Земавме малтрзерче скоро 2 месеци е, колкухрана да му давам,цело време како да е гладно ми личи. И како напред кај очињата да го исчистиме како гурелки има и потемни влакна слепени?Го избањав ама пак е такво околу очи,и не е скроз бело,како малку крем има на ушињата.Го однесовме на ветеринар,му ставија ампула,го вакциниравме.
Прерано сте го одделиле од мајката, на месец и нешто уште е бебе и цица и затоа се понаша ко да е гладно цело време. Исто ко бебињата и кучињата цицаат не само за исхрана туку и за блискост и ако му се наруши тој процес само штета му се прави на кучето. Давај му само колку што е според препораките на храната, обично пишува препораки на самите кутии според килажа и возраст и прочисти го од глисти, не верувам дека има, ама ако има може да бара јадење цело време заради глистите.
Не е. Малку е дебелко ама бебе е уште Тие влакната околу очи можеш да му ги исечеш да не му влегуваат во очи.
Здраво,ве молам за препорака за храна за малтезерче,само да не е прескапа,ројал канин ми е некако скапа,ја сменивме за една друга ама не ја сака многу. Дали навистина храната влијае на очите да нема кафеавко? Исто прашање за шишање,на колку време се шишаат? Препорака за добра машинка за шишање? И дали им давате некои витамини за поубава дланка? Каков шампон за бањање?Јас купив еден од Стокомак за мали кучиња ама не е добар. И колку често му се сечат нокти?
Генетика и храна имаа уделт за да му бидат чисти очите и убаво крзното. Некои кучиња јадат не толку квалитетна храна, меѓутоа немаат проблем со очињата, додека кај други кучиња треба да се внимава со храна и козметика. Јас конкретно на моето бишонче му давам Ројал Канин адулт мини (околу 550 е кило) меѓутоа ова е храна за повозрасни кучиња, мислам за над годинка. Од козметика му земам шампон за бело влакно. Сега во моментов имам на Трикси. Витамини не давам никакви, кучето има бело, преубаво влакно и нема проблем со очињата. Целиот е бел Го бањам прилично често сега летно време оти брзо се валка. Понекогаш и на три/четири дена.
Што да превземаме во врска со црвените очиња? Јаде специјална храна за бели кучиња, го бајнам со трикси за бели кучиња и му давам суплименти и пак има кафеаво околу очи и уста
Здраво, дали имате да ми препорачате или предложите од каде да купиме бишонче. Немаме некои познаници кои чуваат бишон па да чекаме за спарување. Пред се сакаме да е здраво, се јавивме во Бубамак, но човекот воопшто не ми делуваше како да е загрижен кој би го купил или како би се грижеле за него, ни изнакажа дека е единствен нема подобри од нив итн. Но некако како да имам сомнеж за нив .... Чувавме пинч кој почина пред една година, но него го земавме од познаници и тоа беше пред 14год и тогаш не постоеја вакви бизниси и лаги со кучињата што стварно е жалосно. Доколку некој од вас ги има спарено сега или било каква препорака би ми била од корист. Ви благодарам
Тука има неколку огласи за малтезери https://www.pazar3.mk/oglasi/sport-rekreacija/domasni-milenicina/kucina/se-prodava/q-maltezer доколку некој бара, секогаш има активни огласи со различни понуди
Пред 6 години од нив купив малтезер, не знам во меѓувреме што и како прават, нас кучево ептен ни се погоди, здраво што е најважно. Соседиве од нив земаа бишонче. Е сега гледав едно време само објавуваа на фб нови легла и тоа ме изнервира искрено, за мене е несфатлива работа бизнис со живи суштества и клучно е на кој се продава. Од друга страна па кај нив нема болни кучиња ко што се случи со одредени препродавачи, па има кучиња со парво, со лажни документи, долга е листата.
Ајде малку помош. Земавме бишон 5 месеци, за кој ми кажаа дека е научен да моча на пелена, ама не е успешно тоа кај нас. Наутро кај 6:30 го шетам, надвор завршува работа, па го хранам и за 2 саати мах прави неред дома. Кај 4 пак го вадам на подолга прошетка, па храна, па за 1 саат пак го вадам и после негде 8-9. Но што со времето кога сме на работа? Дали нешто грешам