https://fokus.mk/pronajden-glushets...-ahv-go-povleche-proizvodot-od-kam-marketite/ Па и јас некогаш немам... Ама подобро гладен од колку нешто штетно да јадам правено од аматерски фирми во аматерски услови...туку мене ме нервира што кога одбивам и презирам такви работи ме мразат и ме прават луд
Зеленчукот и овошките се добри ако не се замрзнати и расипани, печурките природни се исто во ред од кам. Ајварот од sunny исто. Конзервираните производи со исклучок на битолска павлака и туна ги избегнувам и јас заради силното присуство на xenoestrogens, но, тоа е друга тема, не за овде. Инаку лоша храна во секој маркет има ако не правиш добра селекција, да знаеш. Тоа е претежно конзервираната или во кесички. Како грицки, кечапи, павлаки за готвење, паштети и сл. Не е кам крив ако лошо бираме и јадеме, самите сме си.
Ја немам можеби некоја скапа облека ама на храна не штедам и секогаш барам некој уникатен нов производ
Јас сум јадел се и сешто се додека не ми се отворија очите и хоризонтот пред 12 години и направив целосна промена што купувам и секогаш читам дали има конзерванси... Гледам да не е со палмина маст и млеко... А повеќето од купувачите зимаат се и сешто само да е ефтино и јадат се и сешто ама само ефтино (неквалитетно) мене ми влијаеше една друга по различна средина и менталитет за да се разбудам..... Тука купувачите прифаќаат се и сешто и немаат стандарди и критериуми и затоа се преплавува пазарот со неквалитетна роба која се троши и се така во круг истата Овошјето и зеленчукот од каде знаеш од каде е и дека не се полива со вода од Вардар.?
Истото прашање важи и за Веро и Тинекс. Само затоа што изгледа убаво и свежо не значи дека не е со пестициди, минато низ рестриктивни стандарди и полевано со бистра вода. Освен тоа како и да е одгледано дома го миеш неколкупати, зар не? Правиш крвна слика да видиш дали си здрав од време на време. Тоа е сешто можеме за жал.
Не јадам зеленчук и овошје ам кога јадам гледам да е од една јужна земја бидејќи знам дека таму е чисто е сега дали ставаат пестициди незнам сигурно има... Не можеш од се да се заштитиш ама барем пробувам некој не пробува и ме исмејува... Леќа и ориз купувам увозни, оризот италјански леќата грчка
Пршута во Кам на Pivac и Beretta ,чист состав само месо и сол.Ништо друго.Мн се вкусни Исто и маслинки во Кам само со зачини,сол и маслиново масло