Дибри се маскарите на голден роус.највеќе ми се погодила онаа во жолто паковање и виолетово. а и цените им се супер.
Maybelline и max factor дефинитивно најдобри,али последен пат си купив golden rose од пазар онака на минување..па и не е лоша уопште
Ke moze li da mi preporacate ubava maskara koja gi izdolzuva trepkite i mu dava golem volumen a voedno i ne gi slepuva trepkite.cena do kaj 300den. Se izvinuvam sto pisuvam latinica od mobilen sum uklucena
Max Factor и Maybelline и јас се сложувам дека се најдобри!! Max Factor со ниедни не се рамнат.Сум ги користела до сега Mega Wild ,2000 calorie и Masterpiece Transform.И сеуште ги користам и не би ги менувала за ниту една др марка.Моментално ја користам последната и сум презадоволна исто како и од другите две.Ги издолжува трепките,ги прави погусти и не остава грутки.И сето тоа само со еден потег,не е потребно неколку слоја да се ставаат.
Јас ја користам maybelline falsies и сум многу задоволна. Имам кратки трепки прави трепки и супер ми ги витка.
Се сложувам за маскарите на Max Factor, буквално до сега нема некоја од која сум се разочарала.Но за Maybelline не се сложувам. Не ми се прават грутчиња (на тоа не се жалам) но имам поплака за четката. До сега ниту една од нивните четки ми се нема погодено. Мислам дека повеќе се наменети за долги или вештачки трепки. Моите се средна должина а нивните четки се толку дебели што јас неможам добро да ја нанесам како и да пробам. До сега на четири (различни) им дадов шанса и се мислев дека е до мене ама неможам повеќе да инвестирам во нешто што не ми одговара. Сега сум во потрага по поквалитетна маскара. Па ги разгледувам моментално Urban Decay, Clarins, Clinique, Fusion Beauty,Bare Escentuals како брендови по пристапни цени. Значи во споредба со маскарите на Guerlain која сите ја фалат ама за неа немам пари.Некој од вас ако има користено би му била благодарна ако има да ми препорача, некоја од нив. Или некој сличен бренд.
Јас па не сум задоволна ни од Мејбилајн ни од Мкас фактор поготово од тие обичните четки и навистина големите баш не ми одговараат ни мене а немам мали трепки. Инаку јас од овие погоре сум употребувала само на Clinique поточно и можам слободно да кажам дека по лоша маскара немам користено од неа , ништо ама ништо не им прави на трепките ни малку да ги издолжи ни да ги навитка. А имам читано Мимс89 имаше пишувано за оваа со тенката четкичка дека е презадоволна од неа . Друга имам користено на Benefit They are real и многу убави ми ги правеше трепките и бев презадоволна од неа Кога таа ми се потроши решив друга да пробам на Dior Iconic mascara оваа досега ми е топ маскара многу убаво ги подигнува трепките поготово тие на крај што се нели и подолги од почетните. И остава многу убава црна боја. Можеш да провериш и на сајтов има доста избор на маскари незнам дали би можела да порачуваш оналјн lookfantastic.com овде ја има на Бенефит маскарата а оваа на Диор јас ја земав од Грчка 24 евра на попуст тогаш имаше 35% попуст во Сефора и секако со попуст ја земав , па ако имаш можност да тркнеш и до Солун во Сефора имаат добри попусти често многу ќе ти се исплати. Мои омилени маскари се овие на Диор и Бенефит само не би ти препорачала да земаш на Клиник маскара парите се уште си ги жалам
@kolovoz убаво се сетила Коитсаки, јас ја користам на Клиник hihg lengths и ми е најдобра што сум ја користела до сега. Имам пробано се од ефтиниве брендови, па и од скапите. Трепките ми се многу кратки, а не ми се ни нешто многу густи, а добивам феномален ефект. Ми ги крева трепките до капаците и плус и волумен дава. Ефектот е долготраен, додека не ја отстранам. Имам поставено и слика пред и потоа во темава, можеш да разгледаш ама има поминато доста време од тогаш, може година дена. Задоволна сум и од Диор што ја постирала исто Коритсаки, јас ја имам водоотпорната, навистина добивам одличен ефект и со неа, само многу тешко се отстранува, најверојатно дека земав водоотпорна. Од Кларинс не сум задоволна, ја имам користено оваа, црната: Има ваква четкичка: Не издолжува, не дала волумен, само црнила остава кои многу тешко се отстрануваат, а не е водоотпорна. На Клиник маскарата е 1600 денари, Диор е 2000, а Кларинс ја добив на подарок затоа не и знам цена. Погледни ги и на Есте Лаудер, од прилика им се слични цените. Герлан имам мало тестерче од маскарата верувај дека со право ти ја фалеле, ќе сликнам обавезно ефект пред и потоа со таа маскара, а и паковањето е феноменално. Не ми текнува колку пари е, ама еднаш ако ја купиш можеш после само рефил да купуваш тубичка и тоа кошта околу 1500 денари. Немора цела маскара со огледалца со се да ја купуваш, само и се меѓа тубичката. Добра фора.
Ајде и јас да кажам збор два за мојата маскара. Ја користам скоро 2 месеци, и можам да кажам дека е добра па дури и одлична, бидејќи моите трепки ги издолжува прилично и им дава дефинирана црна боја. За цената не се сеќјавам баш ама мислам дека е околу 500 ден, во Дм. Солидна за тие пари. Не прави грутчња бар на моиве трепки и не се рони. Лесно се измива со вода. ЕКСТРА СОВЕТ Инаку имав кратки и прави трепки, но тоа го решив на следниот начин. Секоја вечер пред спиење ги мачкав трепките со рицинусово масло ииии растеа се подолги и подолги, секој празен простор меѓу нив се пополна, дури и почнаа да се дефинираат нагоре. Откако ја добив посакуваната должина и волумен престанав со третманот а трепките си останаа убави.
@Artemission незнам каде ја има маскарата и ја немам пробано баш оваа, ама ја имав оваа на seventeen по ужасна маскара немам користено. По течна здравје. Да за издолжување ги издолжуваше ама толку се отсликува што буквално бев ваква Иако од дома ќе се средиш, ќе го избришеш тоа одоздола, повторно ќе се вратиш дома ваква. Другарките ме зезаа, ко што правиш: -Плачиш ? Ако сакаш да се преправаш пред дечко ти дека плачиш, е тогаш, срдечно ја препорачувам оваа фирма/бренд.
@kolovoz јас немам користено ништо од Seventeen, освен мислам една пудра во тинејџерските години ако ме служи меморијата добро што и не ми остави некој впечаток. Конкретно оваа маскара што ја барам ја препорачуваат многумина како големо "откритие" и производ што вреди многу и затоа сакам да ја земам ако ја има овде плус ептен ме влече тоа што има пластичен апликатор - тоа има најдобар ефект на моите трепки. На интернет ја има ама не ми се порачува зошто преку 1000че му доаѓа, а за тие пари овде веќе има проверени супер маскари.
@Artemission видеото е супер, може ја имаат подобрено формулата незнам...Ама сепак мој совет е да не ја купуваш сега во зимо, купи ја на лето/пролет. Затоа што шансите да го добиеш мојот ефект ти се поголеми поради временските непогоди- снег,дожд исл да не ти бидат за џабе фрлени парите. Јас искрено од seventeen ги користам мат еднобојните сенки, исти се како на artdeco а далеку поефтини и поголеми. Па затоа и ја купив маскарата, ама многу се разочарав.
Јас морам да ја пофалам втората на Клиник предобра е, трепките ги прави како вештачки многу ги издолжува и со многу волумен, летото ја имав и сега пак ке ја земам, и плус многу лесно се отстранува. Нема да згрешиш ако ја купиш,