Од Фауна, само кај нас (нив) нема папи мини, туку папи миди и макси. Но човекот ни ја препорача и стварно не згрешивме. Отпосле видов дека се води како една од најдобрите. https://www.farmina.com/us/dog-food...hicken-&-pomegranate-puppy-medium-&-maxi.html Ја однесовме на груминг прв пат оваа недела
Од пелени најзадоволна сум со оние од Jumbo поскапи се 399 ден. ама 16 се и 60*60 од Зегин имам купено од две врсти различни ама испаднаа многу се тенки, упиваат да, ама по мочкање пелената како да останува влажна од горе, овие другиве пак упиваат и се подебелки малку.
Имам пробано со неколку видови храна (Ројал Канин обична и онаа само за малтезери, неколку вкусови на Фармина...) пробав со различни садови за храна и вода, пие само флаширана вода, користам различни капки и раствори за чистење и пак и пак и се прават очињата кафени. Дури од Ројалот мини адулт и дел од крзното и се обои. Некој совет?
Досега еднаш беше на груминг, се изначекавме пошетно за термин ама презадоволна сум, е сега не знаев колку брзо ќе му треба пак и тогаш закажав за 3 месеци. Испадна по месец и пол да има потреба од груминг ама веќе закажано и чекаме. Не можев да се воздржам купивме апаратче за шишање Искра, мислев дека е лесно, ама не е така. Го средив од долу каде што му беа долги влакната и се валкаше и кај газето. Главата му ја стилизирав со ножички. Сега чеќам да поминат неколку недели и оди на целосен груминг. За шишање пак ќе видам дали да продолжам сама, гледав видеа ама не е така лесно во живо како на видео, барем не ми беше мене.
Не можеш да го спречиш тоа. Може да пробаш со 3% хидроген на стапче за уши, избелуваат после неколку апликации. Само внимавај на очите. А ројал канин, освен што е квалитетна храна, позната е по тоа што влијае на пигментот на влакното.
Кога го шетам кучето, само моето е како лудо. Гледам другите бишони, мирно си одат до газдата. Ова моево како загар е.Трча брз компас, се тегне , сака и јас да трчам... Ги учите некако или до карактер е ? На улица како залудени сме.
И моето е такво, карактер било ми рекоа. Со големи кучиња обавезно се кара, помали од неа игнорира, со слични како неа има интерес да се подушка. Тегнење- обавезно. Се мора да издушка.
Хахахага и на форумов треба да стават различни емотикони,ќе ставев haha на ова,се изнасмеав,многу е до карактерот,нз баш дали може да се научи,нашиов од мал до нозе ни оди,комотно без ремче го шетаме,почна да лудува едно време со хормоните,откако го кастриравме постабилен е.
Мојов хистерија го фаќа кога и да се обидам да му исечам нокти. Кога го носам на шишање го средуваат, ама сакам сама да почнам да го шишам и ноктиве ќе ми бидат проблем, имам таква клешта за кучешки нокти, што е принцип како гилотиња, би куоила и друг вид, ама џабе кога бега, гризе и сл.
Исто и моето, кога ја гледа цифка како да го боли, уште на не приближена ноктарка до неговото нокте И јас купив специјална од џамбо, ама полесно да го фатиме ноктот и да го сецнеме прецизно а да не фатиме живец ни е со обична ноктарка. (3јца му сечеме нокти )