Koga sum vo skopje pazaruvam vo tinex ramstor ili vero vero najmnogu mi se dopaga a vo strumica si pazaruvam ili od kam no ne mi se dopaga toa sto mnogu se ceka na kasa gledaat oti ima guzva i pak si se setaat niz raftovite vrabotenite ili od noviot zdravec mnogu mi se dopaga prethodno pazaruvav odtinex no nesto mnogu gi pokacija cenite a i nemaat nekoj izbor
Најчесто пазарам во Тинекс и секако, секогаш одам со мојот омилен 35л регата ранец и секогаш, ама баш секогаш касиерките ме прашуваат дали се спремам за на излет (зошто производите ги носам во ранец а не во ќеса). А иначе пазарам со ранец, зошто Тинексот ми е на 1км од дома и не ми се носат во раце кеси.
Еве една новогодишна честитка за Тинекс. Постојано ги менуваат цените на производите, а кога веќе си испазарил и дојдеш на каса без ронка срам, крајно безобразно и дрско ти кажува повисока цена. Срам и арам да ви е, слуги на мамонот! За извинување или корекција на цена не се надевајте, од овие пеколни профитери ни вошка не можеш да добиеш. Најголема награда за ваквите неодговорни компании е никој повеќе да не влезе да им пазари. Брука од маркет! Жива превара!
Зависи како ќе се поставиш. Ми се случило многупати на каса да ме изненади цената на производот, ќе си викнам одговорен и барам да ми ја наплатат пониската цена, бидејќи по закон треба воопшто да не платам за производот. Секогаш ми наплаќале помалку Ова се случува и во други маркети, ама Тинекс е лидер. Очите четиринаесет ми се отворени кога пазарувам таму
Или по половина цена или воопшто не треба да се наплати таков производ. Лоповаана тешка се. Сакаат да се светска фирма а тоа паланечки менталитет им излегува на сите страни, од шефови до продавачки.
Не знам од каде си и дали има Kipper маркет во градот, во тој маркет има. А мислам и во Кам дека видов.
И во Рмастор имам начекано.Ќере многу си ги сака чоколадните парички,па откако ги проба само за евра си збори
Најмногу од Жито маркети и Зендолино затоа што ми се најблиску, ама она што ме нервира а буквално кај сите маркети постои што една цена на рафт а се наплаќа по друга цена нормално поскапа . Сите ние во принцип пазаруваме она што ни треба ама ги погледнуваме и цените, затоа вработените нека си поработат малце и на тој проблем, да беше во друга држава за тоа и казна ќе добијат .