Девојчиња, предложете ми маскара со ултрапрецизна четка која убаво ќе ми ги разделува трепките и нема да ми ги слепува. Само да не е од Мејбилин - ги испробав сите по ред и ми здосадија, сакам да сменам малку. Веќе некое време листам по Интернет, ама никако да ми фати око некоја.
Користам една од орифлеим сина водоотпорна...Навистина сум задоволна од маскарата. Дали некој знае што цена е сега?
Ја следам една девојка што снима туторијали на youtube и ја користи L'Oreal Telescopic па види дали ја има кај нас,искрено ја немам побарано ниту па пробано. http://www.youtube.com/watch?v=ABZgndlGnC4
И јас ќе ти ја препорачав истава, за разделување е закон маскарава само незнам кај нас дали ја има сеуште Лореал телескопик...има нови маскари од Лореал како Loreal Carbon black и таа новата Butterfly нешто ама неа како да ја немам приметено,види распрашај се
Има еднa Telescopic, ама во сива тубичка е и сигурно е некоја различна, претпоставувам постара верзија од оваа. Ми се допаѓа четката во секој случај и се мислам помеѓу оваа и Architect 4D која ја имав и ми беше екстра, иако кога се подзасуши почна малку како да ми се рони. Mалку претеруваат со цените на маскарите, ама тоа е. Фала ви.
Мишела,мојата изгледа вака: А дека претеруваат,претеруваат вистина,јас не би дала 700+ ден за маскара ама ми се погоди во сет од Лореал со крем за лице и млеко за чистење идеше гратис...бидејќи кремот беше за постара кожа го поделивме сетот со мајка ми и така си ја добив гратис
Па да, на оваа и мислев. Каде жити се' нaлета на таква премија !? Нече среча поштеног човека изгледа, тоа ќе да е. И онака не ми треба итно, ама сакам да си испланирам каква следно ќе земам. Мејбелин ми здосадија за цел и за сите наредни животи, се надевам дека на крај нема да завршам со жолтата маскара пак.
да ти кажам во тинекс во охрид ја начекав а и во други маркети исто ја видов...тие им беа сетови останати очигледно од некогаш ама важно маскарата си има рок уште 2 години...вистинска премија да ти кажам ми се погоди во ск не верувам дека такво нешто се наоѓа,одамна се купени ама имаат лореал секогаш акции маскари + кармин или маскара + нешто па можда ќе ти се погоди да ја има така и телескопикот... Иначе и јас барам нова маскара,се мислев да ја земам новата Maybelline Big eyes ама во последно време будејќи почнав да носам похидратанта пудра многу маскарата ми се размачкува од долниве трепки на делот под очиве бидејќи трепките ми се допираат со пудрата и шетам како панда дали да и дадам шанса на оваа или да земам водоотпорна
Да ти кажам, јас користам мат пудра па го имам истиот проблем - скоро секогаш ми се разлева маскарата од долните трепки. Нема маскара која не го давала овој гаден ефект, стварно не ми е јасно зошто. Се мислам и јас дали да пробам со водоотпорна маскара, ама не знам како ќе бидам со нервите за чистење на трепките потоа. Ја гледав оваа L'Oreal Architect 4D водоотпорната верзија дека многу ми се допадна обичната (иако и со неа го имав овој проблем со разлевањето), ама уште сум во дилеми дали да дадам толку пари за маскара или да си најдам друга некоја. П.С. Или пак, Manhattan Volcano XXL.
^^^ Јас досега сум го немала тој проблем па затоа го поврзав со користењето на похидратантна пудра...претходно ми се ронела да,ама никогаш вака разлевала...и јас се мислам да земам водоотпорна ама да ја користам само за долните трепки бидејќи неам нерви да ја чистам и од горниве..и на крај ке останам со некоја од Мејбилајн ко по обичај
Mishela ako si gi probala site od Maybelline togas sigurno si ja probala i One by One, no eve sepak da kazam iako ti se zdosadeni ovie od Maybelline .Maskarava ima epten precizna cetkicka koja mnogu dobro gi razdeluva trepkite i ne samo toa plus i gi izdolzuva. Mene mi e prekrasna i ja preporacuvam. Izvinete za latinicava, nemam kirilica na telefonov.
Само што ја купив маскарава ,2 за 950ден во Шатци. Ја немам уште пробано каква е,ја има некој користено?
Многу ја фалат маскарава но мноогу брзо се сушела.Не ти се исплати за 2 недели да се дадат толку пари..
Јас ја користев лани, само мојата беше кафена. многу добра маскара, и долго трае не се суши. Одичен избор.
Дава фантастичен волумен и воопшто не се суши брзо... Кога е на попуст се исплати да ја купиш. Инаку една моја другарка ја користеше оваа маскара со години, а кога нешто користиш подолг временски период сигурно има добра причина за тоа.
Во споредба со други маскари се суши побрзо, отприлика за 3 месеци се суши. Ама сепак и не е препорачливо маскара да се користи повеќе од 4 месеци, најмногу до 6 Инаку маскарата е прекрасна.