Најчесто пазарам Стокомак, Кам. Рамстор онака. Многу се скапи не сфаќам зошо. Истите работи, све исто, а поскапо бар за 10 ден. Вај?
Јас разговарав со комшика која работи во КАМ. Ми рече дека порачувале палети. На пример...... Сирење една палета, кашкавал друга палета, и др. Голема разлика има во цените. Исто и во Стокомак е така. Јас од таму пазарувам. Не одам ни во Тинекс, Рамстор, Веро и останатите маркети.
Da toa znam. I imaat rabat pogotovo na mlecnite proizvodi poso magacinite se eden do drug so se vika. Ama Kinder primer u Kam ili koj i da e e max 44 u Ramstoee e 50 i neso. Ne me zezaj.
Нарачуваат поголеми количини и затоа имаат пониски цени за набавка, мислам дека и маржата е пониска отколку во другиве маркети, освен тоа за одредени производи (козметика, нега и хигиена) имаат различни добавувачи, често со пониски цени од оригиналниот добавувач. Дел од производите се наменски пакувани за нив лично, со помали трошоци. Просториите кај што се маркетите се магацини, не се класични деловни простори, повеќето се нивни, не плаќаат кирија за разлика од Веро и Тинекс на пример, па и Рамстор ( без Рамстор мол). Робата е во кутии изложена, баш магацински, не како во класичен маркет.