Значи јадам секакви манџи како говедска манџа , компир манџа, манџа со мелено месо и со грашак, мусака , гравче тавче, зелка манџа со пушено месо мх мх итн.... Сите ги сакам
Ако манџите се грозни, да не се поубави сендвичите си сакам компир манџа со боранија и грашак, потоа гравче, колку толку природна и поздрава е манџата за разлика од градската брза храна
Не сакав манџи, сè додека не станав студент. Не знам како преживував некое време без манџи, сега не можам да си го замслам ручекот како ручек ако не е нешто вакво. Кај нас дома отсекогаш се готвело, многу ретко некогаш ручекот да биде нешто „суво“, како што вика мајка ми. Мене омилени ми се грашокот, ќофте во сос од домати и гулаш со макарони, а обожавам и ѓувеч, посебно таков потпечен во рерна со мали парченца телешко месо. Како мала не јадев спанаќ воопшто, а сега би јадела секој ден. Го правиме со ориз и парченца пилешко месо потпечени во рерна. Мислам дека баба ми е најсреќна затоа што конечно почнав да јадам спанаќ.
Манџа ретко јадам бидејќи најчесто мајка ми става месо во неа. Но, во гравчето не става месо, па секогаш кога има гравче манџа јадам. Понекогаш и леќа. А компир манџа исто може, ако нема месо.
Не правам манџи после тоа цела недела куќата ми мириса на манџа, џабе е и аспираторот пак се сеќава. Посебно грав кога се вари или зелка како прдеж мириса после. Секоја недела по двапати одиме наручек еднаш кај мама втропат какј свекрвата и тогаш јадеме
Јас правам манџи дома редовно ! и сите ми ги бендисуваат (фала богу мислам) аа и како шо е редот еден на маж ми ќе треба да му готвам, нема гладни да седиме мислам хаха
Грав јадам но манџи не. Манџи само татко ми јаде и тој сам си ги прави некои со зелки и незнам уште што.
Од манџи јадам само грав и леѓа, и тоа без многу зеленчук и месо во нив. Не ги обожавам, иако се доста здрави.
Абе феминки, ај постирајте некој рецепт за манџа од боранија или леќа? Двете ги правам и безвкусни ми се некако
Многу сакам, со боранија, грашок, компир, кромидче, пиперче, секакви. Ги правам без запршка и многу се вкусни.