Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708

Да , мало е четчето , ама многу убаво ги прави трепките, барем моите , си викам како досега не сум пробала Лореал маскара
    Пак за ок цена си ја зела , јас ја земав 17 евра овде во Гр :|

2. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Еве да пишам и јас импресии! Маскарава е супер! Морам да ја пофалам, задоволна сум. Фала ви на сите за препораките :D
    Обично ставам две различни маскари за да добијам подобар ефект, ама со Лореалот нема потреба. Ги издолжува трепките, волумен дава иако не спектакуларен, ама многу убави ги прави трепките.
    Што се однесува до цената, 13 евра би дала и следен пат (бидејќи и другите маскари се горе-долу таа цена), ама 17 мислам дека сепак е премногу :D
    Не знам од каде толкава разлика во цените. Корицаки од Сефора ја зеде? Таму 20 евра беше јас видов.
    Види следен пат во поголеми маркети од типот на Карфур или некои слични можеби ќе ја најдеш поевтина. На страната на Лореал беше 17 евра.

3. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Вчера вечер ја купив, 290 ден беше и за прв пат денес ставам...Значи сосем солидна е...Има убава четкичка, убава текстура, не ги лепи трепките и ги истакнува...Нема некоја голема разлика со Есенс-от што ја имав претходно, али сосем солидна е, ми одговара дефинитивно... :)

Уште нешто-
    Имаше уште една маскара исто од Мислин, значи од оваа една серија подобра, за XXL волумен, значи со поголема четкичка, ама таа следен пат ја купувам, беше само 100 ден поскапа...Еве ја-

На Sexybaby86 и Mama25 им се допаѓа ова.
  4. Lovely39

Lovely39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    10
    По подолго време решив да ја сменам Super Shock и ја земав Infinitize од Авон. Не згрешив, многу сум задоволна :)

5. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.903
    нема поубава маскара од оваа вторава на мислин трепките ги прави како вештачки :angel:

6. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Која е подобра маскара според вас Misslyn или некоја од Essence на пример таа I love extreme? До сега ја користев rocket и иако предобри ги прави трепките решив да ја сменам затоа што премногу почнаа да ми паѓааат. (тешко се вади)

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Мене Мisslyn ми е подобра од сите оние кои сум имала прилика да ги пробам од Essence затоа што не ми се рони под долните трепки и не „испарува“ по некое време откако ќе ја нанесам.
    Следен пат ќе ја купам онаа XXL volume или како и да беше таа другата од Мisslyn , засега обичната ми е и повеќе од одлична, чиста 10ка! Поубава ми е и од Рокетот, не ми ги слепува трепките воопшто.

На white.kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  8. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Не би се осудила да штедам маскара за да ја користам 2 години. Ќе ви се иритираат очите. Мислам дека маскара може да се користи еден месец по отварањето, повеќе не. Барем така е со моите нискобуџетни од Голден Роуз. Гледам и 2-3 месеци не било проблем.

Класичните од Голден Роуз се закон одново и одново. Не ја менувам веќе, имам пробано многу секогаш се враќам на истата.

Овие не чинат. Не сум задоволна. Ги има по парфимерии по пристапна цена која варира од 150-180 ден.

На LittleFairy и Daydream им се допаѓа ова.
  9. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Богами во шок бев кога видов какви убави ми ги направи трепките.
    Совршено нешто.
    Нај задоволна сум од ова маскара од авон, мислам долго време нема да користам друга.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И јас ја користам веќе 3-4 години :inlove:

11. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Maybeline falsies не ја менувавам за ништо на светот, ништо друго не може да ги извитка моите трепки прави како праз. Порано ја користев и супер шок од Авон,ама многу брзо ми се сушеше а, и не ми ги виткаше како оваа.

12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Имам прилично долги и густи трепки, но многу прави, па и на надоле се. Секогаш користам виткач зошто носам очила, па ми пречат на стаклата без маскара тек па со маскара, ежи грепкањето :lol:

Претежно користам поефтини маскари, најскапа ми е мејбилајн :lol: Деновиве купив на Кетрин Арли, ваљда вака се пишува, зелено е шишенцето, ќе ставам подоле слика. Ја земав 120 денари од продавничката на Голден на Рекорд што е. Преубави ги прави трепките, со многу волумен, само со еден слој, не се размачкува, не се рони и убаво се мие.
    Денес прв пат ставив без да ги навиткам со виткач и забележав дека убаво ги крена, а и беа такви додека не ги измив, што не било случај со други маскари, паѓале после половина час.

Би ги пробала и другите нивни маскари, се надевам дека се добри како оваа.
    Те и сликичка:

На Leat му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Од голден роуз жолтата и виолетоват! За таа цена ми се совршени!!!

14. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Имам мали прави ретки трепки значи ужас..сум пробала секакви маскари од Мејбилин до Гош до кои ли не но најдобро ми одговарале маскарите Супершок од Авон ги имав фалено и поназад во темата арно ама сакав малку да паузирам од нив и бев си купила од Есенс All eyes on me и беше вистински ужас како да ми се исплакнати трепките.По препорака на продавачката си купив ваква маскара и можам да кажам дека е право откритие!!! уште со првото нанесување трепките се издолжуваат и згуснуваат ефектот е зачудувачки а чини само 100ден топло ја препорачувам за девојките со трепки како моите пријатно ќе се изненадите за 100ден ништо нема да изгубите :) :)

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Новото откритие:
    Иако долго време си ја користев Клинк Hihg Lenghts и ми е најдобра маскара што сум ја користила сепак се решив да пробам и нешто друго, по обичај ретко да купам повторно ист производ зошто сакам да купам се. Сепак се одлучив за Диор ShowIconic и пак имам преубави трепки. Издолжува, волумен дава, извиткува и си стои на место се додека не ја извадам. Си земав водоотпорна затоа и отстранувањето е малку потешко, се на се е одлична маскара со гумена четкича (моја омилена). Ќе поставам и слика од мене деновиве.

На Lepaaa, septemberinparis, Rose96 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.652
    Допаѓања:
    106.708
    Со здравје да си ја користиш, маскарите на Диор се прекрасни,јас го имам пробано тестерчето на Dior showversus
    единствената четка што не е пластична а ми ги направи трепките убави :) оваа е пластична,и мене ми се омилени маскарите со пластични четки па здравје да начекам попуст би ја пробала и јас :lol:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Порано земав евтини ама по некое време почнаа да ми се иритираат очите и баталив. Последна користена Maybelline 100% black, а сега сакам наредна да ја земам Falsies (ама flared). Ако ја најдам де. Рокетот ја подарив, катастрофа ми е.

18. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    http://hanesatrading.com/images/userfil ... 0Kapak.jpg
    Што мислите за маскарите на габрини?!
    Ја имав портокаловата, но се потроши и зедов сега розова.
    Јас сум прилично задоволна, а и цената - 100 денари, е ептен прилагодна.

19. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Девојки бев вчера во DM има попуст на маскарите на RIMMEL,кога видов се усреќив,180 ден се,одете додека не ги изеле.. :)

20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Совршенство!!!
    Штета што кошта бајаги пари

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      12,5 KB
      Прегледи:
      1.000
    На tinkerbelll, Lepaaa, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.