1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Пред неколку дена си ја купив оваа маскара од ДМ, но некако чудна ми е. Целата течност се лепи на четкичката. Кажете ми дали може некако да се реши ова.. Мачно ќе биде ако пред секое ставање треба да ја „чистам“ четкичката. :worried:
    Еве како изгледа
    Помогнете ми ве молам :|

Прикачени фајлови:

• DSC00530.jpg
      DSC00530.jpg
      Големина на фајлот:
      187,5 KB
      Прегледи:
      343
  2. Madlina

Madlina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    301
    ^На грлото на маскарата има еден пластичен дел кој кога ја вадиш четката треба да ја отстранува вишокот од формулата. Тој дел ти фали и затоа четката е полна со формулата. Делов може фабрички да го пропуштиле или провери да не ти е залепен на дното на стапчето од четката (таму каде што се навртува маскарата да се затвори) Веројатно се откачил и ти е на стапчето, полека извади го и стави го на грлото на маскарата..
    Се надевам ме разбра што ти објаснувам :)

3. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    За жал неможам да го најдам делчето, најверојатно го пропуштиле...
    Некој друг начин да се реши проблемов? Или не ми бега чистење на четкичката пред секое ставање.. :worried:

4. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Тогаш иди во ДМ и рекламирај ја, побарај да ти ги вратат парите или да ти дадат нова

На mili4ka123, mims-89 и koritsaki им се допаѓа ова.
  5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Ако имаш стара маскара,отвори ја и внимателно со нож извади го тоа делче без да го искинеш и пробај да го префрлиш на новата. Би требало колку-толку да врши работа и да го запира вишокот течност од маскарата.

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fashion.owl

fashion.owl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    21

Ја начекав на промоција во Космо за 500-600 денари (мислам дека промоцијата е завршена), а редовна цена и е околу 700-800. Си вреди за секој денар. :)

7. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Девојки,ај препорачајте ми добра маскара,најважно ми е да им дава доволно волумени болик на трепките,и да е водоотпорна.
    Не ми е важно колку е,само да е навистина водоотпорна и да има дава волумен,и да,да не тежи на трепки и да не дава ептен вештачки изглед,како вештачки трепки.

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    81.691
    Кики, имаш водоотпорни верзии на сите маскари од Мејбилин. :)
    Пробај со виолетовата falsies или пак жолтата colossal, мислам дека било која од овие би ти се допаднала.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Во јуни некаде си купив маскара од Farmasi каталог 270ден чинам беше нешто не ме многу воодушеви,а нема многу диструбутери на оваа турска фирма за козметика ми ја предложи козметичарката што ме шминкаше да ја купам.На размислување сум каква маскара да си купам нека е до500-600 денари да е квалитетна погусти трепки и да ги истакнува очите.Имам употребувано од орифлеим и авон .Што ми предлагате вие?

10. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Девојки, ја купив рокет ама таа со сини букви, а знае некој во што е разликата помеѓу таа со розеви и таа со сини букви?

11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    81.691
    Tаа со сини букви е водоотпорна и мислам дека уште потешко би требало да се вади и од обичната Рокет. Спремај памукчињата и билдај мускули. :lol:
    Мене навистина ме нервира тоа што треба милион пати да поминам со памукчето за темелно да ја отстранам. :|
    Со течност за вадење шминка од очи е нешто полесно, но пак е макотрпно и ако нареден пат не ја купам, тоа би било баш поради оваа причина. :)

12. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Леле блазе мене :D

13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.621
    Допаѓања:
    40.110
    Ја купив од Unique...најдобра маскара досега. 300 и нешто беше..

Прикачени фајлови:

• 047.JPG
      047.JPG
      Големина на фајлот:
      20,9 KB
      Прегледи:
      455
  14. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Оваа маскара на пазар и по обични парфимерии е оклу 100 ден или 130 беше :!: следен пат побарај ја на друго место :)

15. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Отидов до Есенс, ужас. Која маскара и да ја отворев засушена, никаква. Си се вратив и земав една од Classics, цели 100 денари е, ама за тие пари е убава.

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.911
    Допаѓања:
    108.146

Женски, од маскарава како сте задоволни? :?: ја најдов на нет за 6 евра и ја порачав. Инаку бојата не е црна туку кафено-црна. Се надевам ке е добра и ке стигне во добра состојба, моментално ја користам Рокет од Мејбилајн , добра е па сега си викам оваа ќе ја пробам :)

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    81.691
    ^ Oваа маскара според мене беше една од најдобрите - мајка ми постојано си ја користеше, но во последно време како да ја расипаа формулата, некако чудна ми е и нетипична. Ја немаме купено веќе година и пол, не знам сега ситуацијата каква е, ама четката е прекрасна и дава прубав волумен. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    ^^И покрај неогдувањата дека е сменета форумулата мене лично ми е 5 пати подобра од сите маскари на мејбелин. Не се размачкува како други и ги витка трепките и издолжува, за 6 евра зимај одма не се мисли ич. Кај нас е над 500, ама сепак вреди за парите, според мене суште е една од подобрите маскари која сум ја користела.
    A имам никакви трепки, мали и ретки, со неа ми изгледаат пристојно и убаво.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Оваа денес ја купив, 230 ден беше во Рамстор, ама не сум баш задоволна, некако не ми прави волумен на трепките, а четкичката е убава многу...Можеби дека прв пат нанесувам, треба малку да се засуши, поима немам... :?: Ќе испадне па по она старото, ако сакаш квалитет ќе си платиш подебело...

20. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Само пофалби за маскарава,трепките ми се како вештачки а четкичката е навистина убава и практична..за тие 300 денари е предобра,ви ја препорачувам.Во тековниот каталог на Орифлејм е 299 денари :)