Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Еве и јас ја фалам :$
    Ја користам барем 3-4 години и сум презадоволна ,не жалам за секој даден денар за нејзе
    Ме трае 5-6 месеци,секојдневно ја нанесувам
    Малку ми се подзасуши денес по 4 месеци употреба,ќе ми трае уште месец сигурно
    Ти ја препорачувам

На Angela12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Супер шок е супер маскара, мене навистина долго ми трае и морам да нагласам дека многу лесно се вади, обично влажно марамче може да заврши работа! :)

3. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    27
    и ова да ве прашам ? :D
    Обично не се шминкам за секој ден а маскарата може да ја употребам 4 пати во месецот и сигурно ке трае 1-2 години дали со ваквото користење на маскарата таа може да се исуши за кратко време ???

4. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    563
    ^^ Без разлика колку често ја користиш, маскарата треба да се менува најмногу на 6 месеци. Јас на 3-4 месеци ја менувам...почнува да мириса специфично и одма знам дека е за во канта :)

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.653
    Допаѓања:
    106.712

оваа вчера ја купив, ама не сум задоволна некако, малку ги издолжува трепките ама не дава некоја густина, требаше да си ја земам таа на Бенефит - They are real , се зезнав ама ајде др пат :D

6. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Две години...тешко,една можеби
    Не можам со сигурнот да ти кажам точно за колку време ќе се исуши...

7. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Ги обожавам сите Avon маскари, но во последно време ја користам Oriflame WONDERLASH Mascara и најдобра е :inlove:

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    На секој производ, а во случајов на секоја маскара си пишува колку има рок од отварање на производот, кај маскарите е обично 6 месеци, види на амбалажата има слика како кутивче и во него бројка тоа е тоа што ти зборам, рок од отварање. Значи ти ако ја отвориш и почнеш да ја употербуваш и ставиш само еднаш у тие 6 месеци пак ќе ти се расипе, ќе дојде во контакт со воздух и бактерии и толку им е, подолго никако неможе да ти трае маскарата + е деликатен производ сепак на очи го ставаш. Ќе ти се расипе и ќе ти се исуши, нема шански подолго од 6 месеци да ти трае, па дури да речеме дека ок ќе биде нема да се исуши, не е хигиенски да се употребува толку долго, а и бактериите ќе си го направат своето, не дај боже може да ти предизвикаат некаква иритација... Јас не би играла со производ за очи.

9. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Јас ја користам долго таа маскара, искрено ми беше најдобрата маскара што ја имам користено, но последниот пат како ја порачав за многу кратко време ми се исуши (две недели) не знам што и стана, дали таква ми се погоди или ја сменија

10. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    27
    Дали некој ја има корстено маскарата на габрини дали ви се допаѓа каков волумен дава ???

11. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Сакав да порачам маскара од Авон, меѓутоа се мислам која. Сакав да прашам дали некој од вас ја има користено оваа маскара, па да ми каже дали е добра... :*

Прикачени фајлови:

12. Stejsii

Stejsii Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Многу ми се свиѓаат продуктите на Есенс . Овие маскари се околку 170 денари (поединечно).
    • Лилјаковата ја имам некое време. Многу сум задоволно , ептен ги издолжува и им дава волумен на трепките .
    • Коралната ја купив вчера. Денес првпат ја употребив и мислам дека е предобра . Исто дава многу волумен и ги издолжува и ги раздвојува многу убаво трепките. По мое мислење е подобра од лилјаковата.
    И еве како изгледаат четкичките.

На Lepaaa и Lovely93 им се допаѓа ова.
  13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Јас ја купив црната од есенс гет биг лашес и исто така сум многу задоволна. Дава волумен и ги раздвојува убаво трепките и ги издолжува, се во едно. 210 ден. мислам беше :)

На Stejsii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mala-srnicka

mala-srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    кај ја има оваа последната маскара?

15. Stejsii

Stejsii Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    ја има во DM :)

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    И мене ми се допаѓаат производите на Essence и баш ќе пробам следен пат и од нивните маскари, се повеќе сфаќам дека цената не значи и квалитет, јас земав од по 300-400 денари маскара стално, а сега гледам дека има многу убави маскари со попристапна цена. :)

На Stejsii му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Stejsii

Stejsii Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Имаат различни видови на маскари дури и waterproof и имаат сега една најнова за 290 денари што сама се ротира ама јас не би ја купила. Пробај ја оваа коралната мислам ќе ти се допадне

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ultimate.Shopper

Ultimate.Shopper Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    380
    Дали некој знае колку е најефтината маскара од Bourjois? И ако сте ја користеле дали сте задоволни? :)

19. Damiana

Damiana Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Ова е една од најдобрите маскари што сум ги користела.

Прикачени фајлови:

На koritsaki и Lovely93 им се допаѓа ова.
  20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Која цена е оваа?

Stejsii, каква е таа ротирачка маскара, сакаш да кажеш дека при нанесување четката сама се врти?