допаѓања:
    177.827
    343290381_963315231750395_4915942673932830393_n.jpg

На $ophia, Осе и Trexane им се допаѓа ова.
  14. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.153
    Допаѓања:
    6.696
    Здраво.Планираме да одиме во Малта на 4 дена сега во јануари, си две мали деца од кои едното бебе од 8 месеци.Знам дека малку ризично со толку мали деца, ама веќе полудев дома:D Ми треба совет и мислење кое место е најдобро за со мали деца? Сакаме да изнајмиме сместување преку аирбнб, па да знаеме во кое место да бараме.

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.143
    Допаѓања:
    177.827
    кај и да одбереш секаде е прилично скап смештајот
    Малта е мала и кај и да се сместите ке одите со јавен превоз
    А во автобус со сто души налепени ко сардини еден до еден со бебе 8 м но ноууу
    Со мали деца незнам и што би гледале сега на Малта ама ако сте решиле st paul s bay е убаво место имате убав аквариум 25 евра влезница
    Селото на Попај исто само и таму сега е како кај нас 10тина степени и дожд
    Ич не ми е овој приод за шетање на Малата

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.153
    Допаѓања:
    6.696
    Знам, во право си, ама сопругот веќе земал карти, а и веќе сме биле скоро секаде во Европа, па ни остана уште Малта:)Секако би сакала да отидеме до селото на Попај.А што мислиш за Слиема? Дали е добро место, зашто најдовме предобри станови за многу добра цена од околу 60 евра од ден?

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.143
    Допаѓања:
    177.827
    добро е
    а уствар најмалце битно е кај ке си сместен на Малта секако се ке видеш за 4 дена

18. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.153
    Допаѓања:
    6.696
    Супер, фала ти најмногу.Се надевам ќе биде добро искуство, за жена со две бебиња дома, се е добро само да не седи дома :DФала уште еднаш

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MakeDamnSure

MakeDamnSure Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    1.047
    Колку пари ми се потребни за неколку денови таму, со посета на Валета Ст. Паулс, Гозо, селото на Попај и Meleiha.
    Планирам следно патување спрема буџетот

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nairobi88

Nairobi88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    310
    Женски што сте во Малта (или сте биле таму овој период од годината), типс за како да се облечиме за 4 дневно шетање сега во декември гледам температури од 12-20 степени. Исто ме интересира да ми препорачате кај да се шетаме за со 2 мали дечиња, може да ми препорачате и ресторани и игротеки кај што би ручале/вечерале, а воедно и да поминеме еден ден доколку врни, да не седиме во хотел.