Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

ја користам маскарата и можам да кажам дека е една од нааајдобрите а кошта само 160 денари навистина е многу добра

Прикачени фајлови:

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Sw3et.Ang3l На Есенс гет биг лашес, црната, доколку ја нема и виолетовата е добра, а сината ја немам пробано. Околу 200 ден беше.

3. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Nana19 оваа која си ја постирала не дава толку волумен, колку што издолжува.
    Sw3et.Ang3l можеш да ја земеш онаа што веќе ја постираше Nana19 и да ја комбинираш со Golden Rose x4 зошто вторава е одлична и дава волумен, но нема добра четка.

4. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Ја зедов ова маскара од essence, но некако многу ми течна ептен се размачкува.

Прикачени фајлови:

• images (2).jpg
      images (2).jpg
      Големина на фајлот:
      5,7 KB
      Прегледи:
      496
  5. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    И јас по не знам кој пат :) :) да ја препорачам на Мејбелин виолетовата за волумен со извиткана четка (може да се најде до кај 350 ден макс.) :up:

Прикачени фајлови:

На iloveyou29 и Sw3et.Ang3l им се допаѓа ова.
  6. TheUnbreakable

TheUnbreakable Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    17
    Јас имам маскара на Max Factor, онаа жолтата за волумен. Мене трепките ми се многу долги но ретки, а со оваа маскара изгледаат многу погусти. Сестра ми имаше црна маскара од Max Factor и на неа и ги правеше подолги.

7. Ariana.djm

Ariana.djm Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Сум пробала многу маскари и до сега најмногу ми се погодила Max Factor False lash effect. Одлична е и за волумен и за издолжување и плус е водоотпорна и не ми се размачкува под очите (што најмногу ме нервира кај маскари)
    Поефтина варијанта со сличен ефект е на Maybelline жолтата маскара за волумен. Единствено што замерам е што по некое време малку се размачкува
    Поскапа варијанта ми е на Clinique High Impact Mascara. Јас подолги трепки во живот немам добиено, само што е малце скапа.

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Најсолидна маскара до 300 денари што сум ја користела била онаа од Авон супершок.
    Убав волумен дава на тепките, не ги слепува, издолжува, ги витка трепките.
    Али не е водотпорна, и самата маскара брзо се суши, во осталом како и сите понискобуџетни маскари.
    За месец дена, месец ипол преку сила, веќе е сува. И не дека не сум пробала да ја стискам додека не ме заболат рацете, џабе, едноставно толку е трајноста и квалитетот, колку пари толку музика.

9. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Обично новите маскари се сите течни, би требало за недела две да се згусне малку. :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Имам кратки и ретки трепки,па да ми се погоди маскара е тешко.Најкористена ми е од Авон Супершок,само што многу брзо се суши,едвај месец да издржи.

[​IMG][​IMG]
    ^Овие две ми беа добри,посебно виолетовата.

Најубави и со најдобар ефект се на Мaybelline Colossal Volume Express,The Falsies Volume Express,400 денари си ги најдов,жолтата ја имаше едно време на попуст за 250.
    Инаку на Макс фактор е најпогодена,ама не ми се даваат 800 за маскара,многу се :lol:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  11. di-di3

di-di3 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    искрено кажано мала сум за маскара па до сега не сум користела но сакам да пробам сега за свадба па ве молам за совет што ќе ми препорачате како за почетник :D :rofl:

12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    2.601
    Ја има некој користено маскарава на Лореал? Добра е? :)

13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    17.916
    Каде можам да најдам маскара со четка како топка што е таа за прецизно нанесување?

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.658
    Допаѓања:
    106.729

последнава ја имам гледано на ибеј околу 8 евра е :)
    само што незнам што пари ќе се :?:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Плаче нагоре и од мене за Maybelline The Rocket volume express mascara. :up: Навистина дава супер волумен и минимално издолжување бар за моите кратки трепки, затоа прво ставам маскара за идолжување па после оваа и ефектот е супер, лепеза трепки. :inlove: Не ги лепи трепките ко да имам 3,4 влакна туку баш напротив убаво ги расчешлува и гу згуснува. Речиси сите се жалевте дека тешко ја вадите шо не е случај кај мене, јас кога го бришам лицето со влажно марамче не ја тријам маскарата туку после тоа со вода и гел за миење лице и нежно масирање на трепките без проблем се топи и мие целосно. Цена 310 ден.

16. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Јас ја зедов оваа маскара за волумен на Maybelline - Colossal Volume и сум задоволна

Прикачени фајлови:

• DSC00230.JPG
      DSC00230.JPG
      Големина на фајлот:
      83,3 KB
      Прегледи:
      315
  17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Јас сега ја користам Колосал Волјум и океј е, онака, стандард маскара ама милион пати бев позадоволна од Фалсис, не знам кој ѓавол ме натера кога ми се потроши да ја купам жолтава (да сум сменела :headbang: ) Имам многу слаби, ретки и кратки трепки и фалсис ми ги правеа ептен супер, баш ко да имав ставено вештачки трепки . Недостаток беше што маскарата стварно тешко се вадеше ама за такви секси трепки вредеше малку повеќе да се помачам при вадењето. Сега уште да разберам дека веќе ја нема во понуда и да земам и да се изедам од мака.

18. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Ваква маскара имаш бп Голден Росе,побарај во ГТЦ. розева бепше мислам и имаше такво мало за долните трепки мислам :) околу 200 ден :*

19. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Ќе може и мене да ми препорачате некоја добра маскара, скоро па сува ми е една од другарками од Германија што ми ја купи, па сакам деновиве нова да земам.
    Искрено имам долги трепавици,
    многу ги мразам тие маскари со пластични влакна(незнам како да се изразам :?: ),
    сакам маскари со повеќе влакна бидејќи исто така мразам кога ќе ми се залепат 10 влакненца заедно,затоа и нејќам од Голден Роуз да ја земам.
    Некој? :wasntme:

20. s.T.e.F.i

s.T.e.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    2.852
    Некој да не знае цена на оваа? :)

Прикачени фајлови: