Маскара

Discussion in 'Лице' started by soledad, Nov 21, 2009.

1. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Не, морам одма да си купам.

2. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Ја земав оваа маскара на Голден Роуз во продавницата во центар 190 денари бепе. Маскарава е прекрасна трепките и ги згуснува и ги издолжува, баш како лепеза ги прави. А за вадење е баш како што сакам, само со вода одма се растекува и со тоникче после, 5ка е. Иначе за разлика од другите голден роуз не се рони. Имав две нивни и катастрофа ми беа се ронеа, ни 2-3 саати не можеш со нив, оваа цел ден си издрѓува без проблем. Одкако ја користам ниедна трепка ми нема паднато а мислам дека од останатите маскари како рокетот и лоерал телескопикот ми се изретчија ненормално многу.

SimonaTino and EMoonlight like this.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Ептен сум задоволна од оваа розевава на Буржоа.
    Убаво ги издолжува трепките, не се вади лесно, не се рони, стои со саати, буквално со саати, наутро ќе ја ставам, ако не ја извадам во текот на денот, до пред спиење стои.
    Ги витка трепките и без виткачот, е сега треба малку повеќе труд да се извади, ама па и не се размачкува, затоа и не се вади 100 посто само со вода или влажни марамици.
    Сега дури и повеќе ми се допаѓа од црната, иста како оваа само во црна опаковка.

Чиста 5ка е за ретки и кратки трепки, да не речам трепки оскудација :lol:

Mishela likes this.
  4. srcence1607

srcence1607 Популарен член

ете ја оваа [жолтата на Golden Rose ја купив да ја пробам и искрено презадоволна сум.. ептееееееееееен ги издолжува трепките и ја како што иам екстра долги трепки со маскарава сум како трајни вештачки да иам :rofl: :lol:
    хахха и мн ги витка трепките исто така xD инаку претходно ја користев маскарата на Golden Rose ама црната 4x Ultra Volume

Attached Files:

5. naturally

naturally Популарен член

Маскарите на есенс, скоро сите се тука негде со цената (околу 200 денари)
    Јас ги имам овие користенo:

Оваа убава ми беше, но малку ми се ронеше под очите после неколку часа.
    175 денари

Оваа ми беше уште подобра изненадена сум каков ефект дава а е само 200-210 денари :wasntme:

A oваа па многу брзо ми се исуши и многу мал период ја користев па не сеќавам на ефектот :worried:

Има уште куп видови на маскари од Есенс, за тие пари дефинивно нема да погрешиш со Есенс :)

6. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Ве читам трепките ви паѓале од Мејбилајн Рокет зашто не се вадела.Епа ако ги трлате очите со вода и ја корнете маскарата нормално дека ќе ви испопаѓаат трепките.Со соодветен гел или течност за вадење шминка,одма се чисти маскарата и не се корнат трепки,ви гарантирам затоа што и јас ја имав.

Инаку ја земав пред извесен период Орифлејм Very me (црна опаковка).Премногу е течна и тоа ја прави потешка за нанесување.Сосема просечна па дури и под просечна маскара.Ја земав ептен дека ми дојде до раце каталог и дека беше многу ефтина инаку не би ја купила по втор пат.Не сум фан на Орифлејм и Авон,освен на маскарата од Авон Super shock што е навистина добра.
    За мене сеуште не постои подобра маскара од Лоеал Voluminous Million Lashes .

7. Mihaela.P

Mihaela.P Активен член

Оваа маскара ја користам подолг временски период и сум презадоволна

8. baby-star

baby-star Популарен член

Презадоволна :D

Attached Files:

9. Lolli

Lolli Истакнат член

Мејбилајн Рокет е на намаление во Шатци , денес ја земав по ваша препорака и не згрешив, многу ми е подобра од Супершок на Авон. Поназад прочитав дека не ви се вадела , јас без проблем ја извадив со влажна марамица :)

10. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Која и е цената во шатци?

11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

А колку чини Max factor 2000 calories?

12. Youknow

Youknow Популарен член

^ 480 денари.

Lepaaa likes this.
  13. Dea8

Dea8 Истакнат член

За super shock max ли станува збор?Тиркизна или зелена...не можам да ја дефинирам бојата :lol: јас прв пат ја користам ама многу брзо ми се потроши и исуши, си мислев дека само на мене ми се случило, баш таа мојата таква се погодила :) бидејки со другарка ми во исто време си ја купивме, а на неа уште и се нема исушено :worried: А иначе онака е супер, задоволна сум, ми ги издолжува, згуснува и водоотпорна е.

Разгледав така набрзина и гледам дека многу пофалби има Мејбилајн Рокет, па посакав да ја купам :) ќе морам да си купам нова бидејки Super Shock MAX од Авон ми се исуши многу брзо ( а можете да кажете и некој трик како да и го продолжам векот, додека си купам нова :lol:). А ме интересира дали ( а претпоставувам дека да, бидејки како што прочитав некој тешко ја вадел) е водоотпорна, бидејки јас имам проблем: на ладно време - особено на промена од топло на ладно - многу често ми солзат очите, ми се има случувано дури како да плачам и не ми одговараат обичните маскари, бидејки ми се растекуваат и ми прават црнило.

14. kikkki

kikkki Популарен член

Ставај пудра во прав на трепките и околу очите и користи водоотпорна масакара.
    А за да го продолжиш векот на маскарата стави ја во топла вода,нека постои 15-20 минути додека се излади водата.

Dea8 likes this.
  15. bubamara96

bubamara96 Активен член

Кажете некоја маскара која не ги издолжува трепките толку бидејки јас природно имам многу големи трепки и кога ќе ставам маскара трепките ми стануваат огромни :( Благодарам однапред ♥

16. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

[​IMG] Маскарава воошто не ја бива за цената

17. annii

annii Популарен член

Essence mascara 'I love extreme'
    Ја купив, бидејќи ми беше при крај маскарата и решив да сменам.
    Прво четката ми е поголема од окото, па додека да ставам маскара, лом се правам од страните. Трепките ми ги прави ужасни, слепени и тоа со еден слој, а за два не ни помислувам.
    Среќа не е скапа, некои 250 денари, па не ми е жал за парите.

Avon mega effects mascara
    Интересен дизајн, очекував поголема маскара и по практична. Прочитав и доста позитивни критики за неа.
    Мене ми се погоди доста течна, при секое трепкање имав отпечаток на горниот капак и требаше цела вечност за да се исуши.

Max factor 2000 calorie
    Најдоброто за крај.
    Предобра маскара. Со еден слој имам прекрасни трепки, одвоени, издолжени. Некогаш не употребувам ни виткач за трепки, бидејќи маскарава е фантастична! Си вреди за парите, цената и е околу 450/500 ден. +/- тука е.

18. Aryana

Aryana Истакнат член

Колку чини?

19. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

20. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Оваа е последната маскара што ја земав ,беше во сет со сенка за очи и гел туш и несесер од Есте Лаудер , читав на нет многу негативни коментари за неа, ама јас сум многу задоволна, убаво ги расчешлува трепките дека четчето е помало,не се рони, мене ми е многу убава дали се зависи од трепките, незнам :D