ја користам маскарата и можам да кажам дека е една од нааајдобрите а кошта само 160 денари навистина е многу добра
Sw3et.Ang3l На Есенс гет биг лашес, црната, доколку ја нема и виолетовата е добра, а сината ја немам пробано. Околу 200 ден беше.
Nana19 оваа која си ја постирала не дава толку волумен, колку што издолжува. Sw3et.Ang3l можеш да ја земеш онаа што веќе ја постираше Nana19 и да ја комбинираш со Golden Rose x4 зошто вторава е одлична и дава волумен, но нема добра четка.
И јас по не знам кој пат да ја препорачам на Мејбелин виолетовата за волумен со извиткана четка (може да се најде до кај 350 ден макс.) :up:
Јас имам маскара на Max Factor, онаа жолтата за волумен. Мене трепките ми се многу долги но ретки, а со оваа маскара изгледаат многу погусти. Сестра ми имаше црна маскара од Max Factor и на неа и ги правеше подолги.
Сум пробала многу маскари и до сега најмногу ми се погодила Max Factor False lash effect. Одлична е и за волумен и за издолжување и плус е водоотпорна и не ми се размачкува под очите (што најмногу ме нервира кај маскари) Поефтина варијанта со сличен ефект е на Maybelline жолтата маскара за волумен. Единствено што замерам е што по некое време малку се размачкува Поскапа варијанта ми е на Clinique High Impact Mascara. Јас подолги трепки во живот немам добиено, само што е малце скапа.
Најсолидна маскара до 300 денари што сум ја користела била онаа од Авон супершок. Убав волумен дава на тепките, не ги слепува, издолжува, ги витка трепките. Али не е водотпорна, и самата маскара брзо се суши, во осталом како и сите понискобуџетни маскари. За месец дена, месец ипол преку сила, веќе е сува. И не дека не сум пробала да ја стискам додека не ме заболат рацете, џабе, едноставно толку е трајноста и квалитетот, колку пари толку музика.
Имам кратки и ретки трепки,па да ми се погоди маскара е тешко.Најкористена ми е од Авон Супершок,само што многу брзо се суши,едвај месец да издржи. Спојлер ^Овие две ми беа добри,посебно виолетовата. Најубави и со најдобар ефект се на Мaybelline Colossal Volume Express,The Falsies Volume Express,400 денари си ги најдов,жолтата ја имаше едно време на попуст за 250. Инаку на Макс фактор е најпогодена,ама не ми се даваат 800 за маскара,многу се
искрено кажано мала сум за маскара па до сега не сум користела но сакам да пробам сега за свадба па ве молам за совет што ќе ми препорачате како за почетник
Плаче нагоре и од мене за Maybelline The Rocket volume express mascara. :up: Навистина дава супер волумен и минимално издолжување бар за моите кратки трепки, затоа прво ставам маскара за идолжување па после оваа и ефектот е супер, лепеза трепки. Не ги лепи трепките ко да имам 3,4 влакна туку баш напротив убаво ги расчешлува и гу згуснува. Речиси сите се жалевте дека тешко ја вадите шо не е случај кај мене, јас кога го бришам лицето со влажно марамче не ја тријам маскарата туку после тоа со вода и гел за миење лице и нежно масирање на трепките без проблем се топи и мие целосно. Цена 310 ден.
Јас сега ја користам Колосал Волјум и океј е, онака, стандард маскара ама милион пати бев позадоволна од Фалсис, не знам кој ѓавол ме натера кога ми се потроши да ја купам жолтава (да сум сменела ) Имам многу слаби, ретки и кратки трепки и фалсис ми ги правеа ептен супер, баш ко да имав ставено вештачки трепки . Недостаток беше што маскарата стварно тешко се вадеше ама за такви секси трепки вредеше малку повеќе да се помачам при вадењето. Сега уште да разберам дека веќе ја нема во понуда и да земам и да се изедам од мака.
Ваква маскара имаш бп Голден Росе,побарај во ГТЦ. розева бепше мислам и имаше такво мало за долните трепки мислам околу 200 ден
Ќе може и мене да ми препорачате некоја добра маскара, скоро па сува ми е една од другарками од Германија што ми ја купи, па сакам деновиве нова да земам. Искрено имам долги трепавици, многу ги мразам тие маскари со пластични влакна(незнам како да се изразам ), сакам маскари со повеќе влакна бидејќи исто така мразам кога ќе ми се залепат 10 влакненца заедно,затоа и нејќам од Голден Роуз да ја земам. Некој?