Малтретирање деца во градинките

Discussion in 'Дете' started by mode-kristina, Jan 21, 2021.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Гревота децата. Само тоа што го прават на нивни ќе им се врати деца може не ама внуци и те како.

simoncelicius likes this.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Зошто сме бе волку безобразни и одвратни станати како луѓе? Зошто? Немаат ли малце емпатија ваквиве негователки (ако можат така да се наречат)?
    Ми се повраќа од луѓево, во ѓубре и смет сме претворени, не сме добар пример ни за младите.
    Се отиде у неповрат!
    'Јзк!

3. Lilkaa

Lilkaa Истакнат член

Јас малата кога ја носев во градинка за 2 дена одма мртва болна беше и одма ја отпишав пак ја запишав и пак исто и никогаш повеќе не ја вратив мајка ми ја исчува.ни пелени неќеа да и променат е до толку ги има.

simoncelicius and Mumoftwo30 like this.
  4. Lilkaa

Lilkaa Истакнат член

Им оставив 20 пелени крема голема павловиќева пудра бекутан марамици бекутан а цела лом вратена дома и ја пресоблековме и веднаш температура кога им реков нема да оди повеќе им побарав назад ништо не ми вратија госпоѓите рекоа се измешале незнаеле точно што и од кој им било плус поклон им оставиме плус 40 температура гратис живци кинење само бар јас такви искуства имам во градинка

5. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Ne ne ne.. Znacı toj slucajot nema vrska so toa sto go zborese majkata na deteto. Patem majkata e samata ucıtelka vo gradınkata, a ona toa ne go kaza.
    Na sud se dvete. Aj da ne zboram mnogu podobro no vo ovoj slucaj nısto ne e tocno.

6. lovely91

lovely91 Популарен член

Не разбирам,сакаш да кажеш дека сето ова е дезинформација? :?:

simoncelicius and eliesaab like this.
  7. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Го носиш 9 месеци, со толкави болки, телото ти се дели на две за да го родиш...за некој да го гази.
    И очи да и извадиш а и рацете да и ги исечеш, па да проба пак.
    Ако се изживуваш на битие сто пати помало од тебе, пичка најголема си

Youknow, Gosh, Lilkaa and 2 others like this.
  8. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Прееска ја видов веста. Се згрозив.
    Зарем нема некакви психолошки тестови за негувателките во градинките?

Јас кога нешто не сакам да го работам, нема да го работам. Зошто некои индивидуи се нафаќаат да работат во градинки и старечки домови кога не се за таму и не знаат цивилизирано да се справат со предизвиците.

Јас не би се соочила со насилство, иако во своите мисли би ја убила и здробила крвнички. Што кога ќе лежам затвор и нема дете да си видам. Би се погрижила животот да и го загорчам и да пати додека е жива. Приватна тужба, со инспекции, со сите служби насочени.

Мора да се почне некако со воведување на нов систем на вработување. Не може секое шуто и сакато со книшка да се вработува кај најсензитивните групи.

Им посакувам сила на родителите и побрзо закрепнување на детенцето од траумите.

Mumoftwo30, LiquidLuna and Lilkaa like this.
  9. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Да.Повеќе нема да пишувам за да не ја вмешам мајка ми оти колешки се. Само не знам зошто жената не кажа дека и она работи во истата градинка:D
    IMG_3463.jpeg

lovely91 likes this.
  10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

И демек мајкава лаже, дека сака да и врати на негователкава или да ја избрка? Не сфаќам...

11. Youknow

Youknow Популарен член

Море како и да е влакно на мое дете да му фали мајчето им го расплакав! Мај-че-то!

Mumoftwo30 and Lilkaa like this.
  12. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Па зарем би дозволила некој да и го малтретира детето а самата она работи како педагог во истата градинка? Друга позадина има приказнава.

13. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Која позадина ја има?

На моја блиска особа детето оди во истата градинка.
    Кажува дека негувателката е исто од Радишани, потекнува од многу културно и нормално семејство, а она е изрод, да не употребам друг понижувачки израз.
    Битно цела населба ја знае што особа е приватно.
    Не знам само како си дозволуваат уличари (да баш тој збор ќе го употребам) да ставаат во близина на деца.

Татко и, од срам не излага од кола, кога оди да ги земе децата после настанов.

Last edited: Feb 10, 2024
    Mumoftwo30, Lilkaa and Curious cat like this.
  14. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Ок :) Јас друго знам. Како тогаш дозволила некој да и го малтретира детето а самата работи во истата градинка.
    Мајка ми работеше во истата градинка сега е во друга. На суд се двете па ќе видиме.

15. simoncelicius

Епа кажи де.
    Или воопшто не спомнувај дека нешто знаеш ако не смееш да кажеш. Малку глупаво испаѓа вака.

Herrera, LiquidLuna, lovely91 and 2 others like this.
  16. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Впрочем ти ја етикетираше негувателката како уличарка на рекла казала муабети.
    Би кажала јас но не сакам мајка ми да ја ставам во лоша ситуација посебно кога повеќето тука ме знаат која сум.

Те прашав, зошто воопшто не спомна жената дека работи како педагог во самата градинка?

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ако навистина таа работи како педагог неверувам дека би направила таква работа. Некогаш се вистини вакви работи но некогаш кога сакаат да те тргнат од негде се ќе измислат.

Јас се имав соочено со дете што ги малтретираше сите во школо родителите ич не се замараа за тоа беа на некои некого и не го бркаа од школо и сега педагогот да го викнеше кај нејзе во канцеларија сигурно ќе беше избркана од работа со причина дека го малтретирала детето.

18. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Така е. Работи како педагог дури и по коментари на фб и пишуваа. Не зборам на памет, прва би осудила такво нешто. Дотичната дури и пишувала лични пораки на мајка ми "како можеш да искачаш на кафе со директорката ќе видиш каква е она бла бла"

Леле:D

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Абе не за џабе рекле куче што лае не каса. Секогаш плаши се од тој што ќути не што е галамџија во секој случај жал за детето ми е што и да се случило.

mssuniquee likes this.
  20. simoncelicius

Ама појма немам што ме прашуваш за педагог.
    Не го водев муабетот во таа насока. Прашав само на каква позадина мислиш дека има бидејќи ти спомна позадина и не заинтересира сите и сеа викаш не кажувам заради мајка ми. Не требаше воопшто да спомнуваш тогаш.

Инаку не се рекла казала муабети. Сите што живеат во нејзина близина ја знаат каков живот води.

Herrera, lovely91 and Mumoftwo30 like this.