Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Малтезер и бишон

Дискусија во 'Дом' започната од Ninjasdaughter, 9 септември 2020.

1. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    4.934
    Да не ме сфатиш погрешно, но кучињата се како плус член во семејството, а тоа значи дека треба да му обрнуваш внимание. Тој ако е дома дам по црли денови, тогаш тоа е измачување за него. Он сака да си има некој до него. Не стално, но во голем дел од денот.

Бишоните се мн паметни кучиња. Моето ми се нема ниту еднаш измочано дома. Ама затоа секогаш има некој покрај него. Ако се погоди никој да нема дома, плаче.

Така да, сметам дека или те казнува или не си го научила на физиолошките навики како што треба, а тоа се учи од мали нозе.

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.420
    Допаѓања:
    12.131
    Не Компирче грешно дресирање е тоа. Не може да има некој со него цело време, моето го оставаме само кога сме на работа...никогаш ниту лаело ниту направило беља, така е научено од мало. Не можеш да го врзеш со тебе константно тоа не е во ред. Исто како и човекот и на него треба да се работи и дресира. Таман работа да не можеш од дома да излезеш заради него

3. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    4.934
    Па истото го збориме. Од мало се учи (дресира) за да не моча и кака по дома. После откако ќе порасне џабе е.

Нашето не е врзано, ама на пример кога ќе одиме на одмор и не го земеме, плаче кога ќе тргнеме, а кога ќе се вратиме скока како кенгур од радост. ;(

4. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Во врска со оставање дома, јас моето прво го “дресирав” така што го оставав на 2-3 минути. Ќе го погалев и ќе му кажев нешто од типот: седи сега дома, чувај ја куќата (нема врска што веројатно да влезат крадци ќе се утепа од радување и ќе им оди да се гали :D ).
    И така една недела полека накачував време, за да знае дека секогаш кога ќе заминам, ќе се вратам со сигурност. Нe се сеќавам да имаше направено беља, не плачеше ниту покажа револт. Оваа година го оставивме 3 дена само, доаѓаше наш близок по 2-3 пати на ден само да го види.
    Не знам дали јас ја имав таа среќа да ми се падне ангел од куче, ама мислам дека многу влијае што многу позитивна афирмација и труд вложував во него. Да ме слушне некој како постојано му зборувам дека е најумно куче на светот, дека е злато, дека не знам со што сум го заслужила и колку сум среќна со него…:D:D

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    335
    Sekogas doma ima covek so nego.jas rabotam vo smeni mnogu retko odam prva smena,a mazot mi e se prva smena,ako so mazot mi ke izlezeme nekogas go ostavame kaj svekrvami za da ne bide sam.sam e samo koga odam do market da pazaruvam a toa ne e mnogu vreme bidejki marketot mi e preku pat.so nas i na odmor go nosime.jas i mnogu mu zboruvam deka toj e moeto detence deka e mojata ljubov deka e mojata srcka i togas mnogu saka da se gali koga mocka doma pak mu zboruvam deka ne e ubavo toa sto go pravi kako razbira togas znae deka e kriv i se pika pod stol. Imav zemeno i peleno i kapki staviv ama namesto da mocka na nego toj ke si legnise mislis krevetot mu e.go karam da ne se izmocka doma toa trae 2 dena i posle pak.preku den toa ne go pravi samo noke dodeka sum na rab a mazot mi spie i da receme deka mene me kaznuva oti ne sum doma zasto toa go pravi i koga sum doma koga sum slobodna

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  6. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.420
    Допаѓања:
    12.131
    @Mariza85 немој да ме сфатиш погрешно, но не е во ред секогаш да има некој дома заради кучето. Требало од мало да го оставате за да се навикнува само. Сега веќе е касно, а ви праве беља дома од инает. Моево го имам години, комотно може да седе сам дома, ништо не прави ни мочка ни кака ниту гризе. Лоша услуга сте си направиле, премногу сте го приврзале за вас. Иначе и како раса се доста тврдоглави и треба работење со нив, но тоа се прави дур е мало, потоа е касно веќе

7. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    4.934
    Колкаво е кучето?

8. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    335
    Ne e poradi nego

9. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    335
    Godina ipol

10. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    4.934
    Големо е веќе за дресирање.

11. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Да ми предложите ефикасно средство за да не му се прават дамки околу очите? Читав за Дајмонд Ај како таблетки се.

12. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    335
    Jas koga go zedov imase 10 meseci golemko veke bese.kaj prethodniot gazda dnevno minel sam po 12 saati zatoa resil i da go prodade.kaj nego doma mockal i niz garnitura fala bogu kaj mene toa go nema.uste prviot den toj ne zasaka i odman se navikna na nas dali oti kaj nas eden e obavezno doma neznam

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Девојки, какви оградици имате дома за вашите кутренца, за кога се сами да поседат два-три сати внатре? Јас се мислам измеѓу овие која да ја земам :?:

Screenshot_20250124_233415_Chrome.jpg Screenshot_20250124_233357_Chrome.jpg

FB_IMG_1737758543594.jpg