Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    11.226
    До кога е попустот на Буржуа маскарите во Космо :wasntme:

2. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Цурки има ли некаде инфо дека маскарава ќе ја донесат пак?Во Штип ја нема и во парфимеријата каде што има козметика на есенс ми кажаа дека веќе нема да ја донесуваат.Вистина ;( или не? Оваа маскара ми е најубавата и најомилена досега што сум ја пробала..

3. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    И јас ја гледам на реклами на MTV, ама кога прашав пред една недела во Cosmo,таа ми рече дека ја немаат |( :o
    Ме интересира што пари е, ако ја има во МК.

4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Маскарава во нова верзија за извиткување и волумен ја има во колекцијата на Есенс пролет/лето 2014 која би требало наскоро да е достапна кај нас.
    Пакувањето е црвенкасто со такво исто четче како кај старава верзија само што е подебело.

5. Diamond1

Diamond1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    13
  6. Madlina

Madlina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    301
    До 28.02

Прикачени фајлови:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    девојки, ја има ли водоотпорната варијанта на Мејбилин Рокет кај нас???

На Tikvice му/ѝ се допаѓа ова.
  8. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.614
    да ја има...истото паковање ама наместо розеви букви има сини..или евентуално розеви букви ама пишува waterproof,зошто по интернетов имам видено и таква верзија,меѓутоа кај нас мислам ја има таа со сини букви

9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    ^^ Ја има, јас ја гледав неодамна во ДМ, многу се слични со обичната, само во буквите е разликата. Јас по грешка ќе ја земев водоотпорната.

10. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    251
    Јас имам користено неколку маскари на голден роуз и сум многу задоволна а конкретно за оваа една другарка ја користи и навистина и ги прави трепките прекрасни :)

фала за препораката обавезно ќе ја пробам :)

11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    До сега најзадоволна сум била од маскарата на орифлејм, преубави ми ги прави трепките, не се лепи, не остава грутчиња
    а маскарата на Голден роуз ич не ми се допадна, ниту волумен им дава на трепките, се лепи..

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Братучеда ми што работи во Зегин ми кажа дека многу им се трошела маскарата на голден роуз 110 ден. била.

13. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Трепки

Давајте некој совет како да ја нанесам маскарата убаво,кога ја редам сите трепки ми се лепат една со друга и иде како да имам 5 - 6 трепки со еден тон маскара на нив.Ајде реков да не е до маскарата ама,имам испробано разни маскари скоро сите видови од авон и орифлем,ама ке да е до мене а и да напоменам немам толку ретки клепки.

14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Трепки

Јас со безопасна или со игла си ги разделувам трепките кога ми се залепени од маскара, секоја посебно си зазема позиција. Со остриот крај само на слепените иди измеѓу и раздели ги. Пазете само да не се повредите, ама не е нешто опасно ако правиш внимателно.

Можеш да исчиштиш четка од стара маскара и да ја користиш како чешелче после нанесувањето за да ги разделиш убави сите трепки посебно.

На aleks26 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 060189771

060189771 Нов член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Трепки

Дали една маскара различно делува на различни типови трепки? Јас имам Maybeline Falsies Volume Express и Maybeline Rocket Volume Express и кога ќе нанесам од нив трепавиците ми се ужас :?: А братучеда ми кога ќе стави од нив трепките и изгледаат прекрасно ;( Дај кажете за никакви трепки каква маскара да купам, да не лупам само пари на нешто што не ми одговара
    Се извинувам прашањеето ако нее е за ова тема :*

16. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Исто и јас како карина ги разделувам трепките на тој начин и навистина помага. :) Инаку,пред отприлика една недела ја купив маскарата на голден роуз со златно капаче што е таа,добра е,ама понекогаш ми ги слепува трепките.Не е нешто нај,но добра е.

На aleks26 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    јас користам waterproof маскара секогап оти ко ке користам regular ми се мачка

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.656
    Допаѓања:
    106.722
    Трепки

Се си зависи од трепките,но и од маскарата. Мене исто не ми одговараат овие маскари на Мејбилајн,мо ги слепуваат трепките, а имам убави и долги трепки, истовтака тешко се вадат маскариве ,поготово рокет, мислиш без трепки остануваш. Пробај некоја друга, можеш на Loreal или Макс фактор,овие две на сликите, другарка ми има мали трепки и ко лепеза и ги прават маскариве

Јас ги кристам овие две и сум пре задоволна

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    За да не ви се слепуваат трепките, при нанесувањето на маскарата движете ја четкичката цик-цак низ трепките. Ефектот е милион пати подобар отколку кога само го влечете четкичето нанапред.
    Толку време ја прктикувам тактикава, со ниту една маскара ми се немаат залепено трепките.

На aleks26 и Hipster им се допаѓа ова.
  20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Жeни, абе попустот на маскарите на Буржоа беше во Космо така, -25 посто ама до кога?
    И во она смотаноно Капитол нема Космо? Врти сучи 10 минути не го најдов, а прдеж место е, да ми простите на речник, ама специјално до таму цепав пешки за Космо.
    Или јас сум ќора и не го најдов, или слабо ме излажале...