Хахахаха како јас да го пишувам, немам бишон имам шитцу и кога ќе излеземе како од синџири е пуштено. Дури и незгодно ми е ќе речат луѓето прв пат надвор го вадат кученцето.
И после толку време пак е исто. Се тегне ланецот, се трча без компас, се лае по луѓе безвезе... Го држам на краток ланец ама не... Почна од дома да бега. Штом види подотворена врата, ведаш бега
Вие што подолго чувате куче- од која причина кучето би можело да станува се побесно и побесно . Во интеракција со други кучиња, порано знаеше и со некое да се подушка, сега лае и ржи на све живо и диво од кучешки вид
Јас воопшто не сум задоволна од адванс. Последно ја користевме неа и кучето почна да се чеша, дури од чешање си направи и мала раничка а и приметувам станува кафеава околу уста. Дали изеде пола кг од адвансот кога приметивме веднаш зедовме ројал канин. Инаку ние од пурината немавме никаква мака, мн добро ја поднесуваше
Моево стана ѕверосано откако земав уште едно куче. Кога го шетам, срам ми е кога друг со куче ќе ни зе приближи, насмеан лик, демек да се душнеле кучињата, јас бегам зашто мојов лае, 'рже, се обиде два-трипати да гризне куче!!
Дали некој има користено сув шампон за кучиња? Сакам да купам, но сакам прво да слушнам мислења за него.
Kако да го социјализирам со куче, ако сака да го каса тоа другото куче Кеч 22 Ќе треба курс да запишам
Така е, ама за сега е тоа зашто ќе направи беља. Инаку си беше супер социјализирано куче, ова е буквално откако дома дојде второ куче. Во последно време, да бидам искрена, попушта...
Да, се изнаигра, се изналижа снег и еднаш со грутчиња снег на шепите ми се прибра, си ги топевме во када. Приметив го сака снегот, а мислев ќе се плаши, ама не храбро скока, трчка со залет, кучешка радост огромна
Што им давате на малите кутриња како награда при тренинг? Поточно за 3 месеци кутре. Не сум приметила такво нешто за кутриња , се се за возрасни кучиња.
Дали некој има користено од каишките од Џамбо против крлежи и болви и дали сте задоволни од ефектот. Доста се поевтини па дали се ок.
Здраво заинтересиранасум да куоам кученце.Се мислиме помеѓу малтезер и бишон.Не сум доволно запознаена ,што би ми препорачале? И околу педигрето не ми е јасно.Не може да бидете измамени секое педигре е валидно?