Моментално имам неколку маскари ама ниедна не ми е онака бап погодена. Мејблин жолтата ја имам и најмногу ја користам ма да е веќе скоро при крај па морам да земам нова, Покрај таа ја имам и али оваа па некако ми е чудна премногу убав изглед им дава на трепките ама не ми е тоа тоа некако не знам. И оваа ја имам ама оваа во ташна ми стои за ептен кризни случаеви кога ќе излезам без шминка па ако баш морам да одам негде ја ставам да не бидам без ич излезена. Оваа толку не ми се погоди, јас иначе ги сакам овие гумениве четки убави ми се некако ама оваа мислам дека највнимателно да ја ставам обавесно го гребам окото не дај боже во брзање да сум очи ќе си извадам А за миење е тек па тешка да нема шанси нормално да ја извадиш мислам дека пола трепки на памукче ми остануваат после неа... Така да следниот викенд планирам да си земам некоја маскара а до тогаш темава ја разлистувам и интернетов во потрага по совршената
Иако се изнаслушав лоши коментари за маскарите на very me од Орифлејм,одлучив да ја земам маскарава пошто беше многу намалена и не зажалив.Пре-кра-сна е! Со еден потег трепките врц големи и издолжени.Искрено,не очекував вакви резултати и сум пријатно изненадена.
Моментално ги користам маскарата на орифлејм (таа на сликата ) и мејбилин розевата со подвиткано четче. Вери ми е мн убава бидејки воопшто не ми се размачкува,залепува и сл. Многу ги издолжува и ги подвиткува трепките и ја ставам преку ден за понежен изглед,а за навечер исто така ја ставам прво вери ми па после од мејбилин бидејќи мејбилин ги довиткува и им дава волумен и трепките ми се преубави. Иначе да кажам никогаш не користам само една маскара. Секогаш земам една за волумен,една за издолжувње.Сега во план ми е да ја купам рокет а да видам како ќе се покажи.
Барам маскара која ќе ми даде ефект на вештачки трепки. Јас имам средни трепки и кога нанесувам маскара сакам да ми ги прави подолги. Препорачајте ми некоја добра.
Маскарата ја немам користено ама тушот е предобар,ептен лесно се нанесува,се прават убави линии,не се размачкува и долго трае
Моментално ја користам златната на Голден роуз преубава е...презадоволна сум а и не е скапа, 250 јеа земав...
На лореал маскарите ми се најубави не ги менував се дур не излезе севентин рокет. Го купив да ја пробам по толку фалење, но сепак ке се вратам на лореал или ке ја пробам фолсис исто на севентин. Рокетот да, убави ги прави трепките, волумен, густина, но ги лепи и тоа многу не дај боже два слоја да ставам...страшно, а башка што не се вади лесно.
Во новиов каталог ја нема мислам, досега разгледував на интернет. Инаку јас ја имав купено од пред 2 месеци нешто така, многу е добра. Многу задоволна, а цената искрено не се сеќавам, можеби околу 200 денари беше, ама не сум сигурна..
Maybelline Rocket - Убава е за убава ама клепките ми испаѓаа веќе Кажете некоја друга до исто толку пари ама да вреди, не ми се фрлаат по 600 - 700 за маскара.
Никако да си најдам добра маскара. Оваа на Голден Роус со златното капаче ја земав, ама не е добра. Од Авон имам Colortrend, ама и таа некако не ми се допаѓа. Да ми предложете некоја добра за погусти трепки, не сакам подолги, само погусти да ми ги прави.
Од маскарава на Есенс сум пријатно изненадена. За толку ефтини пари не очекував ама баш ништо, ја зедов сосем случајно, ама прилично добра маскара испадна дека е. Не дава кој знае каков волумен на трепките ама затоа феноменално ги издолжува.
Слушнав многу негативни критики за VeryMe Black Out маскарата,ама мене па ми е погодена. За парите,мислам дека вреди.Имам премногу малечки трепки,значи премногу.А маскарава ми ги прави неверојатно убави,ми ги издолжува и ми ги згуснува.Не се раслева,после неколку часа,си стои исто така како кога што си ја ставил.
Маскарата Lash е многу добра за погусти трепки,ја има во секаде во маркетите и е околу 170 ден. Јас ја користам и сум задоволна како шо имам мали трепки таа ми ги прави погусти и ми ги изразува
Во последно оваа ја користам најмногу,задоволна сум,баш е аll in one А од ова па ич не сум задоволна,премногу ми ги лепи трепкиве,кашаста никаква,а 3D ја имав пробано и стварно беше супер
По незнам кој пат повторно барам совет за маскара за волумен? Ама добра маскара.. Е сега незнам колку може да биде добра а да е до кај 300 денари ама сепак да си ја пробам среќата.. Итно ми е, после ќе испаѓам па да знам која да ја барам.. Однапред благодарам.