Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Јас оваа ја користам,новава и задоволна сум,ем дава добар волумен ем не тежи на трепките зашо една претходна што имав.. :x

Прикачени фајлови:

• essence.JPG
      essence.JPG
      Големина на фајлот:
      112,4 KB
      Прегледи:
      400
  2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Коментари за оваа? Сакав да ја земам црвената или црната, али поради топлово мислам подобро ќе биде оваа водоотпорнава. Што мислите?

3. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Тргнав по Есенс I <3 Extreme а завршив со новата на Maybelline-Go Extreme.
    Задоволна сум од маскарава сега за сега,бидејќи само 1 ден ја носев,ама очекував малку подобар ефект.Како и да е,со извиткани трепки е сон.
    Ми се допаѓа,се на се. :)

4. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    Која е најдобра од овие три? :D

Прикачени фајлови:

• gr mascara.jpg
      gr mascara.jpg
      Големина на фајлот:
      21 KB
      Прегледи:
      352
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Јас сум за првата убаво е четчето и па претпоставувам дека е за издолжување и за волумен.
    Другите некако не ми фаќаат око. А мислам дека и со првата се чешлаат трепките па ќе немаш слепување.

На I.want.to.sleep му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Madilyn

Madilyn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    126
    Моментално ја користам оваа од многуте низ несесер, преубави ми ги прави трепките, многу лесно се нанесува, воопшто не прави грутки и не тежи на трепките.Само некако по некое време ми се рони по малце и ми прави црно под очите :?:

Прикачени фајлови:

• 1299849586.jpg
      1299849586.jpg
      Големина на фајлот:
      27,6 KB
      Прегледи:
      290
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Мене црната одлично ми ги правеше трепките, но многу ми се ронеше. :doh:
    Коралната ја немам користено, но бидејќи моментално маскарата која ја користам ми е при крај, решив овој пат да ја пробам неа. Многу ме интересира каква е и се надевам дека нема да биде како црната.
    Можеби водоотпорната би била поиздржлива, но којзнае ... додека не се решиш да ја купиш, разлистај што пишуваат блогерките за оваа. :)

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Shoelle

Shoelle Нов член

Се зачлени на:
    11 јуни 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Јас ја користам оваа за долги и ретки трепки, не остава грутки како на Golden Rose

Прикачени фајлови:

9. softy

softy Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    25
    Неколку години наназад ја користев маскарата на Miss sporty за волумен-lush millionaire.Многу погодена ми беше. Пред 2 месеци кога ја барав ја немаше тука во Бт и читајќи на форумот,се одлучив за Misslyn XXL. Преубава маскара! :inlove: Жими трепкиве :lol: Една членка ја имаше спомнато и си ја зедов од Шатци,350 ден.(со попуст).Не е баш ефтина ама вреди за парите.И волумен и должина,како вештачки ми ги прави....не се размачкува,и ако размислам,повеќе од 2 месеци ја користам:) Ви ја препорачувам женски ;)

Прикачени фајлови:

10. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Не се лоши, розевата е за издолжување на трепките, а црвената за згуснување :)

Прикачени фајлови:

• IMAG1828-1.jpg
      IMAG1828-1.jpg
      Големина на фајлот:
      179,5 KB
      Прегледи:
      676
    На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.231
    Допаѓања:
    13.128
    Ја имам на орифлејм the one (volume blast mascara) и задоволна сум :)

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Ја купив сината од Eсенс-гет биг лашес, водоотпорна, па да споделам впечатоци.
    Има голема четка со доста густи влакна, дава доста волумен, а не издолжува нешто посебно. Деновиве не беше нешто посебно топло, али ме фати дождот убаво, а не ми се размачка, ниту отцрта. Малце потешко се вади, али барем не се размачкува додека ја вадам. И може да се ставаат повеќе слоја, без да се слепат трепките и притоа не стануваат clumpy. Се' на се, супер водоотпорна маскара за 195 ден., верувам дека летово ќе ми биде must have. :)

На Shoelle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ekatarina95

Ekatarina95 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2014
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    37
    Здраво девојки, ве молам препорачајте ми некоја убава маскара што ќе дава впечаток на погусти и подолги трепки со цена до 300 денари .ви благодарам однапред :)

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Misslyn intense volume, 295 денари во Шатци. :)

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Збор два да напишам за маскарава на Ис Сен Лоран:
    Четкичка по моја мерка, само такви четки им одговараат на трепкиве мои. Издолжува многу за тоа немам збор, не ги лепи терпките и задоволителен волумен дава. Проблемот е во структурата на течноста на маскарата. Ма каква течност, тоа не е течност. Кога прв пат ја отворив имав впечаток дека некој ја отворил претходно затоа што беше многу сува, ама после сфатив дека таква си е. Многу густа структура има, а тоа мене не ми се допаѓа. На почетокот беше ОК, ама веќе по една недела користење и се виде крајот. Многу брзо ми се исуши, почна да се рони многу брзо одкако ќе ја нанесев.
    Еве ви и сликичка од ефектот, потврдувам дека дава таков ефект, ама не се исплати да се купи затоа што многу брзо се суши. Ни еден месец нема да може да ја користите. Моето искуство е такво. Цена 2020 денари во Космо и Еликсир.

На Sexybaby86, Rose96 и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    Мене највеке ми се допаѓаат тие на manhattan, ги користам веке подолго време и сум задоволна. Оставаат навистина дробар траг, аи доста луѓе така кога ме срекавале ме прашуваат за маскарата и велат дека е доста впечатлива

17. In-love

In-love Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    39
    Веќе некое време и сум прилично задоволна :) Ви ја препорачувам

18. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Џенски да ве информирам :!:
    Во новиот каталог на Орифлејм оваа маскара може да ја купите за 130 денари...
    Иначе маскарата е преубава и претходно сум пишала овде. :)

Прикачени фајлови:

• very me.jpg
      very me.jpg
      Големина на фајлот:
      6,1 KB
      Прегледи:
      297
  19. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Avon supershock
    Маскарава е добра иако мислам дека малку влакненцата на четкичката би требало да бидат подолги но и вака е во ред. Внатре течноста е доволно густа, не е премногу течна. Еве јас ја користам 1 месец и течноста е ок иако читав дека пребрзо ќе ми се исуши, па ќе видиме.
    Дава многу добар ефект и не се рони под очите.
    Никогаш немаше да ми текне да ја купам ако не беше на попуст јас ја зедов 150 денари иначе мислам дека цената и е до 300 ден.

20. Lolli

Lolli Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    26
    Пред некое време од ДМ ја купив маскарава по препорака на една од продавачките таму (380 ден)
    луѓе поужасно нешто не сум видела :x Земав ко демек водоотпорна ама нема ништо од тоа. На трепкиве како вода да ставам, само ги лепи :@ нешто слично на пазарскине маскари, ма и полошо од тоа :swear:
    Сега во план ми е да ја земам маскарава на Севенитин, ја пробав кај една другарка и премногу сум задоволна ми ги згуснува и издолжува трепките, а цената и е иста како оваа на Менхетен