Зошто сме бе волку безобразни и одвратни станати како луѓе? Зошто? Немаат ли малце емпатија ваквиве негователки (ако можат така да се наречат)? Ми се повраќа од луѓево, во ѓубре и смет сме претворени, не сме добар пример ни за младите. Се отиде у неповрат! 'Јзк!
Јас малата кога ја носев во градинка за 2 дена одма мртва болна беше и одма ја отпишав пак ја запишав и пак исто и никогаш повеќе не ја вратив мајка ми ја исчува.ни пелени неќеа да и променат е до толку ги има.
Им оставив 20 пелени крема голема павловиќева пудра бекутан марамици бекутан а цела лом вратена дома и ја пресоблековме и веднаш температура кога им реков нема да оди повеќе им побарав назад ништо не ми вратија госпоѓите рекоа се измешале незнаеле точно што и од кој им било плус поклон им оставиме плус 40 температура гратис живци кинење само бар јас такви искуства имам во градинка
Ne ne ne.. Znacı toj slucajot nema vrska so toa sto go zborese majkata na deteto. Patem majkata e samata ucıtelka vo gradınkata, a ona toa ne go kaza. Na sud se dvete. Aj da ne zboram mnogu podobro no vo ovoj slucaj nısto ne e tocno.
Го носиш 9 месеци, со толкави болки, телото ти се дели на две за да го родиш...за некој да го гази. И очи да и извадиш а и рацете да и ги исечеш, па да проба пак. Ако се изживуваш на битие сто пати помало од тебе, пичка најголема си
Прееска ја видов веста. Се згрозив. Зарем нема некакви психолошки тестови за негувателките во градинките? Јас кога нешто не сакам да го работам, нема да го работам. Зошто некои индивидуи се нафаќаат да работат во градинки и старечки домови кога не се за таму и не знаат цивилизирано да се справат со предизвиците. Јас не би се соочила со насилство, иако во своите мисли би ја убила и здробила крвнички. Што кога ќе лежам затвор и нема дете да си видам. Би се погрижила животот да и го загорчам и да пати додека е жива. Приватна тужба, со инспекции, со сите служби насочени. Мора да се почне некако со воведување на нов систем на вработување. Не може секое шуто и сакато со книшка да се вработува кај најсензитивните групи. Им посакувам сила на родителите и побрзо закрепнување на детенцето од траумите.
Да.Повеќе нема да пишувам за да не ја вмешам мајка ми оти колешки се. Само не знам зошто жената не кажа дека и она работи во истата градинка
Па зарем би дозволила некој да и го малтретира детето а самата она работи како педагог во истата градинка? Друга позадина има приказнава.
Која позадина ја има? На моја блиска особа детето оди во истата градинка. Кажува дека негувателката е исто од Радишани, потекнува од многу културно и нормално семејство, а она е изрод, да не употребам друг понижувачки израз. Битно цела населба ја знае што особа е приватно. Не знам само како си дозволуваат уличари (да баш тој збор ќе го употребам) да ставаат во близина на деца. Татко и, од срам не излага од кола, кога оди да ги земе децата после настанов.
Ок Јас друго знам. Како тогаш дозволила некој да и го малтретира детето а самата работи во истата градинка. Мајка ми работеше во истата градинка сега е во друга. На суд се двете па ќе видиме.
Епа кажи де. Или воопшто не спомнувај дека нешто знаеш ако не смееш да кажеш. Малку глупаво испаѓа вака.
Впрочем ти ја етикетираше негувателката како уличарка на рекла казала муабети. Би кажала јас но не сакам мајка ми да ја ставам во лоша ситуација посебно кога повеќето тука ме знаат која сум. Те прашав, зошто воопшто не спомна жената дека работи како педагог во самата градинка?
Ако навистина таа работи како педагог неверувам дека би направила таква работа. Некогаш се вистини вакви работи но некогаш кога сакаат да те тргнат од негде се ќе измислат. Јас се имав соочено со дете што ги малтретираше сите во школо родителите ич не се замараа за тоа беа на некои некого и не го бркаа од школо и сега педагогот да го викнеше кај нејзе во канцеларија сигурно ќе беше избркана од работа со причина дека го малтретирала детето.
Така е. Работи како педагог дури и по коментари на фб и пишуваа. Не зборам на памет, прва би осудила такво нешто. Дотичната дури и пишувала лични пораки на мајка ми "како можеш да искачаш на кафе со директорката ќе видиш каква е она бла бла" Леле
Абе не за џабе рекле куче што лае не каса. Секогаш плаши се од тој што ќути не што е галамџија во секој случај жал за детето ми е што и да се случило.
Ама појма немам што ме прашуваш за педагог. Не го водев муабетот во таа насока. Прашав само на каква позадина мислиш дека има бидејќи ти спомна позадина и не заинтересира сите и сеа викаш не кажувам заради мајка ми. Не требаше воопшто да спомнуваш тогаш. Инаку не се рекла казала муабети. Сите што живеат во нејзина близина ја знаат каков живот води.