Денеска јадев компир манџа. Како мајка ми што ги прави манџите мислам дека никој не може. Жената готви феноменално. Не знам еден ден дали ќе готвам убаво како неа. Кај готви убаво, па и брзо. За секунда го зготвила. Многу е вешта, среќа што не меси често и месењето и е послаба страна инаку ќе требаше да бидам мечка.
Многу сакам манџа. За жал, со овие чудни изроди во куќава моја ретко ги јадеме. Како мала омилена ми беше зелка манџата, посебно во зима. Многу сакам компир манџа, а немам јадено можеби 5 години.Сакам и грав, а дома повеќе преферираат тавче, боранија, грашок манџа... и чорби сакам, посебно пилешка и рибја чорба. Леќа не сакам воопшто. Никогаш и не сум ја сакала и само 1 во животот мајка ми има зготвено. Леќа не јаде никој од нас дома.
Ах и јас си сакам манџи многу,а и богами често дома правиме .Ете пример денес си јадевме грашок обожавам компир манџа,како и ориз црвен ние го викаме со пилешко .Си сакам и боранија,гравче,леќа,сите видови на манџи.Ејј сега ми текна на црвена зелка манџа со свинско мераци
Не сум обожавателка на манџи и многу ретко ги јадам. Сакам гравче и зелка манџа,а комприр манџа не јадам.
јас обожувам манџички а особено сама кога ќе направам ммммм!! њам њаам!!! хаха зелка, компир манџа, грав4е а најомилена ми е со грашок!! само боранија и леќа не можам да поднесам!
Омилена ми е леќа. Тенџере да ми биде дадено, цело ќе го изедам, се додека има чајна во неа. Многу сакам паприкаш, или компир манџа, како милувате, со тоа што таа па ич не сакам да ја комбинирам со месо. Иако не сакам течен грав, многу ми се допаѓа тој што баба ми го приготвуваше. Бел грав, со црвени пиперки мислам беше внатре.
Јадам се, најмногу компир манџа со бамји и боранија. И обожавам тавче гравче со некоја лута салата или феферонки. И мусака ептен сакам. Мразам чалбур (манџа со урда и јајца). Бљак.
Bi sakala da imam poveke vreme da gotvam mandzicki,no dnevniot raspored i obvrskite sega za sega tolku mi dozvoluvaat.Inaku ne sum prebirliva i jadam skoro se...najomileni mi se gravce,rasturena sarma,grasok,musaka,zelka so puseni rebra
летово баш и не ми е ногу за манџа ама ај 2-3 пати може да тропне лажичка ,компир манџа и грав ми се омилени ,мразам боранија и грашок