Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Моментално имам неколку маскари ама ниедна не ми е онака бап погодена. Мејблин жолтата ја имам и најмногу ја користам ма да е веќе скоро при крај па морам да земам нова,
    Покрај таа ја имам и [​IMG] али оваа па некако ми е чудна премногу убав изглед им дава на трепките ама не ми е тоа тоа некако не знам.

И оваа ја имам [​IMG] ама оваа во ташна ми стои за ептен кризни случаеви кога ќе излезам без шминка па ако баш морам да одам негде ја ставам да не бидам без ич излезена. Оваа толку не ми се погоди, јас иначе ги сакам овие гумениве четки убави ми се некако ама оваа мислам дека највнимателно да ја ставам обавесно го гребам окото не дај боже во брзање да сум очи ќе си извадам :lol: А за миење е тек па тешка да нема шанси нормално да ја извадиш мислам дека пола трепки на памукче ми остануваат после неа...
    Така да следниот викенд планирам да си земам некоја маскара а до тогаш темава ја разлистувам и интернетов во потрага по совршената :)

2. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Иако се изнаслушав лоши коментари за маскарите на very me од Орифлејм,одлучив да ја земам маскарава пошто беше многу намалена и не зажалив.Пре-кра-сна е! Со еден потег трепките врц големи и издолжени.Искрено,не очекував вакви резултати и сум пријатно изненадена. :)

3. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Моментално ги користам маскарата на орифлејм (таа на сликата ) и мејбилин розевата со подвиткано четче. :)
    Вери ми е мн убава бидејки воопшто не ми се размачкува,залепува и сл. Многу ги издолжува и ги подвиткува трепките и ја ставам преку ден за понежен изглед,а за навечер исто така ја ставам прво вери ми па после од мејбилин бидејќи мејбилин ги довиткува и им дава волумен и трепките ми се преубави. :inlove: Иначе да кажам никогаш не користам само една маскара. :!: Секогаш земам една за волумен,една за издолжувње.Сега во план ми е да ја купам рокет а да видам како ќе се покажи.

Прикачени фајлови:

• 20533_1.png
      20533_1.png
      Големина на фајлот:
      120,3 KB
      Прегледи:
      460
    • images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4 KB
      Прегледи:
      460
  4. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Како сте задоволни со маскарата и дали ке ја има сеуште во новиот број? И колку се движи цената?

Прикачени фајлови:

5. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Најдобра дефинитивно,не ја менувам :)

На didicool и MiloMalo им се допаѓа ова.
  6. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    голден роуз новата златната 250 ја земав перфекна е бе и мејбилајн ја шие

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.776
    Допаѓања:
    11.228
    Како сте задовони од маскарата, воедно ако некој и тушот го има користено збор два :$

Прикачени фајлови:

8. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    2.601
    Може слика од маскарата? :)

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Барам маскара која ќе ми даде ефект на вештачки трепки. Јас имам средни трепки и кога нанесувам маскара сакам да ми ги прави подолги. Препорачајте ми некоја добра.

10. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    2.601
    Маскарата ја немам користено ама тушот е предобар,ептен лесно се нанесува,се прават убави линии,не се размачкува и долго трае :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  11. f.e.m.i.n.k.a

f.e.m.i.n.k.a Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    764
    Моментално ја користам златната на Голден роуз преубава е...презадоволна сум а и не е скапа, 250 јеа земав...

12. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.453
    На лореал маскарите ми се најубави не ги менував се дур не излезе севентин рокет. Го купив да ја пробам по толку фалење, но сепак ке се вратам на лореал или ке ја пробам фолсис исто на севентин. Рокетот да, убави ги прави трепките, волумен, густина, но ги лепи и тоа многу не дај боже два слоја да ставам...страшно, а башка што не се вади лесно.

13. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Во новиов каталог ја нема мислам, досега разгледував на интернет.
    Инаку јас ја имав купено од пред 2 месеци нешто така, многу е добра.
    Многу задоволна, а цената искрено не се сеќавам, можеби околу 200 денари беше, ама не сум сигурна.. :)

14. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Maybelline Rocket - Убава е за убава ама клепките ми испаѓаа веќе :(
    Кажете некоја друга до исто толку пари ама да вреди, не ми се фрлаат по 600 - 700 за маскара.

15. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    8.263
    Никако да си најдам добра маскара. Оваа на Голден Роус со златното капаче ја земав, ама не е добра. Од Авон имам Colortrend, ама и таа некако не ми се допаѓа. Да ми предложете некоја добра за погусти трепки, не сакам подолги, само погусти да ми ги прави.

16. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Од маскарава на Есенс сум пријатно изненадена. За толку ефтини пари не очекував ама баш ништо, ја зедов сосем случајно, ама прилично добра маскара испадна дека е. Не дава кој знае каков волумен на трепките ама затоа феноменално ги издолжува. :)

17. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Слушнав многу негативни критики за VeryMe Black Out маскарата,ама мене па ми е погодена.
    За парите,мислам дека вреди.Имам премногу малечки трепки,значи премногу.А маскарава ми ги прави неверојатно убави,ми ги издолжува и ми ги згуснува.Не се раслева,после неколку часа,си стои исто така како кога што си ја ставил. :lol:

На Lovy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Маскарата Lash е многу добра за погусти трепки,ја има во секаде во маркетите и е околу 170 ден. Јас ја користам и сум задоволна како шо имам мали трепки таа ми ги прави погусти и ми ги изразува :rofl:

На baby-star и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  19. Mjauu

Mjauu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    78
    Во последно оваа ја користам најмногу,задоволна сум,баш е аll in one
    А од ова па ич не сум задоволна,премногу ми ги лепи трепкиве,кашаста никаква,а 3D ја имав пробано и стварно беше супер :?:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    По незнам кој пат повторно барам совет за маскара за волумен? Ама добра маскара.. Е сега незнам колку може да биде добра а да е до кај 300 денари ама сепак да си ја пробам среќата.. Итно ми е, после ќе испаѓам па да знам која да ја барам.. Однапред благодарам. :*