Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Гледајќи по интернет критики и пофалби за разноразни маскари наидов на маскарата од ессенсе i love extreme и решив да ја купам онака за секој ден.
    Моментално ја користам и маскарата на ревлон ма на се сеќавам како се вика а и мрза ми е да ја барам сега, ама како и да е, е многу поскапа од онаа на есенс и на мое гооолемо изненадување, помалку добра.
    Есенсот ја зедов за некои смешни 5 франака а ревлонот 22.

Така да ви ја препорачувам на сите што сакате трепки долги 100 метра, виткани и ненормално убави, а и за ниска цена.
    Морам да кажам дека есенс многу пријатно ме изненадува во последно време и мислам дека нема да се одделам од маскарава за многу време! :)

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      36,6 KB
      Прегледи:
      576
  2. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    На страната на Clinique вели дека е $16

После многу многу испробани маскари конечно си ја најдов маскара по мој вкус,ги издолжува му дава супер волумен трепките и никогаш не ми ги залепува или затестува,има и бројчина и може да се поддеси ако сакаш по малку или повеќе маскара на трепките

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      6,9 KB
      Прегледи:
      482
    На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  3. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Ја немам видено. Од каде ја зеде? Ме заинтересира со делот со местење па би сакала да ја испробам :)

4. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
  5. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Јас незнам од almay козметикава дали има во Македонија :?: мене ми е од Америка,многу е евтина $5 колку би дошло околу 250 денари,ама е многу убава,доказ дека не треба да е скапо за да е квалитетно

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.658
    Допаѓања:
    106.728
    Вчера ја земав маскарава на Клиник беше на попуст од 24 евра ја земав 15 [​IMG] малку не ми се допадна четката , обична е ќе си речеш ништо посебно , но трепките со еден потег ги подигнува , и многу лесно се вади можам да кажам и полесно од Бенефит маскарата. Еве слика едното око е без маскара другото со маскарава на Клиник. А нареден пат ќе ја пробам и оваа [​IMG] сега не ја земав зашто маскарата на Бенефит има иста четкичка :D [​IMG]

На kala21, Thallia и mims-89 им се допаѓа ова.
  7. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Вчера си ја земав Рокетот да ја пробам, имам маскари доста моментално, ама за 175 ден намалена морав да ја земам. Уште не сум ја отворила, ама јуначко срце нема да издржи да не ја проба уште вечер. Слушав за неа позитивни критики, па се надевам е добра.
    Јас прво ја земав таа водоотпорната без да приметам, па продавачката ми рече, таа не е на 50% попуст туку обичната и си ја земав оваа. И подобро, мразам водоотпорни, зашто многу тешко се вадат и за секојдневна употреба не ги можам, да се нервирам со нив.

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.658
    Допаѓања:
    106.728

Убава четка има Рокетот а и трепките многу убави ги правеше јас ја користев но ме нервираше многу што не се вади лесно , мислам без трепки останав. Сега дали мојава нешто не чинеше стара ли беше незнам но моето искуство со неа тоа е :)

9. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Си купив две violet and blue. Ги земав од космо.

Прикачени фајлови:

• seventeen.jpg
      seventeen.jpg
      Големина на фајлот:
      40,7 KB
      Прегледи:
      140
  10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Абе за тие пари на коњ не му се гледаат забите. Реално за 175 денари, не можам да најдам подобра. Да беше по регуларна цена, би одбрала нешто друго, ама вака ќе врши работа :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Не знам зошто сите се жалат дека тешко се вадела Рокетот, јас воопшто немам таков впечаток. Прво ја вадам грубо со влажни марамчиња, а потоа со топла вода. Да напоменам дека ја имам обичната, не водоотпорната. Трепките ги прави фантастични, најдобра маскара за цената според мене. Можеби кај секого е различно, баш пиши какво искуство си имала :)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Каде ја начека за толку пари,и јас немам маскара па може да се почестам :)

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Препорачајте некоја добра маскара ако сакате. Да е за издолжување и волумен и да не ги лепи трепките?

Значи до 300 денари некаде.

14. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Ќе ти кажам кои се добри,што јас ги имам пробано,немам обичај да давам многу пари за маскара така да...еве.

Alverde xxl volumen 100 и нешто денари е,не ми текнува сега точно колку,лани ја купи сестра ми ама премногу е добра,ги подигнува трепките и ги раздвојува.Исто така и Alverde mascara all in one (ако ја има уште),таа уште повеќе ги подигнува.
    Avon Shock,259 денари,зависи нели,некогаш повеќе некогаш помалку.
    И Gosh Catchy eyes ама таа ти е малку поскапа мислам,околу 300 и нешто,незнам точно зошто јас ја земав со замена,кога имаше.
    Alverde козметика имаш во ДМ (ти кажувам ако случајно не знаеш,ако знаеш во ред) :)
    Најмногу ти ја препорачувам Алверде,не ги лепи трепките,другите по малку да. :)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    За жал попустот траеше само на 26.12.2013, на самото отварање на ДМ-маркетот во Капитол.
    Сега пак си е по редовна цена маскарата, кој фати-фати беше работава. :lol:

16. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Знам дека сум мала за ова, но љубопитна сум.. како да нанесам маскара без да имам грутки? Незнам дали е ова прашање поставено назад, неможам 200 страни да шетам.

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    ^ Убаво ќе ја исчистиш четката од вишокот маскара кога ја отвараш секој пат.
    Некои маскари се такви, па колку и да внимаваш при нанесувањето тие пак оставаат грутки, но мене тоа ми се случувало многу ретко.
    Внимателно нанесувај и не ја „влечи“ четката само во права линија кон врвовите, туку движи ја во цик-цак од коренот до врвовите.

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Па сеа бев во ДМ, ајде утре пак ќе тркнам. Инаку фалааа :*

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hiphoperka1