Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. Stejsii

Stejsii Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Да да сама се врти . 295 денари е

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bohn

Bohn Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Дефинитивно маскарите од Голден роуз ми се покажале како најдобри.

A од оваа ептен сум незадоволна, џабе лупнав 350 коа воопшто не сум фасцинирана.Еднаш рокет, поише никогаш.

3. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Незнам баш колку време ја користам маскарава, но многу сум задоволна. Доста ги издолжува трепките, не се ни познава толку дека имате ставано маскара, а плус и водоотпорна е. Ви ја препорачувам. :!:

Прикачени фајлови:

• untitled.png
      untitled.png
      Големина на фајлот:
      36,8 KB
      Прегледи:
      394
  4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Аааа интересно, а и не е скапа во споредба со другите. А јас и онака немам навика да ја вртам четката кога нанесувам маскара. :lol:

На Stejsii му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Исто и јас, очекував мноооогу повеќе!!! Ама утеха ми е што ко за Мејбилин маскара, лесно се вади (барем нешто :lol: )

6. Stejsii

Stejsii Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Stejsii, каква е таа ротирачка маскара, сакаш да кажеш дека при нанесување четката сама се врти?[/quote]

[​IMG][/quote]
    Аааа интересно, а и не е скапа во споредба со другите. А јас и онака немам навика да ја вртам четката кога нанесувам маскара. :lol:[/quote]

Aко планираш да ја пробуваш пиши мислење обавезно :D

7. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    853
    Јас уште еднаш се вратив на старата љубов :lol:

На awl, LudaDevojka и Stejsii им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708
    Јас ја земав оваа маскара денес, уште ја немам пробано ама се надевам добра е. Таа black carbonate ја немаше, a се мислев помеѓу оваа и million lashes. [​IMG]
    Досега најзадоволна сум од на Бенефит ама сега скапа ми беше , а и на Лореал не е баш евтина, 17 евра ја земав
    Miss manga имаше попуст, 10 евра чинеше ама четката не ми се допадна некако.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Првата од Голден Роуз абе мислиш вештачки имаме стаено.
    Ја користев кога бев средношколка ни самата незнам зошто ја сменив. Сега ми е супер.Квалитет за малце пари.

10. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    [​IMG][/quote]
    Аааа интересно, а и не е скапа во споредба со другите. А јас и онака немам навика да ја вртам четката кога нанесувам маскара. :lol:[/quote]

Aко планираш да ја пробуваш пиши мислење обавезно :D[/quote]

Ајде со здр. да си ја користиш, нека одмори малку раката де :lol: Од каде ја купи?? :)

11. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Koritsaki чекам да кажеш мислење за маскарава, сакам и јас да си ја земам. :D
    Се двоумам помеѓу Макс Фактор 2000 calorie и оваа на Лореал. :D

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708

Важи,баш утре ќе ставам од неа , па ќе ти кажам, јас од макс фактор мислам дека оваа ти што ја пиша ја имам користено но четката не беше пластична и воопшто убави трепките не ми ги правеше , јас ги обожавам маскарите со пластични четки најубави ми ги прават трепките :) Сега ќе видам и оваа каква е , како што гледам по нет убави трепките ги прави :)

На KalaV му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    КалаВ, еве и јас да ти помогнам околу дилемата (барем ќе се обидам, врз основа на моето искуство) :D

Прво да кажам збор-два за Макс Фактор 2000 Калории (која и моментално ја користам). Значи маскарава порано ја користев континуирано, со години. Тогаш ми беше совршена, најубава маскара што ја имам пробано, даваше и волумен и неверојатна должина. Меѓутоа, сега маскарава е со нова формула и е во нова амбалажа, не е иста како порано. И сега цената и' е околу 400 денари, а порано беше една од поскапите, чинеше над 800 денари. Новава Макс Фактор дефинитивно не е тоа што беше. Јас барем од толку користење на маскарава знам каква беше и колку беше добра, а сега откако е сменета е најобична маскара без некаков си wow ефект, каков што би дал на пример Лореал маскара. Мислам, кај мене делува супер и вака зошто природно имам долги и густи трепки, ама не е тоа што беше.

Јас би земала Лореал без размислување, досега сите нивни маскари што ги имам пробано ми се покажале одлични, а имам многу пробано, верувај :D Ниедна маскара од подостапниве брендови не може да се носи со оние на Лореал. Мене лично фаворит ми е Loreal Lash Architect 4D, но која и да ја земеш нема да згрешиш. Блогеркиве многу ја форсираат моментално оваа на Коритсаки, така што и таа е одлична, го имам видено ефектот :)

Едит: Моментално ја имам дома и Лореал Мис Манга, ама чекам да ја дотрошам Макс Факторот, па да ја пробам. Сигурна сум дека е добра како и останатите Лореал маскари, барем ефектот што го гледав на нет беше супер. Ќе пишам впечатоци во темава штом ја пробам :)

На koritsaki и KalaV им се допаѓа ова.
  14. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Фала ти многу за одговорот.
    Јас моментално ја користам на Макс Фактор - оваа.

Ама не сум нешто многу импресионирана, па и барам замена. Четчето и е убаво, но некако многу ми е течна, абе лом се правам во очите дури ја нанесувам, па дури потоа ја чистам. :D За несмасен човек како мене, дефинитивно не е маскарава. :D
    Ајде уште малце ќе ја дотрошам, па се префрлам на Лореал. :)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708

KalaV - маскарава е многу добра , дефинитивно мене ми одговараат овие пластични четки, многу убаво ги расчешлува трепките , како што можам да забележам , им дава и волумен и ги издолжува истовремено , и ми се допаќа што има ултра црна боја :D јас ти ја препорачувам да си ја земеш , се надевам ќе ти се допадне и тебе. Инаку која цена се маскарите на Лореал во МК ако може да ми кажете да си знам за др пат :)

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    По 800 и кусур денари се.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Зависи кои, Коритсаки. Повеќето се околу 800 денари (на пример твојава, Lash Architect 4D итн.), има и од 600-700, а Манга ја земав од Космо на акција за 400 и нешто. Различни цени се, многу маскари има на Лореал :)

18. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Јас ја зедов денес оваа на L'Oreal -Butterfly -extra black. Иако имам други маскари не можеше срце јуначко да издржи. :D :D (идиот сум само пари трошам, после ќе кукам)
    Иначе ја зедов за 13.5 евра, ама не сум во Македонија моментално.
    Ќе ја пробам утре, па ќе пишам импресии. Иначе четчето многу малецко излезе, очекував ептен големо да биде.

19. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Јас ја зедов маскарата од Мoda, значи погрда маскара не знам дали имам користено.
    Премногу е воодотпорна, никако не се бриши, ми ги слепува скроз трепките , плус не ми дава никаков ефект, а четчето е преубаво.
    Очекував повеќе од оваа маскара, бидејќи ми ја препорача продавачката.
    Значи не вреди ни 5 денери. :tmi:

20. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Јас секогаш си ги користам маскарите на Classics. Многу сум задоволна и од двете, имаат пристојна цена а се забележуваат резултати.

[​IMG] Розовава се вика LASH Plumper и е дефинитивно многу подобра од сината, извиткува, издолжува и дава волумен. Четката многу ми е добра.
    [​IMG] Синава ги прави трепките погусти, поцрни и долги. Не ги извиткува така. Мене ми се одлични, во Велес се продаваат за 150 денари.